Aarteiden artikkelit

Näitä aarteita haluamme vaalia. Luettavananne on neljä artikkelia vastuullisuudesta ja kestävästä matkailusta Inarissa paikallisten toimijoiden kertomana. Artikkelien teemat kuuluvat osana Inarijärven aarteiden toimintamallia ja artikkeleita ovat: 1) Aarteena puhdas luonto ja ainutlaatuinen kulttuuri, 2) Koti matkailualueena, 3) Kulttuurit ja elinkeinot osana kestävää matkailua ja 4) Kunta tarjoaa alustan ja paikalliset toimijat sisällön.  

Aarteina puhdas luonto ja ainutlaatuinen rauha

Inarijärvi on rauhan ja hiljaisuuden tyyssija, jonka ympäristössä matkaillessa tulee aina huomioida luonnonolosuhteet ja luonnon kantokyky. Lue koko artikkeli.

Koti matkakohteena

Inarijärvi ja sen läheinen vaikutuspiiri ovat tärkeä osa inarilaisten elinympäristöä. Joskus paikallisten ja matkailijoiden kohtaamiset aiheuttavat yllättäviä tilanteita, mutta enimmäkseen aito ja molemminpuolinen kiinnostus sovittaa ihmiset toisiaan kunnioittaen saman elämänlähteen äärelle. Lue koko artikkeli.

Kulttuurit ja elinkeinot osana kestävää matkailua

Inarijärven ympäristössä matkailijoita vetää puoleensa luonnon lisäksi myös alueen omaleimainen kulttuuri. Kestävän matkailun kehittämisen ansiosta matkailijalla on mahdollisuus nauttia Inarijärven aarteista kaikilla aisteilla. Lue koko artikkeli.

Kunta tarjoaa alustan ja paikallinen yhteisö suunnan kestävän matkailun kehittämiselle

Miten kestävää matkailua kehitetään tulevaisuudessa? Inarijärven aarteet -hankkeen päätyttyä vuoden 2020 lopussa alueen toimijat ovat yksimielisiä siitä, että keskustelua näkemysten yhteensovittamiseksi on jatkettava. Lue koko artikkeli.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: