Ajankohtaisia kulttuuritapahtumia


USVAISET  VUORET  - näyttely, valokuvia, maalauksia, japanilainen huiluesitys

Oliver Qvick

’’Minä en ole missään mitään. Olen vain kokoelma muistoja suljetussa lasikulhossa, tässä kehossa. Joka kuihtuu päivä kerrallaan. Se värittää minua tuoden mukanaan jotain uskomatonta. Ja se. Se on todella vapauttavaa ja kaunista’’ 

Usvaiset vuoret on filmikuva ja vesivärimaalauskokoelma kolmen vuoden ajalta Japanista.

Filmikuvat ovat Oliverin sielunmaisemaa ja hetkiä kuolevasta kauneudesta. Oliver ammentaa teoksissaan kokemuksiaan Japanissa elämisestä ja kulttuurien eroavaisuuksista.

Vesivärimaalaukset ovat Oliverin kokeellisia vedoksia. Taistelua pakkomielteistä täydellisyyteen pyrkimystä, epäonnistumisen pelkoa ja arvostelua vastaan.

Avajaisissa Kulttuuritila Kuulaassa, Ivalossa, perjantaina 26.8. klo 17 näyttely avataan ja klo 18 kuullaan japanilaista shakuhachi - bambuhuilu soittoa, joka elävöittää hiljaisen tuulen tavoin teoksia. Niin kuin veden solina ja tuulen humina sävyttävät kaukaisia USVAISIA  VUORIA。Tervetuloa!


Arctic Art -näyttely tuo esiin Lapin luonnon kauneutta

Kulttuuritila Kuulas, Ivalontie 6, Ivalo

Inarin kulttuuritoimen Kuulas tilaan saapuvassa Arctic Art - näyttelyssä on esillä Laura Häkkisen maalauksia sekä hänen veljensä Markus Sahlgrenin ja isänsä Juha Sahlgrenin valokuvia. Teokset tuovat esille Lapin luonnon kauneutta.

”Lapin luonto ihastuttaa ja inspiroi minua. Haluan tuoda maalauksissani esille luonnossa näkyviä eri sävyjä ja yksityiskohtien kauneutta. Yritän toteuttaa lisäksi isäni neuvoa, että mielikuvitukselle pitää antaa myös tilaa. Maalaukset olen tehnyt akryyliväreillä. ” -Laura Häkkinen.

”Olen liikkunut pienestä pitäen luonnossa ja seurannut eläinten elämää innolla. Aluksi Pohjanmaalla ja nykyisin Kittilän alueella. Minua kiinnostaa erityisesti arktinen luonto ja sitä haluan tuoda kuvissani esiin.” -Markus Sahlgren.

”Kamera on kulkenut retkikumppaninani vuodesta 1986 lähtien. Retket ovat suuntautuneet aikaisemmin lähinnä Pohjanmaan vielä vapaina oleville soille. Vuonna 2020 muutto Ivaloon toteutti pitkäaikaisen haaveeni tutustua pohjoisen luontoon.” -Juha Sahlgren.

Kaikille avoimet näyttelyn avajaiset pidetään lauantaina 10.9. klo 18. Näyttelyn aukioloajat 12.-29.9.2022 ti-la klo 13-18. Näyttelyyn on vapaa pääsy!


Elokuvateatteri Aslak esittää tänä viikonloppuna!

Katso tästä ohjelmisto elokuvateatteri Aslakin omalta sivulta!


Lue kaikki ajankohtaiset Inariviikkojen tapahtumatiedot osoitteesta Inariviikot.fi

Inariviikot seuraavan kerran heinäkuussa 2023!


Inarin kunta haki taiteilijaa toteuttamaan mittatilausteoksen Ivalon koulu- ja kulttuurikeskukseen

Haku on päättynyt!

Ivaloon syksyllä 2022 valmistuvan koulu- ja kulttuurikeskuksen aulaan on varattu tila ja kohdevalaistus taideteokselle, jonka tekijää Inarin kunta hakee nyt porfoliohaulla.

Julkisen rakentamisen prosenttitaideteoksen tavoitteena on lisätä koulukeskuksen käyttäjien viihtyvyyttä ja tuoda esille Inarin monikulttuurista identiteettiä.

"Ivalon koulukeskus tulee toimimaan opetustilojen lisäksi monipuolisena kohtaamis-, harraste- ja kulttuuritilana. Taideteoksen on tarkoitus säilyä ajattomana teoksena näiden toimintojen ytimessä sekä toimia tilojen tunnusmerkkinä ja ylpeyden aiheena", kertoo Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen.

Portfoliohakuun voivat osallistua Suomessa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteelliset työryhmät, joilla tulee olla taiteelliseen työskentelyyn soveltuva koulutus ja/tai aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla sekä kyky toteuttaa teos itsenäisesti. Eduksi katsotaan arktisen luonnon tai Inarin paikallisten kulttuurien ymmärtäminen.

Jos portfoliohaussa ei löydy hankkeen kriteerit täyttävää taiteilijaa, kunta voi tehdä suoratilauksen haluamaltaan taiteilijalta. Taiteen edistämiskeskus tukee julkisen rakentamisen prosenttitaidehanketta 15 000 eurolla.

Portfoliohaku avataan 27.10.2021 ja se on avoinna 24.11.2021 klo 15 saakka osoitteessa https://ivalonkoulukeskusportfoliohaku.artcurator.io

Ivalon koulukeskuksen havainnekuvia, julkisen taiteen sijoituspaikkaa ja tilan mittoja kuvaavaa aineistoa löytyy Ivalon ala-asteen koulun sivuilta: https://peda.net/inari/inarin-kunna-koulut/prosenttitaide

Suomenkielinen portfoliohakuilmoitus löytyy linkistä: Portfoliohakuilmoitus

Portfoliohakuilmoitus löytyy inarinsaameksi luettavaksi linkistä:
Portfoliouuccâmalmottâs almolii saje prooseenttaiđuu olášutmân Avveel škovlâkuávdáš -uđâsrakânâsân

Portfoliohakuilmoitus löytyy koltansaameksi luettavaksi linkistä:
Portfolio-ooccâmiʹlmmtõs õlmmsaž sââʹj proseʹnttčeäppõõzz čõõđ viikkmõʹšše Âʹvvel škooulkõõskõs -oođâsrajlma

Portfoliohakuilmoitus löytyy pohjoissaameksi luettavaksi linkistä:
Portfolioohcanalmmuhus almmolaš báikki proseantadáidaga ollašuhttima várás Avvila skuvlaguovddáš-ođđavistái

Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi


Ivalon elokuvateatteri Aslakin kevätohjelmisto on täynnä timantteja.

Katso ohjelmistomme Elokuvateatteri Aslak-sivulta.

Noudatamme THL:n ja AVI:n koronaturvallisuusohjeita.
Tervetuloa leffaan oireettomana ja muista oma kasvomaski, kiitos!

Lisätietoja tapahtumista antaa kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen 0407767546.


Inarin kulttuuritoimi toteutti Voimakas luonnostaan ympäristötaideprojektin kesällä 2021 Ivaloon.

•Viisi paikallista taiteilijaa toteuttivat luonnonmateriaaleista teoksia Ivalon kylälle. Osa teoksista oli kuntalaisia osallistavia. Teokset julkistettu 31.7.2021 ja nähtävissä Ivalossa kunnantalon takaisen Haravalantto-vesistön ympärillä vielä kevään 2022 ajan!

Lisätietoa tapahtumasta linkistä: https://fb.me/e/2mWjyKOom


Virkkaa jämälankasi hyötykäyttöön!

  • Virikkeellisten käsitöiden keräys ikäihmisille !

Inarin kulttuuritoimi haastaa tekemään virikkeellisiä käsitöitä Inarin kunnan palvelutalojen asukkaille.

Etsimme turvallisia ja mielenkiintoisia hahmoleluja, joita voimme lahjoittaa ihasteltavaksi, leikittäväksi ja mm. Männikön aistihuoneen tueksi. Vinkkinä voi käyttää esimerkiksi keskoslasten mustekalalelua, nallemaista halikaveria, jolla on jotain rapisevaa masussa tai vaikka värikästä hymyilevää aurinkolelua. Mielikuvitus on vapaa! Hyviä, ilmaisia kudontaohjeita löytyy internetistä mm. Lankavan pehmohahmojen ohjesivuilta.

Suosittelemme käyttämään 60-asteen konepesun kestävää puuvillalankaa. Siitä voi virkata mitä vaan!

Ideaa voi jalostaa niin pitkälle, että osa materiaaleista voi olla luonnon materiaaleja. Esimerkkinä; tervas puuta (tuoksu), karheaa, mutta tikutonta, kaarnaista puuta. Kiviä eri väreissä, laaduissa (karheita, sileitä).

Ideoi vapaasti ja ilahduta kuntamme ikäihmisiä 🙂

Mikäli jämälankasi eivät riitä, Inarin kulttuuritoimi tarjoaa Kuulaasta taidenäyttelyn aukioloaikoina satsin puuvillalankoja (2 kerää/hlö + täytettä) töiden aloittamiseksi ja otamme käsitöitä vastaan Kuulaassa ke-to klo 15-17 toukokuusta kesäkuun loppuun.

Lankalahjoitukseen osallistui Ivalon Extra Piste, kiitos paikalliselle kaupallemme!

Terveisin Inarin kunnan kulttuurisihteeri ja palvelutalojen henkilökunta


Odottaako taiteesi esille pääsyä kotisi nurkissa?

Kulttuuritoimen Kuulaas-tilan taidenäyttelykalenteri on tällä hetkellä täynnä. Seuraavat vapaat näyttelyajat ovat tammikuusta 2023 alkaen!

Lähetä ehdotus teoksistasi, jos haluat järjestää taidennäyttelyn kulttuuritila Kuulaaseen! Lähetämme hakijoille lisätietoa sähköpostitse. Toimita esittelysi sähköpostitse mirja.karjalainen@inari.fi


Kunnallinen elokuvateatteri Aslak

- Euroopan Unionin pohjoisin aktiivisesti toimiva elokuvateatterirakennus. Valmistunut vuonna 1960.

Elokuvateatteri Aslak on kunnallinen elokuvateatteri, jonka toiminnasta vastaa Inarin kulttuuritoimi.

Elokuvateatteri Aslak - digitekniikka ja tunnelmaa retrossa vanhan ajan elokuvateatterissa!

Katso tulevien elokuvaesitysten tiedot Inarin kulttuuritoimen nettisivulta tai elokuvateatteri Aslakin facebook-sivuilta!

Elokuvateatteri Aslak, Ivalontie 18, 99800 IVALO
Lippukassa avataan puoli tuntia ennen näytöstä.

Muutokset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Äkilliset muutokset ilmoitetaan Aslakin facebook-sivulla!


Kulttuuritila Kuulaassa näyttely

Kulttuuritila Kuulaan taidenäyttelytila varattavissa omalla valvonnalla taidenäyttelyille Ivalon keskustassa vuonna 2021. Tule ja varaa teoksillesi ilmainen taidenäyttelytila! Varaukset ja tiedustelut kulttuurisihteeriltä nro 040 7767546 tai mirja.karjalainen@inari.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: