Saavutettavuusseloste Inarin kunnan www.inari.fi- sivuille 

 

 

Vaatimustenmukaisuus

Inarin kunnan verkkosivusto vastaa pääosin osin Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tasoa AA.

 

Ei-saavutettava sisältö

Inarin kunnan verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc,excel), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja on osa ennen 23.9.2018 laadituista tiedostoista, jotka eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Liitetiedostot pyritään pääosin uudistamaan saavutettaviksi vuosien 2020-2021 aikana. Verkkosivusto voi sisältää ei saavutettavia kuva ja videotiedostoja. Tiedostot pyritään käymään läpi oma-aloitteisesti ja saadun palautteen mukaan ja uudistamaan saavutettavaksi vuosien 2020-2021 aikana.

 

Saavutettavuusselosteen laatiminen

Inari.fi verkkosivusto on julkaistu 1.10.2020. Tämä seloste on laadittu 25.9.2020. Seloste perustuu alustan ylläpitäjän Liana Technologies Oy:n saavutettavuudesta antamiin tietoihin uusien sivujen toteuttamisessa ja itsearvioon. Sivustoa testataan säännöllisesti testausohjelmalla saavutettavuuden varmistamiseksi ja kehittämiseksi.

 

Palaute ja yhteystiedot

Inarin kunnan verkkosivuston saavutettavuudesta voi antaa palautetta kunnan sähköisen palautejärjestelmän kautta. Ei-saavutettavia sisältöjä voi pyytää saavutettavassa muodossa.

 

Saavutettavuuskantelu ja saavutettavuusselvityspyyntö

Mikäli saat saavutettavuuspalautteeseen epätyydyttävän vastauksen Inarin kunnalta tai et saa pyydettyä sisältöä saavutettavassa muodossa, voit tehdä sivustosta saavutettavuuskantelun tai saavutettavuusselvityspyynnön. Suomessa saavutettavuutta valvoo Etelä-Suomen aluehallintovirasto (ESAVI). ESAVIn Saavutettavuusvaatimukset.fi -sivuilla on ohjeet ja osoitteet ilmoituksen tekemiseen.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Anna palautetta saavutettavuudesta

https://inari.fi/palvelut/hallintopalvelut/hallinto-osaston-palaute.html

 

 

 

 
Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: