Tietoa Elokuvateatteri Kaarteen asiakkaille

JULKAISEMME JOKA VIIKON TIISTAINA KULUVAN VIIKON ELOKUVAOHJELMISTON TÄLLE SIVULLE.

Elokuvateatteri Kaarteen viikon elokuvaesitysten esitysajat, ikärajat, lipunhinnat ja kestot:
(Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa, Koppelontie 4)

Lipunmyynti alkaa 30 min. ennen näytöstä. Tervetuloa leffaan oireettomana, kiitos!

Máhccan – Kotiinpaluu
To 28.9. klo 18
Su 1.10. klo 16 viimeinen näytös!
Ikäraja -S-, liput 10 €, kesto 1h 15 min.

Spede
Pe 29.9. klo 16.30 ensi-ilta!
La 30.9. klo 16
To 5.10. klo 18
Ikäraja K7, liput 10 €, kesto 1h 35min.

Saw X
Pe 29.9. klo 19 ensi-ilta!
La 30.9. klo 19 viimeinen näytös!
Ikäraja K18 (ei ikärajajoustoa, varaudu todistamaan ikäsi), liput 10 €, kesto 1 h 58 min.

Kuolleet lehdet
Su 1.10. klo 18
Ke 4.10. Kuolleet lehdet klo 18
Ikäraja K7, liput 10 €, kesto 1h 21min

Lipunmyynti alkaa 30 min. ennen näytöstä. Tervetuloa!

Máhccan – Kotiinpaluu sijoittuu murroksessa olevaan museomaailmaan ja käsittelee museoesineiden palautusta eli repatriaatiota. Repatriaatiolla tarkoitetaan kulttuuriperinnön palauttamista sen alkuperäisille omistajilleen. Maailman museot ovat viime vuosina joutuneet kohtaamaan oman kolonialistisen taakkaansa ja pohtivat alistetuilta tai sorretuilta kansoilta vietyjen, monesti varastettujen esineiden palauttamista.

Suomen kansallismuseo toimii kansainvälisessä museomaailmassa edelläkävijänä. Vuonna 2021 Kansallismuseo palautti saamelaisilta viedyt tuhannet käyttöesineet Saamelaismuseo Siidaan. Kyse on maailman mittakaavassa merkittävästä repatriaatiosta. Samaan aikaan saamelaisten pyhimmät esineet, rummut, ovat vankeina maailman museoiden kellareissa. Siinä missä käyttöesineiden paluu tuo iloa ja voimaantumista saamelaisille, poissaolevat rummut jatkavat sukupolvelta toiselle siirtynyttä surua.

Elokuvan ohjaaja Suvi West vie katsojan museomaailman kulisseihin, joiden takaa paljastuu visuaalinen, filosofinen ja henkinen maailma. West etsii yhteyttä esivanhempiin vanhoista museoesineistä päätyen saamelaisten kollektiivisten kipupisteiden äärelle. Hän kysyy, voivatko palaavat esineet auttaa rikki revittyä kansaa käsittelemään vanhoja suruja? Miten kuulla esivanhempien ääni, joka perinteisesti on auttanut saamelaisia navigoimaan elämässä? Entä miten kohdata väkivallalla riistetty pyhä rumpu, jota ei saisi kuvata, eikä siihen saisi koskea, sillä se ei kuulu kenenkään muun kuin omistajansa käteen?

West matkaa museoesineiden perässä Helsingistä Inariin ja Berliinistä jäämeren rannoille. Matkakumppaneina ja neuvonantajina Westillä on museomaailmaan perehtyneet ihmiset, menneet sukupolvet ja unet, jotka johdattavat tarinaa. Unenomaisen matkan edetessä hän joutuu syvemmälle saamelaisten veriseen menneisyyteen ja käsittelemättömien surujen äärelle. Historian tapahtumien vaikutukset tuntuvat ja tulevat näkyväksi nykyhetkessä. Elokuvassa West kysyy, miten antaa anteeksi? Miten korjata ulkopuolisten tekemät vahingot, jotta kollektiiviset kivut voitaisiin vihdoin jättää taaksepäin?

***

Spede
Pertti ’Spede’ Pasasen elämästä ja urasta kertova elokuva käy läpi ikonisen viihteentekijän innovatiivisinta elokuvatuotantovaihetta. Elokuva valottaa kulissien takaisia tapahtumia 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuron syntytarinaan ja kansansuosioon, sekä Speden väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan. Millainen Spede Pasanen oli persoonana, työkaverina, viihdetaiteilijana – ja puolisona?
Ohjaus Aleksi Delikouras. Käsikirjoitus Antti Heikkinen. Näyttelijät Riku Nieminen, Joonas Nordman, Aku Sipola, Mikko Töyssy, Minka Kuustonen, Linnea Leino, Lauri Tilkanen. Genre: draama.

***

Saw X
John Kramer (Tobin Bell) on palannut. Tässä SAW-elokuvasarjan toistaiseksi kammottavimmassa tarinassa tutkitaan Jigsaw’n aikaisemmin kertomatta jäänyttä järkyttävää ja hyvin henkilökohtaista peliä. Tapahtumat sijoittuvat SAW I:n ja II:n väliin. Ikäraja K18, ei ikärajajoustoa, varaudu todistamaan ikäsi kuvallisella henkilötodistuksella. Genre: kauhu.


Kuolleet lehdet
Kuolleet lehdet kertoo kahden yksinäisen, sattumalta Helsingin yössä toisensa kohtaavan ihmisen (Alma Pöysti ja Jussi Vatanen) yrityksestä löytää elämänsä ensimmäinen, ainoa ja viimeinen rakkaus. Heidän tietään kohti tätä kunnioitettavaa päämäärää varjostavat miehen alkoholismi, kadonneet puhelinnumerot, tietämättömyys toistensa nimistä tai osoitteista ja elämän yleinen taipumus asettaa esteitä onneaan etsivien tielle. Tämä lempeä tragikomedia on jo kadonneeksi luultu neljäs osa Aki Kaurismäen työläistrilogiaan (Varjoja paratiisissa, Ariel ja Tulitikkutehtaan tyttö).

Kuolleet lehdet palkittiin toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla Prix du Jurylla eli tuomariston palkinnolla. Genre: draama.


Tiedote 21.8.2023

Elokuvateatteri Kaarre kiittää lämpimästi kaikkia Inariviikkojen elokuvissa käyneitä! Rutistimme uudet tilat käyttöön ja saimme paljon kokemusta syyskautta varten.
Esitimme sunnuntaina 30.7 Inariviikkojen 2023 viimeisen elokuvanäytöksen Mission: Impossible Dead Reckoning Part One Tom Cruisen tähdittämänä päättää osaltamme Inariviikot. Elokuvateatteri Kaarre esitti Inariviikoilla 11 elokuvanäytöstä, joissa kävi yli 500 katsojaa. Huilaamme elokuun alkuviikot ja Elokuvateatteri Kaarre jatkaa toimintaa elokuun loppupuolella, jolloin starttaakin syyskauden uutuuselokuvat.

Olemme Inariviikkojen 2023 aikana siirtyneet jatkamaan aktiivista kunnallista elokuvateatteritoimintaa Elokuvateatteri Kaarre -nimellä Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteeseen. Käyntiosoitteemme on Koppelontie 4, 99800 Ivalo. Toimintaamme voi seurata myös aktiiviselta Facebook-sivultamme tästä linkistä.

Avaamme pääovet lipunmyyntiin 30 minuuttia ennen esitysten alkua. Suosittelemme käyttämään pankkikortin lähimaksuominaisuutta, mutta otamme myös pienet käteismaksut vastaan. Elokuvateatterissamme on leffaherkut limsoineen ja popcorneineen myynnissä. Tarjoamme myös syntymäpäivä- ja tilauselokuvanäytöksiä Sivistyslautakunnan 13.9.2022 §64, Liite 2 -hyväksymän hinnaston mukaisesti. Katso hinnasto tästä.

Tervetuloa elokuviin!
#inarinkulttuuritoimi #inarinkunta #elokuvateatterikaarre #ivalonkoulujakulttuurikeskuskaarre


Infoa varattavissa olevista tilauselokuvista, popcorn-myynnistä ja tilauselokuvien esitysajoista:

Elokuvateatteri Aslakiin voi varata tilauselokuvanäytöksiä.
Esitysaikavaihtoehdot: Julkinen näytös,tilausnäytös tai syntymäpäivänäytös.
Varattava esitysaika ilmoitetaan emailiin mirja.karjalainen@inari.fi viimeistään viikkoa ennen esitystä.

Tilausnäytös elokuvateatteri Kaarteessa maksaa alkaen á 180 €, mikäli elokuva on esitysvalikoimassa sillä esitysviikolla (elokuvien esitysviikko on perjantaista torstaihin). Summa perustuu "Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen käyttö ja käytöstä perittävät maksut 1.10.2022" -päätöksen mukaisesti tilojenkäyttökorvaukseen.

Yksityinen elokuvaesitys sisältää elokuvaliput 15 henkilölle ja elokuvan esityksen. Lisäliput 9 €/lippu.

Oheisherkut, kuten popcornit, karkit ja limsat ovat ostettavissa erikseen elokuvateatteri Aslakista tai tilaaja voi järjestää omat herkut tilaisuuteen. Leffaherkut myynnissä erikseen. Ilmoita jo varausta tehdessäsi, ostatko poppareita, sillä poppareiden paahtamiseen täytyy varata oma aikansa.

Tilausnäytös ja leffaherkut maksetaan paikan päällä ennen esitystä pankkikortilla.

Varaukset voi tehdä jättämällä sähköpostivaraus osoitteeseen mirja.karjalainen@inari.fi 
Varaus on sitova, sillä muokkaamme työvuoroja varauksenne mukaisesti.

Myymme myös popcornia tapahtumiin Elokuvateatteri Kaarteesta. Ämpärillinen hintaan 15 € (sisältää ämpärin). Eräsäkillinen popcornia + 25 pikkurasiaa 60 €, riittää isoonkin tapahtumaan. Tilaa popparit arkisin emailista mirja.karjalainen@inari.fi

Varattavissa olevat elokuvat:

(Päivitetetty 26.9.2023, joiden lisäksi varattavissa ovat kyseiseillä esitysviikolla näytettävät elokuvat.)

Elokuvasynopsikset:


Lapua 1976
Lapua 1976 on tarina rakkaudesta, rohkeudesta ja toivosta. Elokuva on tositapahtumiin pohjautuva rakkaustarina ihmisistä, jotka joutuvat keskelle Lapuan Patruunatehtaan räjähdystä. Elokuvan pääosissa ovat Jussi-palkittu Linnea Leino, Konsta Laakso, Hannu-Pekka Björkman ja Leo Sjöman.

Lapua, vuosi 1976. Matti Holma (Konsta Laakso) on töissä patruunatehtaalla – kuten valtaosa paikkakuntalaisista. Kun kotiseudulle palaava tehtaanjohtajan tytär Kaisa Mäkelä (Linnea Leino) aloittaa työt lataamossa, palaavat kipeät muistot menneestä Matin mieleen. Matilla ja Kaisalla on yhteinen menneisyys, suhde, jota Kaisan isä (HP Björkman) ei koskaan hyväksynyt.
Kohtaamiset töissä lähentävät taas Mattia ja Kaisaa keskenään. Vanha rakkaus ei olekaan sammunut. Mutta Kaisa on jo tahollaan kihlautumassa -  ja hänellä on suuri salaisuus. Matti ei halua luovuttaa toivoaan Kaisan suhteen, mutta aamulla, 13. huhtikuuta lataamossa tapahtuu jotain, joka vavahduttaa koko Suomea. Kohtalokas räjähdys muuttaa rakkaustarinan kertomukseksi rohkeudesta, menetyksistä ja toivosta.

Lapuan patruunatehtaan räjähdys on yksi Suomen rauhanajan historian tuhoisimpia onnettomuuksia. Elokuvan käsikirjoitusta varten haastateltiin onnettomuuden kokeneita ihmisiä vuosien ajan. Kuvauksia varten tehtaan räjähdyspaikka lavastettiin Tiistenjoen Nuorisoseuran kentälle ja lataamo luotiin VR:n vanhaan makasiiniin Seinäjoelle, jonne saatiin Lapuan Taidemuseolta alkuperäisiä lataamokoneita. Lapua 1976 on kuvattu Lapualla keväällä 2022. Elokuvan tuotantobudjetti on 1,2 miljoonaa euroa. Elokuvan on ohjannut Toni Kurkimäki ja käsikirjoittanut Tuukka Haapamäki. Elokuvan tuottavat Pekka Pohjoispää ja Mikko Jokipii tuotantoyhtiö Blankfacelle. Elokuvan levittää Finnkinon elokuvalevitys. Genre: draama.

***

Muumipeikko ja pyrstötähti (puhuttu suomeksi)
Kaikkien rakastama klassikko Muumipeikko ja pyrstötähti saapuu uudistettuna elokuvateattereihin!

Eräänä sateisena iltana Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Elämän palaaminen uomiinsa edellyttää Muumilaakson väeltä ennennäkemätöntä sankaruutta. Matkalla kohdataan jännittäviä vaaroja, mutta myös luonnon ihmeitä ja uskomattomia aarteita – ja solmitaan korvaamattomia uusia ystävyyksiä. Tarinassa tavataan myös seikkailija Nuuskamuikkunen sekä viisas keksijä Niisku ja hänen siskonsa Niiskuneiti.

Vahvistunein joukoin kotiin Muumilaaksoon palattuaan on ystävyksillä entistäkin paremmat eväät niin pyörremyrskyiltä kuin pyrstötähdiltä suojautumiseen ja koko Muumi-perheen pelastamiseen. Tarvitaan vain kekseliäisyyttä, yhteishenkeä ja valmiutta auttaa apua tarvitsevia, jotta kaikki pysyvät turvassa merkillisiltä luonnonilmiöiltä.

***

Indiana Jones and the Dial of Destiny
Harrison Ford palaa legendaarisen sankariarkeologin rooliin ikonisen elokuvasarjan viidennessä ja viimeisessä osassa. Fordin rinnalla elokuvan pääosissa nähdään Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”), Antonio Banderas (Kärsimys ja kunnia), John Rhys-Davies (Kadonneen aarteen metsästäjät),Toby Jones (Jurassic World: kaatunut valtakunta), Boyd Holbrook (Logan), Ethann Isidore (Mortel) ja Mads Mikkelsen (Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet).
Elokuvan on ohjannut James Mangold (Le Mans 66 - Täydellä teholla, Logan), ja sen ovat tuottaneet Kathleen Kennedy, Frank Marshall ja Simon Emanuel, Steven Spielbergin ja George Lucasin toimiessa vastaavina tuottajina. John Williams, joka on tehnyt scoremusiikin jokaiseen Indy-seikkailuun aina ensimmäisestä, vuoden 1981 Kadonneen aarteen metsästäjät -elokuvasta lähtien, vastaa jälleen elokuvan scoresta. Elokuvan genre: seikkailu.

***

Elemental
Disneyn ja Pixarin Elemental (dub.) on upouusi animaatioelokuva, jonka tapahtumat sijoittuvat Element Cityyn, missä eri elementtejä edustavat tuli-, vesi-, maa- ja ilmahahmot asustavat rinnakkain. Tarinan pääosassa on Virva, sinnikäs, nokkela ja tulisieluinen nuori nainen, jonka ystävyys hauskan, hieman hömelön ja virran viemän vesihepun Vellun kanssa haastaa hänen käsityksensä maailmasta, jossa he elävät. Elokuvan on ohjannut Peter Sohn (Kunnon dinosaurus, lyhytelokuva “Puolipilvistä”), tuottanut Denise Ream (Kunnon dinosaurus, Autot 2), ja sen alkuperäisääninä Virvan ja Vellun rooleissa kuullaan Leah Lewis ja Mamoudou Athie.
Elokuvan edessä nähdään Bob Petersonin ohjaama lyhytelokuva "Karlin treffit" ("Carl's Date"). Genre: animaatio.

***

Barbie
Elämä Barbiemaassa on täydellistä. Paitsi jos sinulla on eksistentiaalinen kriisi. Tai jos olet Ken.
Greta Gerwig on ohjannut elokuvan, jonka hän on käsikirjottanut yhdessä Oscar®-ehdokas Noah Baumbachin (Marriage Story , The Squid, The Whale) kanssa pohjautuen Mattelin Barbieen.
Oscar®-ehdokas ohjaaja-käsikirjoittaja Greta Gerwig (Pikku Naisia, Lady Bird) tuo valkokankaille elokuvan ”Barbie”.
Genre: komedia, musiikki.

***

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Ethan Huntin ja IMF-tiimin on jäljitettävä pelottava uusi ase, joka uhkaa koko ihmiskuntaa, jos se joutuu vääriin käsiin. Kun tulevaisuuden hallinta ja maailman kohtalo ovat vaakalaudalla, alkaa tappava kilpajuoksu maapallon ympäri.
Ethan Hunt (Tom Cruise) ja hänen IMF-tiiminsä tarttuvat tähän mennessä vaarallisimpaan tehtäväänsä: heidän on pakko jäljittää koko ihmiskuntaa uhkaava, uudenlainen tuhoase ennen kuin se joutuu vääriin käsiin. Alkaa tappava kilpajuoksu ympäri maapalloa. Pelissä on se, kuka kontrolloi tulevaisuutta ja maailman kohtaloa. Samalla synkät voimat Ethanin menneisyydestä lähenevät. Kohdatessaan mystisen, kaikkivoivan vihollisen Ethan joutuu hyväksymään, ettei mikään voi merkitä enempää kuin tämä tehtävä – eivät edes hänelle tärkeimpien ihmisten henget.

Ohjaus:Christopher McQuarrie. Käsikirjoitus:Christopher McQuarrie Bruce Gellerin luoman televisiosarjan pohjalta. Näyttelijät: Tom Cruise, Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Pom Klementieff, Mariela Garriga, Henry Czerny, Shea Whigham, Greg Tarzan Davis, Frederick Schmidt, Charles Parnell, Rob Delaney, Cary Elwes, Indira Varma, Mark Gatiss. Genre: toiminta.


Elokuvateatteri Kaarteen lippujen ennakkomyynti

Lippuja myydään ennakkoon arkisin ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-11 kunnantalon neuvonnasta osoitteessa Piiskuntie 2, Ivalo.

Maksuvälineinä kunnantalon infossa käyvät käteinen, pankki- ja luottokortti, SmartumPay, Smartum-seteli ja RJ Tyky-Kuntoseteli, E-Passi sekä Ticket&Mind Body -setelit.

Elokuvateatteri Kaarteessa ei oteta vastaan E-passi tai TicketMind Body -seteleitä. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella.


Tietoa lasten aamuelokuvista

Varhaiskasvatusikäisten aamupäivän elokuvat ovat kaikille avoimia esityksiä, jonne saa tulla varhaiskasvatuksesta, kouluista tai perheen kanssa.

Elokuvateatterissa esitetään jatkossa Kaarteessa ilmaiselokuvia varhaiskasvatusikäisille lapsille noin kerran kuukaudessa lauantaisin klo 10. Seuraa Elokuvateatteri Kaarteen ilmoituksia tulevista lastenelokuvista Inarilaisesta ja Kaarteen Facebook-sivuilta. Lasten päiväelokuvia esitetään pienemmällä äänenvoimakkuudella ja etsimme esitykseen mahdollisimman lyhyitä elokuvia.

Seuraava näytös ilmoitetaan myöhemmin.

Elokuvien ikärajojen sopivuudesta lapsille ja nuorille voi lukea erittäin hyödylliseltä sivustolta www.media-avain.fi


Tietoa päiväelokuvista

Päiväelokuvia esitetään kerran kuukaudessa sunnuntaisin klo 13, liput 9 €. Seuraa Kaarteen ilmoituksia tulevista päiväesityksistä Inarilaisesta ja Kaarteen omilta Facebook-sivuilta. Päiväesityksissä ei pääsääntöisesti paahdeta popcorneja, mutta muut leffaherkut ovat ostettavissa.


Tietoa elokuvateatteri Kaarteen toimintatavoista

Muutokset ja lisäykset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Muutoksista ilmoitetaan elokuvateatteri Kaarteen Facebook-sivuilla @elokuvateatterikaarre -tunnuksella. Seuraa Facebookia tästä!

Elokuvateatteri Kaarteen sähköpostiosoite on elokuvateatteri.kaarre@inari.fi
Elokuvateatterin käyntiosoite on Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre, Koppelontie 4, 99800 IVALO.

Lipunmyynti asiakkaille avataan puoli tuntia ennen näytöstä.


Kuvaus elokuvateatteri Aslakista

Elokuvateatteri Aslak oli Suomen pohjoisin 1960-vuodesta 2023 vuoteen saakka toiminnassa oleva alkuperäinen elokuvateatterirakennus. Aslak on digitalisoitu Suomen Elokuvasäätiön avustuksella vuonna 2013 kuvalaadultaan ja tekniikaltaan nykyaikaiseksi elokuvateatteriksi, joka kykenee näyttämään 3D-elokuvia ja ensi-iltaelokuvat.

Aslakissa oli mahdollista kokea myös Event Cinema-esityksiä, mikä on melko uusi ja voimakkaasti kasvava esityslaji elokuvateattereissa. Esitystekniikan digitalisoituminen mahdollisti mitä erilaisimpien sisältöjen tuomisen valkokankaille. Event Cinema esitykset voivat olla kaikkea muuta kuin tavanomaista elokuvaa. Event Cinema -tarjonta käsittää nykyään oopperan lisäksi mm. näytelmäteatteria, balettia, musikaaleja, konsertteja, urheilua tai vaikkapa taidenäyttelyitä. Esitykset tuotetaan useimmissa tapauksissa erityisesti elokuvateattereita varten, eikä niitä voi sellaisenaan nähdä muualla. Event Cinema -esitykset ovat tuoreita tallenteita.

Elokuvateatteri Aslak toimi aktiivisesti tarjoten perusohjelmiston lisäksi mediakasvatuksen tukemiseksi koulukinomuotoisia elokuvaesityksiä pienistä lapsista, peruskoululaisille, erityisryhmille ja eläkeläisille saakka.

Inarin kunnan kulttuuritoimi jatkaa elokuvateatteritoimintaa heinäkuun 22. päivä alkaen Ivalon koulu- ja kulttuurikeskuksen auditoriossa uudella nimellä Elokuvateatteri Kaarre.


Lippujen hinnat

Lippujen hinnat vaihtelevat elokuvan, elokuvatyypin ja elokuvan keston mukaan 10-12 € välillä. Peruslippu on 10 €. Yli kahden tunnin elokuvat maksavat 10-12 €.

Ennakkolippuja ja leffalahjakortteja elokuviin voi ostaa Inarin kunnantalon infosta arkisin ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-11. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella myös jatkossa.

Mikäli et pääse ostamaan lippua ennakkoon, voit jättää varauksen. Varatut liput maksetaan elokuviin tullessa. Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 15 min ennen esityksen alkua.


Aukioloajat

Ovet avataan 30 min ennen ensimmäisen näytöksen alkua ja suljetaan viimeisen näytöksen alettua.


Maksutavat elokuvateatteri Kaarteessa

Meillä voit maksaa:
– Pankki/luottokorteilla
– Käteisellä
– SmartumPay mobiilimaksu, löydät elokuvateatteri Kaarteen toimipisteen nimellä Kunnallinen Elokuvateatteri Kaarre
– RJ-tyky kulttuuriseteleillä ja Smartum-seteleillä.
– E-passilla, löydät elokuvateatteri Kaarteen toimipisteen nimellä Inarin kunta / kulttuuripalvelut

Yrityksiä ja ryhmiä palvelemme myös laskutuksella. Ota ryhmävarauksen tiimoilta yhteyttä Inarin kulttuurisihteeriin mirja.karjalainen@inari.fi


Ikärajat

Huomioithan, että elokuvaesityksissä noudatetaan ikärajajoustoa. Ikärajamerkittyyn elokuvaan pääsee 3 vuotta ikärajaa nuorempi täysi-ikäisen, oman lähiomaisen seurassa!  K18-luokituksessa ei noudateta ikärajajoustoa.


Saavutettavuus

Elokuvateatteri Kaarteeseen pääsee myös pyörätuolilla. Lipunmyyjä avustaa tarvittaessa. Salissa on kolme liikuntaesteisen tilaa pyörätuolille, kaksi alhaalla ensimmäisen penkkirivin molemmin puolin ja yksi katsomon yläosassa, jonne kuljetaan lipunmyyjän avustamana hissillä eteisestä. Tasanne löytyy salin oikealta takaseinältä. Avustaja pääsee näytökseen maksutta, avustettava ostaa normaalin lipun.

LE-wc on sisään saavuttaessa pääoven oikealla puolen vaatenaulakkotilan yhteydessä.

Salissa on kuulolaitteiden käyttäjiä varten asennettu ääntä vahvistava induktiosilmukka.

Elokuvateatteri Kaarre järjestää ajoittain heikkokuuloisille asiakkaille suomeksi tekstitettyjä elokuvaesityksiä kotimaisista elokuvista.

Kuvailutulkkauksia elokuviin voi asiakas ladata itse puhelimeensa MovieReading sovelluksen Play-kaupasta. Sovelluksen asentaminen ja käyttö on maksutonta ja auttaa heikkonäköisiä ymmärtämään elokuvan tapahtumat. Sovelluksessa kuvaillaan, mitä elokuvassa tapahtuu, ei lueta repliikkejä.

Tekstitetyistä esityksistä tiedotetaan elokuvateatteri Kaarteen ohjelmistoilmoituksen yhteydessä paikallislehti Inarilaisessa, Inarin kunnan internet-sivuilla ja elokuvateatteri Kaarteen Facebook-sivulla.


Pysäköinti

Elokuvateatteri Kaarteen asiakkaiden pysäköinti tapahtuu isolle parkkipaikka-alueelle, josta kävellään pääovelle. Liikuntarajoitteisten P-paikat sijaitsevat rakennuksen välittömässä läheisyydessä pääoven etupuolella. Älä tuki kiinteistön pelastusteitä. Pysäköiminen on ilmaista.


Ohjelmistoon vaikuttaminen

Voit vaikuttaa leffavalikoimaan jättämällä toiveita Facebookin kautta,, puhelimitse kulttuurisihteeri Mirja Karjalaisen numeroon 040-7767546, postitse kunnantalolle (Kulttuuritoimi, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo) tai sähköpostiin mirja.karjalainen@inari.fi.


Elokuvateatterin seuraaminen Facebookissa

Elokuvateatteri Kaarteen löydät myös Facebookista. Seuraa julkaisuja Facebookissa tai tee omia julkaisuja hashtagilla #elokuvateatteriaslak


Työntekijäksi elokuvateatteri Kaarteeseen?

Inarin kulttuuritoimeen voi jättää avoimen työhakemuksen, mikäli olet kiinnostunut työskentelystä elokuvateatteri Aslakissa. Tarvitsemme ajoittain lisätyövoimaa. Haemme työntekijöitä kerran vuodessa tai kahdessa avoimen haun kautta. 
Työhakemustiedot voi jättää kulttuurisihteerille mirja.karjalainen@inari.fi


Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvateatteri Aslakin toimintaa 2022-2023.
www.ses.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: