Tietoa Elokuvateatteri Kaarteen asiakkaille

JULKAISEMME JOKA VIIKON TIISTAINA KULUVAN VIIKON ELOKUVAOHJELMISTON TÄLLE SIVULLE.

Elokuvateatteri Kaarteen viikon elokuvaesitysten esitysajat, ikärajat, lipunhinnat ja kestot:
(Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa, Koppelontie 4)

Lipunmyynti alkaa 30 min. ennen näytöstä. Tervetuloa leffaan oireettomana, kiitos!

Ohjelmistossamme tällä viikolla:Tervetuloa nauttimaan Ivalon Elokuvateatteri Kaarre ohjelmistosta! 

HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA KANA
To 29.2. klo 18
La 2.3. klo 15.30
Su 3.3. klo 15.30
La 9.3. klo 15.30
Su 10.3. klo 15.30
Ikäraja -S-, liput 10 €, kesto 1 h 17 min

BOB MARLEY: ONE LOVE
Su 3.3. klo 18
Ikäraja K12, liput 10 €, kesto 1 h 47 min

Luottomies-elokuva: All In
La 2.3. klo 18
Ikäraja K7, liput 10 €, kesto 1 h 30 min

Ohjus
Ma 4.3. klo 18 viimeinen näytös!
Ikäraja K12, liput 10 €, kesto 1 h 55 min

Dyyni: Osa kaksi
La 9.3. klo 18
Su 10.3. klo 18
Ikäraja K12, liput 12 €, kesto 2h 46 min

Lipunmyynti alkaa 30 min. ennen näytöstä.
Käyntiosoitteemme on Koppelontie 4, 99800 Ivalo. Toimintaamme voi seurata myös aktiiviselta Facebook-sivultamme tästä linkistä.

Suosittelemme käyttämään pankkikortin lähimaksuominaisuutta, mutta otamme myös pienet käteismaksut vastaan. Elokuvateatterissamme on leffaherkut limsoineen ja popcorneineen myynnissä. Tarjoamme myös syntymäpäivä- ja tilauselokuvanäytöksiä Sivistyslautakunnan 13.9.2022 §64, Liite 2 -hyväksymän hinnaston mukaisesti.

Tervetuloa elokuviin!
#inarinkulttuuritoimi #inarinkunta #elokuvateatterikaarre #ivalonkoulujakulttuurikeskuskaarre

***

Dyyni: Osa kaksi seuraa Paul Atreidesin myyttistä matkaa hänen liittoutuessaan Chanin ja fremenien kanssa ollessaan kostoretkellä salaliittolaisia vastaan, jotka tuhosivat hänen perheensä. Kohdatessaan valinnan elämänsä rakkauden ja tunnetun universumin kohtalon välillä hän ponnistelee ehkäistäkseen hirvittävän tulevaisuuden, jonka vain hän voi nähdä ennalta.

Saaga jatkuu palkitun elokuvantekijä Denis Villeneuven aloittaessa seuraavan luvun Frank Herbertin maineikkaasta romaanista Dyyni, tähtiluokan kansainvälisen näyttelijäkaartin kanssa. Warner Bros. Picturesin ja Legendary Picturesin Dyyni: Osa kaksi on kovasti odotettu jatko-osa vuoden 2021 kuusi Oscaria voittaneelle Dyynille.

Suuren kankaan eeppinen tarina jatkaa sovitusta Frank Herbertin kehutusta bestselleristä, Dyynistä, palaavien ja uusien tähtien kera, mukaan lukien Oscar-ehdokas Timothée Chalamet (Wonka, Call Me by Your Name), Zendaya (Spider-Man: No Way Home, Malcolm & Marie, Euphoria), Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Dead Reckoning) ja Oscar-ehdokas Josh Brolin (Avengers: End Game, Milk), Oscar-ehdokas Austin Butler (Elvis, Once Upon A Time…In Hollywood). Ohjaaja Dennis Villeneuve on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Jon Spaihtsin kanssa perustuen Herbertin romaaniin. Oscar-voittaja, säveltäjä Hans Zimmer on säveltänyt elokuvan musiikin. Genre: draama, fantasia, seikkailu, scifi.

***

BOB MARLEY: ONE LOVE kuvaa rakkauden ja yhtenäisyyden sanomallaan sukupolvia inspiroineen ikonin elämää ja musiikkia. Ensimmäistä kertaa valkokankailla nähdään Bobin vaikuttava tarina vastoinkäymisten voittamisesta sekä matkasta hänen vallankumouksellisen musiikkinsa takana. Elokuva on tuotettu yhteistyössä Marleyn perheen kanssa, ja sitä tähdittävät Kingsley Ben-Adir legendaarisena muusikkona sekä Lashana Lynch hänen Rita-vaimonaan. Genre: draama, musiikki.

***

Heinähattu, Vilttitossu ja kana
Heinähattu, Vilttitossu ja kana on riemukas koko perheen elokuva ystävyydestä ja kanoista.

Heinähattu aloittaa kesäloman sulkapalloleirillä, jossa seikkailee myös karkuteillä oleva Cynthia-kana. Vilttitossu taas saa uuden ystävän, Anitan, joka kaikkien yllätykseksi onkin kana. Konstaapeli Isonavan ja Rillirouskun johdolla alkaa suuri kanajahti, johon osallistuvat niin Kattilakosket kuin Alibullenin neiditkin, eikä kommelluksilta ja väärinkäsityksiltä vältytä tälläkään kertaa.

Heinähattu, Vilttitossu ja kana on komediallinen seikkailu, joka käsittelee ystävyyttä, rohkeutta ja anteeksiantoa hulvattomien ja rakastettujen hahmojensa avustuksella. Elokuvassa opitaan myös hieman kanojen sielunelämästä.

Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan 2019 julkaistuun viimeisimpään Heinähattu ja Vilttitossu romaaniin. Elokuvan on ohjannut Reetta Aalto. Genre: Koko perheen elokuva.

***

Ohjus
Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Draamakomedia kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana - ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin. Lappi ja pieni kirkonkylä menevät sekaisin, ja ulkomaisia toimittajia lappaa paikalliseen hotelliin. Tutkimusten keskellä Niina tapaa hävittäjälentäjä Kain, ja samaan aikaan ex-mies Tapio on vapautumassa vankilasta. Niinan on löydettävä rajansa, jotta myös totuus ohjuksesta näkisi päivänvalon. Ohjus on elokuva rajoista ja rajattomuudesta, missä poliittinen satiiri kohtaa lämpimän huumorin.

Ohjaus:Miia Tervo.  Käsikirjoitus:Miia Tervo. Näyttelijät:Oona Airola, Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela, Pyry Kähkönen, Jarkko Niemi, Emma Kilpimaa, Tommi Eronen, Ona Kamu, Sakari Kuosmanen, Milka Ahlroth, Kai Lehtinen, Turkka Mastomäki, Kari Väänänen, Sanna-Kaisa Palo. Genret: Draama, Komedia, paikallinen.

***

Luottomies-elokuva: All In
Tommi Mäkinen-Renwall (Antti Luusuaniemi) haaveilee ylennyksestä ja sen mukana tulevasta palkankorotuksesta. Hieman hövelin Tommin tavoitteena on ostaa unelmien omakotitalo vaimonsa Harrietin (Maria Ylipää) kanssa. Tommin pomo (ja samalla appiukko) Johan Renwall (Taneli Mäkelä) vaatii kuitenkin, että Tommin on ensin todistettava paineensietokykynsä. Naapurissa asuva luottomies Juha ”Juhis” Manner (Kari Ketonen) keksiikin lennokkaan tavan, jolla Tommi voi osoittaa kylmäpäisyytensä. Tästä ei tietenkään seuraa toivottua lopputulosta, ja kasvonsa menettänyt, epätoivoinen Tommi päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä. Avioliittokin on vaarassa. Tommi ryhtyy pääomasijoittajaksi vähäisellä ymmärryksellä, ja aluksi tulokset ovat lupaavat... Kunnes lopulta ollaan totaalisen pulassa, ja tarvitaan jälleen Juhiksen suoraviivaista ongelmanratkaisukykyä. Genre: komedia.


Infoa varattavissa olevista tilauselokuvista, popcorn-myynnistä ja tilauselokuvien esitysajoista:

Elokuvateatteri Kaarteeseen voi varata tilauselokuvanäytöksiä.
Esitysaikavaihtoehdot: Julkinen näytös, tilausnäytös tai syntymäpäivänäytös.
Esitysaika varattava viimeistään 14 vuorokautta ennen esitystä.

Tilausnäytös elokuvateatteri Kaarteessa maksaa alkaen á 180 €, mikäli elokuva on esitysvalikoimassa sillä esitysviikolla (elokuvien esitysviikko on perjantaista torstaihin). Summa perustuu "Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen käyttö ja käytöstä perittävät maksut 1.10.2022" -päätöksen mukaisesti tilojenkäyttökorvaukseen.

Yksityinen elokuvaesitys sisältää elokuvaliput 15 henkilölle ja elokuvan esityksen. Lisäliput 10 € / lippu.

Oheisherkut, kuten popcornit, karkit ja limsat ovat ostettavissa erikseen elokuvateatterista tai tilaaja voi järjestää omat herkut tilaisuuteen. Leffaherkut myynnissä erikseen. Ilmoita jo varausta tehdessäsi, ostatko poppareita, sillä poppareiden paahtamiseen täytyy varata oma aikansa.

Tilausnäytös ja leffaherkut maksetaan paikan päällä ennen esitystä pankkikortilla. Varaukset voi tehdä jättämällä sähköpostivaraus osoitteeseen mirja.karjalainen@inari.fi 
Varaus on sitova, sillä muokkaamme työvuoroja varauksenne mukaisesti.

Myymme myös popcornia tapahtumiin Elokuvateatteri Kaarteesta. Ämpärillinen hintaan 15 € (sisältää ämpärin). Eräsäkillinen popcornia + 25 pikkurasiaa 60 €, riittää isoonkin tapahtumaan. Tilaa popparit arkisin emailista mirja.karjalainen@inari.fi

Varattavissa olevat elokuvat:

(Päivitetty 27.2.2024, joiden lisäksi varattavissa ovat kyseisellä esitysviikolla näytettävät elokuvat.)

Elokuvasynopsikset:
 

MYRSKYLUODON MAIJA on koskettava tarina vahvasta naisesta ja hänen kohtaamistaan haasteista myrskyisällä saarella. Elokuva perustuu Anni Blomqvistin samannimiseen romaaniin ja sijoittuu 1800-luvun Suomen rannikkoseudulle. Nuori 17-vuotias Maija avioituu vasten tahtoaan kalastajamies Jannen kanssa. Hänen elämänsä Myrskyluodolla on täynnä haasteita ja vastoinkäymisiä: kalastajan vaimona hän joutuu selviytymään miehensä pitkistä poissaoloista merellä ja huolehtimaan perheestään yksin. Maijasta on kuitenkin kasvanut lujatahtoinen ja itsenäinen nainen, joka ei pelkää tarttua toimeen karussa saaristossa. Maijalla ja Jannella on vahva yhteys, sekä ajan myötä syventynyt rakkaus. Janne tukee vaimonsa pyrkimyksiä ja ymmärtää, että perheen vahvuus syntyy yhteisistä ponnisteluista. 

Myrskyluodon Maija on tarina tahdosta, voimasta ja rakkaudesta. Ohjaus:Tiina Lymi. Käsikirjoitus:Tiina Lymi. Näyttelijät:Amanda Jansson – Maja, Linus Troedsson – Janne, Jonna Järnefelt – Majan äiti, Tobias Zilliacus – Majan isä, Amanda Kilpeläinen Arvidsson – Anna, Majan sisko, Desmond Eastwood – Wilson, brittiläinen upseeri, Tony Doyle – Harris, brittiläinen upseeri. Genre: draama.

***

Räkä ja Roiskis
Juice Leskisen lastenkirjoihin perustuvassa koko perheen seikkailuelokuvassa veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro, Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomallaan mumminsa luo Suuvedelle. Perillä he huomaavat, että ennen niin tuiki tavallisessa kaupungissa on kaikki vähän vinksallaan. Kaikkein omituisinta on se, että kaupungista häviää reikiä, eikä kellekään maistu enää edes pulla! Räkä ja Roiskis ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkäri Migrén Juniorin (Pekka Strang) jäljille. Tutkimukset uhkaavat kuitenkin kariutua, kun sottapytty Räkä ja huolellinen Roiskis ajautuvat kahnauksiin keskenään. Miten Suuvesi saadaan ennalleen ja reiät takaisin paikoilleen, jos veljekset eivät pysty tulemaan toimeen? Maailmanmenon voi palauttaa ennalleen vain yhteistyöllä. It’s Alive Filmsin jännittävän lastenkomedian on ohjannut Teemu Nikki ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Genre: seikkailu, scifi.

***

Je'vida
Je’vida, historian ensimmäinen koltansaamenkielinen elokuva, kertoo pakkosuomalaistamisen paineessa taustansa hylänneestä naisesta, jonka tarina nähdään kolmessa aikatasossa. Iäkäs kolttasaamelainen nainen Iida joutuu vanhan kotitilan myymisen ja kulttuuriperimän salaamisen suhteen kahden vaiheille, sillä pois tukahdutettu luonnonläheinen maailma alkaa hiipiä takaisin.
Ohjaus: Katja Gauriloff. Käsikirjoitus: Katja Gauriloff, Niillas Holmberg. Näyttelijät: Agafia Niemenmaa, Heidi Juliana Gauriloff, Sanna-Kaisa Palo, Seidi Haarla, Johannes Holopainen, Emmi Parviainen, Jarkko Lahti. Genret: Draama.

***

Paperilinnun jäljet
Dokumenttielokuva on herkkä kuvaus palvelukodissa asuvien vanhusten rajoitetusta maailmasta ja heidän yksinäisyydestä.

Elokuva pohtii kuvataiteen merkitystä ja vaikutusta palvelutalon asiakkaiden arjessa, silloin kun kuvataiteen tekijöinä ovat asukkaat itse. Kuvataiteen tekeminen avaa oven asukkaiden sisäisiin maailmoihin ja saa heidät tuomaan persoonallisuutensa muiden nähtäväksi. Minkälaisia prosesseja se saa aikaan ja minkälaisia asioita yhteisössä nousee esiin. Elokuvan päähenkilö Alzheimerin tautia sairastava Mari Nivasalo koskettaa yleisöä tuskallaan ja lumoaa heidät huumorillaan. Hänen kauttaan voidaan seurata sirpaleisen maailman koskettavaa tunnelmaa.
Humoristisella tavalla aihetta lähestyvä elokuva on ainoa laatuaan.


Elokuvateatteri Kaarteen lippujen ennakkomyynti

Lähtökohtaisesti Kaarteen elokuviin ei tarvitse ostaa ennakkolippua, sillä Kaarteen katsomossa on 172 istumapaikkaa + kolme liikuntarajoitteisen pyörätuolipaikkaa.

Ennakkolippuja myydään kuitenkin ennakkoon arkisin ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-11 kunnantalon neuvonnasta osoitteessa Piiskuntie 2, Ivalo.
Maksuvälineinä kunnantalon infossa käyvät käteinen, pankki- ja luottokortti, SmartumPay, Smartum-seteli ja RJ Tyky-Kuntoseteli, E-Passi sekä Ticket&Mind Body -setelit.

Elokuvateatteri Kaarteessa voi maksaa Smartumeilla ja mobiili EPassilla. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella.


Tietoa lasten aamuelokuvista

Varhaiskasvatusikäisten aamupäivän elokuvat ovat kaikille avoimia esityksiä, jonne saa tulla varhaiskasvatuksesta, kouluista tai perheen kanssa.

Elokuvateatterissa esitetään jatkossa Kaarteessa ilmaiselokuvia varhaiskasvatusikäisille lapsille noin kerran kuukaudessa lauantaisin klo 10. Seuraa Elokuvateatteri Kaarteen ilmoituksia tulevista lastenelokuvista Inarilaisesta ja Kaarteen Facebook-sivuilta. Lasten päiväelokuvia esitetään pienemmällä äänenvoimakkuudella ja etsimme esitykseen mahdollisimman lyhyitä elokuvia.

Seuraava näytös ilmoitetaan myöhemmin.

Elokuvien ikärajojen sopivuudesta lapsille ja nuorille voi lukea erittäin hyödylliseltä sivustolta www.media-avain.fi


Tietoa päiväelokuvista

Päiväelokuvia esitetään noin kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 13, liput 10 €. Seuraa Kaarteen ilmoituksia tulevista päiväesityksistä Inarilaisesta ja Kaarteen omilta Facebook-sivuilta. Päiväesityksissä ei pääsääntöisesti paahdeta popcorneja, mutta muut leffaherkut ovat ostettavissa.


Tietoa elokuvateatteri Kaarteen toimintatavoista

Muutokset ja lisäykset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Muutoksista ilmoitetaan elokuvateatteri Kaarteen Facebook-sivuilla @elokuvateatterikaarre -tunnuksella. Seuraa Facebookia tästä!

Elokuvateatteri Kaarteen sähköpostiosoite on elokuvateatteri.kaarre@inari.fi
Elokuvateatterin käyntiosoite on Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre, Koppelontie 4, 99800 IVALO.

Lipunmyynti asiakkaille avataan puoli tuntia ennen näytöstä.


Kuvaus elokuvateatteri Aslakista

Elokuvateatteri Aslak oli Suomen pohjoisin 1960-vuodesta 2023 vuoteen saakka toiminnassa oleva alkuperäinen elokuvateatterirakennus. Aslak on digitalisoitu Suomen Elokuvasäätiön avustuksella vuonna 2013 kuvalaadultaan ja tekniikaltaan nykyaikaiseksi elokuvateatteriksi, joka kykenee näyttämään 3D-elokuvia ja ensi-iltaelokuvat.

Aslakissa oli mahdollista kokea myös Event Cinema-esityksiä, mikä on melko uusi ja voimakkaasti kasvava esityslaji elokuvateattereissa. Esitystekniikan digitalisoituminen mahdollisti mitä erilaisimpien sisältöjen tuomisen valkokankaille. Event Cinema esitykset voivat olla kaikkea muuta kuin tavanomaista elokuvaa. Event Cinema -tarjonta käsittää nykyään oopperan lisäksi mm. näytelmäteatteria, balettia, musikaaleja, konsertteja, urheilua tai vaikkapa taidenäyttelyitä. Esitykset tuotetaan useimmissa tapauksissa erityisesti elokuvateattereita varten, eikä niitä voi sellaisenaan nähdä muualla. Event Cinema -esitykset ovat tuoreita tallenteita.

Elokuvateatteri Aslak toimi aktiivisesti tarjoten perusohjelmiston lisäksi mediakasvatuksen tukemiseksi koulukinomuotoisia elokuvaesityksiä pienistä lapsista, peruskoululaisille, erityisryhmille ja eläkeläisille kesäkuuhun 2023 saakka. Inarin kunnan kulttuuritoimi jatkaa elokuvateatteritoimintaa heinäkuun 22. päivä alkaen Ivalon koulu- ja kulttuurikeskuksen auditoriossa uudella nimellä Elokuvateatteri Kaarre.


Lippujen hinnat

Lippujen hinnat vaihtelevat elokuvan, elokuvatyypin ja elokuvan keston mukaan 10-12 € välillä. Peruslippu on 10 €. Yli kahden tunnin elokuvat maksavat 10-12 €. Event Cinema -liput ovat arvokkaampia.

Otamme vastaan Elokuvateatteri Kaarteessa Smartumeita ja mobiili EPassi-maksuja! Epassi sovelluksesta löydät meidän toimipisteen Inarin kunta / kulttuuripalvelut -hakusanalla.

Ennakkolippuja ja leffalahjakortteja elokuviin voi ostaa Inarin kunnantalon infosta arkisin ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-11. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella myös jatkossa.

Mikäli et pääse ostamaan lippua ennakkoon, voit jättää varauksen. Varatut liput maksetaan elokuviin tullessa. Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 15 min ennen esityksen alkua.


Aukioloajat

Ovet avataan 30 min ennen ensimmäisen näytöksen alkua ja suljetaan viimeisen näytöksen alettua.


Maksutavat elokuvateatteri Kaarteessa

Meillä voit maksaa:
– Pankki/luottokorteilla
– Käteisellä
– SmartumPay mobiilimaksu, löydät elokuvateatteri Kaarteen toimipisteen nimellä Kunnallinen Elokuvateatteri Kaarre
– RJ-tyky kulttuuriseteleillä ja Smartum-seteleillä.
– E-passilla, löydät elokuvateatteri Kaarteen toimipisteen nimellä Inarin kunta / kulttuuripalvelut

Yrityksiä ja ryhmiä palvelemme myös laskutuksella. Ota ryhmävarauksen tiimoilta yhteyttä Inarin kulttuurisihteeriin mirja.karjalainen@inari.fi


Ikärajat

Suomessa elokuvien, televisio-ohjelmien, digitaalisten pelien ja muiden kuvaohjelmien ikärajat ovat sitovia, ja niitä tulee noudattaa kuvaohjelmia tarjottaessa. Ikärajoilla ei suositella ohjelmaa tietyn ikäisille, vaan ne varoittavat lapsen kehitykselle mahdollisesti haitallisista sisällöistä.

Ikärajat ovat:
-S- sallittu kaikenikäisille
K7 -sallittu yli 7-vuotiaille
K12 -sallittu yli 12-vuotiaille
K16 -sallittu yli 16-vuotiaille
K18 -kielletty alle 18-vuotiailta. K18-luokituksessa ei noudateta ikärajajoustoa.

Huomioithan, että elokuvaesityksissä noudatetaan ikärajajoustoa. Ikärajoista voi joustaa enintään kolme vuotta, jos lapsi on aikuisen seurassa koko kuvaohjelman esityksen ajan. Ikärajajousto on tarkoitettu lapsen hyvin tuntevan täysi-ikäisen, useimmiten vanhemman tai huoltajan harkiten käytettäväksi. Joustoa ei ole tarkoitettu käytettäväksi lapsiryhmissä. Jousto ei koske ikärajaa 18.

Ikärajat perustuvat arvioon siitä, millainen sisältö kuvaohjelmissa voi olla haitallista lapsen kehitykselle. Lapsen kehitykselle haitallisia sisältöjä voivat olla väkivalta, seksuaalinen tai ahdistusta aiheuttava sisältö ja päihteiden käyttö. Mikäli kuvaohjelma ei sisällä lapsille haitallista sisältöä, tulee sen ikärajaksi sallittu kaikenikäisille.

Tutustu elokuvien todelliseen ikärajasopivuuteen Media-avain.fi verkkopalvelusta tästä linkistä. Media-avain on verkkopalvelu, joka antaa vanhemmille ja muille kasvattajille tietoa uusista elokuvista. Palvelun tuottaa Koulukino, elokuvakasvatuksen valtakunnallinen asiantuntijajärjestö.

Media-avain antaa perheille ennakkotietoa elokuvista ja eväitä elämysten purkamiseen. Koulukinon asiantuntijat esikatselevat ja arvioivat teatterilevitykseen tulevat lasten- ja nuortenelokuvat tarkastellen muun muassa elokuvan myönteisiä viestejä sekä soveltuvuutta tietyn ikäiselle katsojalle.

Media-avain arvioi elokuvia kasvavan lapsen näkökulmasta, etsii myönteisiä mediasisältöjä ja pyrkii vastaamaan kysymykseen: ”Minkä ikäiselle tämä elokuva on omiaan?” Media-avain on riippumaton ja voittoa tavoittelematon palvelu. Tavoitteena on antaa vanhempia hyödyttävää tietoa elokuvista ja harjaannuttaa perheiden medialukutaitoa.


Saavutettavuus

Elokuvateatteri Kaarteeseen pääsee myös pyörätuolilla. Lipunmyyjä avustaa tarvittaessa. Salissa on kolme liikuntaesteisen tilaa pyörätuolille, kaksi alhaalla ensimmäisen penkkirivin molemmin puolin ja yksi katsomon yläosassa, jonne kuljetaan lipunmyyjän avustamana hissillä eteisestä. Tasanne löytyy salin oikealta takaseinältä. Avustaja pääsee näytökseen maksutta, avustettava ostaa normaalin lipun.

LE-wc on sisään saavuttaessa pääoven oikealla puolen vaatenaulakkotilan yhteydessä.

Salissa on kuulolaitteiden käyttäjiä varten asennettu ääntä vahvistava induktiosilmukka.

Elokuvateatteri Kaarre järjestää ajoittain heikkokuuloisille asiakkaille suomeksi tekstitettyjä elokuvaesityksiä kotimaisista elokuvista.

Kuvailutulkkauksia elokuviin voi asiakas ladata itse puhelimeensa MovieReading sovelluksen Play-kaupasta. Sovelluksen asentaminen ja käyttö on maksutonta ja auttaa heikkonäköisiä ymmärtämään elokuvan tapahtumat. Sovelluksessa kuvaillaan, mitä elokuvassa tapahtuu, ei lueta repliikkejä.

Tekstitetyistä esityksistä tiedotetaan elokuvateatteri Kaarteen ohjelmistoilmoituksen yhteydessä paikallislehti Inarilaisessa, Inarin kunnan internet-sivuilla ja elokuvateatteri Kaarteen Facebook-sivulla.


Pysäköinti

Elokuvateatteri Kaarteen asiakkaiden pysäköinti tapahtuu isolle parkkipaikka-alueelle, josta kävellään pääovelle. Liikuntarajoitteisten P-paikat sijaitsevat rakennuksen välittömässä läheisyydessä pääoven etupuolella. Älä tuki kiinteistön pelastusteitä. Pysäköiminen on ilmaista.


Ohjelmistoon vaikuttaminen

Voit vaikuttaa leffavalikoimaan jättämällä toiveita Facebookin kautta,, puhelimitse kulttuurisihteeri Mirja Karjalaisen numeroon 040-7767546, postitse kunnantalolle (Kulttuuritoimi, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo) tai sähköpostiin mirja.karjalainen@inari.fi.


Elokuvateatterin seuraaminen Facebookissa

Elokuvateatteri Kaarteen löydät myös Facebookista. Seuraa julkaisuja Facebookissa tai tee omia julkaisuja hashtagilla #elokuvateatterikaarre


Työntekijäksi elokuvateatteri Kaarteeseen?

Inarin kulttuuritoimeen voi jättää avoimen työhakemuksen, mikäli olet kiinnostunut työskentelystä elokuvateatteri Aslakissa. Tarvitsemme ajoittain lisätyövoimaa. Haemme työntekijöitä kerran vuodessa tai kahdessa avoimen haun kautta. 
Työhakemustiedot voi jättää kulttuurisihteerille mirja.karjalainen@inari.fi


Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvateatteri Aslakin / Kaarteen toimintaa 2023.
www.ses.f

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: