Tietoa Elokuvateatteri Kaarteen asiakkaille

JULKAISEMME JOKA VIIKON TIISTAINA KULUVAN VIIKON ELOKUVAOHJELMISTON TÄLLE SIVULLE.

Elokuvateatteri Kaarteen viikon elokuvaesitysten esitysajat, ikärajat, lipunhinnat ja kestot:
(Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa, Koppelontie 4)

Lipunmyynti alkaa 30 min. ennen näytöstä ja ovet sulkeutuvat, kun elokuva alkaa. Tervetuloa elokuviin!

LUNNISAAREN TARINOITA – UUDET YSTÄVÄT (dub.)
Pe 14.6. klo 16.30 kiirehdi!
La 15.6. klo 15 viimeinen näytös!
Ikäraja -S-, liput 10 €, kesto 1 h 20 min

FURIOSA: A MAD MAX SAGA
Pe 14.6. klo 19 kiirehdi!
La 15.6. klo 18 viimeinen näytös!
Ikäraja K16, liput 10 €, kesto 2 h 28 min

Juhannusviikolla ei elokuvia. Pe 28.6. ensi-illassa odotettu Itse Ilkimys 4 –elokuva.
Lipunmyynti alkaa 30 min ennen näytöstä ja ovet sulkeutuvat, kun elokuva alkaa. Tervetuloa elokuviin kesälläkin!

Käyntiosoitteemme on Koppelontie 4, 99800 Ivalo. Toimintaamme voi seurata myös aktiiviselta Facebook-sivultamme tästä linkistä.
#inarinkulttuuritoimi #inarinkunta #elokuvateatterikaarre #ivalonkoulujakulttuurikeskuskaarre

Suosittelemme käyttämään pankkikortin lähimaksuominaisuutta, mutta otamme myös pienet käteismaksut vastaan. Elokuvateatterissamme on leffaherkut limsoineen ja popcorneineen myynnissä. Tarjoamme myös syntymäpäivä- ja tilauselokuvanäytöksiä Sivistyslautakunnan 13.9.2022 §64, Liite 2 -hyväksymän hinnaston mukaisesti.

ELOKUVASYNOPSIKSET:

LUNNISAAREN TARINOITA – UUDET YSTÄVÄT (Dub.)
Lunnisaaren lintujen päivät ovat täynnä leikkiä ja hauskanpitoa. Mutta kun saarelle eräänä päivänä saapuu muukalaisia, alkaa tapahtua mystisiä asioita. Kauden viimeinen muna on yhtäkkiä kadonnut ja Oona ystävineen joutuu kilpailemaan aikaa vastaan pelastaakseen munan ennen kuin suuri myrsky iskee saareen.
Lunnisaaren tarinoita - Uudet ystävät perustuu irlantilaiseen animoituun lasten televisiosarjaan Puffin Rock. Genre, animaatio, koko perheen elokuva.

FURIOSA: A MAD MAX SAGA
Anya Taylor-Joy ja Chris Hemsworth nähdään pääosissa Oscar-palkitun mestariohjaaja George Millerin elokuvassa “Furiosa: A Mad Max Saga”, joka on odotettu paluu hänen yli 30 vuotta sitten käynnistämänsä ikonisen “Mad Max” -elokuvasarjan dystooppiseen maailmaan. Miller kääntää tarinassa jälleen uuden sivun tässä itsenäisessä toimintaseikkailussa, joka avaa useilla Oscareilla palkitusta “Mad Max: Fury Road” -hittielokuvasta tutun voimahahmon taustatarinaa. Genre: seikkailu, scifi, toiminta.


Infoa varattavissa olevista tilauselokuvista, popcorn-myynnistä ja tilauselokuvien esitysajoista:

Elokuvateatteri Kaarteeseen voi varata tilauselokuvanäytöksiä.
Esitysaikavaihtoehdot: Julkinen näytös, tilausnäytös tai syntymäpäivänäytös.
Esitysaika varattava viimeistään 14 vuorokautta ennen esitystä.

Tilausnäytös elokuvateatteri Kaarteessa maksaa alkaen á 180 €, mikäli elokuva on esitysvalikoimassa sillä esitysviikolla (elokuvien esitysviikko on perjantaista torstaihin). Summa perustuu "Sivistystoimen hallinnassa olevien tilojen käyttö ja käytöstä perittävät maksut 1.10.2022" -päätöksen mukaisesti tilojenkäyttökorvaukseen.

Yksityinen elokuvaesitys sisältää elokuvaliput 15 henkilölle ja elokuvan esityksen. Lisäliput 10 € / lippu.

Oheisherkut, kuten popcornit, karkit ja limsat ovat ostettavissa erikseen elokuvateatterista tai tilaaja voi järjestää omat herkut tilaisuuteen. Leffaherkut myynnissä erikseen. Ilmoita jo varausta tehdessäsi, ostatko poppareita, sillä poppareiden paahtamiseen täytyy varata oma aikansa.

Tilausnäytös ja leffaherkut maksetaan paikan päällä ennen esitystä pankkikortilla. Varaukset voi tehdä jättämällä sähköpostivaraus osoitteeseen mirja.karjalainen@inari.fi 
Varaus on sitova, sillä muokkaamme työvuoroja varauksenne mukaisesti.

Myymme myös popcornia tapahtumiin Elokuvateatteri Kaarteesta. Ämpärillinen hintaan 15 € (sisältää ämpärin). Eräsäkillinen popcornia + 25 pikkurasiaa 60 €, riittää isoonkin tapahtumaan. Tilaa popparit arkisin emailista mirja.karjalainen@inari.fi

Varattavissa olevat elokuvat:

(Päivitetty 13.6.2024, joiden lisäksi varattavissa ovat kyseisellä esitysviikolla näytettävät elokuvat.)

Aarne Alligaattori ja viidakkoystävät
BAMSE JA MAAILMAN PIENIN SEIKKAILU
FURIOSA: A MAD MAX SAGA

KARVINEN
LUNNISAAREN TARINOITA – UUDET YSTÄVÄT

MYRSKYLUODON MAIJA
Paperilinnun jäljet
-Tiina Melingin dokumenttielokuva
Wicked Little Letters


Työpaikkailmoitus

Osa-aikainen elokuvateatterityöntekijä
Työavain Kuntarekryssä: INARI-02-65-24
Tehtävänimike: Osa-aikainen elokuvateatterityöntekijä
Tehtävänkuvaus: Inarin kunnan kulttuuritoimi etsii kahta määräaikaista elokuvateatterityöntekijää koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteeseen osa-aikaisesti ajalle 23.8.2024-31.7.2025

Elokuvateatterityöntekijän työtehtäviin kuuluu elokuvateatteri Kaarteen perustoiminnasta huolehtiminen sekä kulttuuritoimea avustavat työtehtävät, kuten taidenäyttelyiden valvontatehtävät.

Työhön etsitään ensisijaisesti henkilöitä, jotka voivat työskennellä osa-aikaisesti, iltaisin ja viikonloppuisin ja jotka hyötyvät elokuvateatterityöskentelystä haettaessa jatko-opiskeluihin tai muuhun työhön.

Kelpoisuusvaatimuksina on vähintään 16-vuoden ikä. Lisäksi hakijalta toivotaan tunnollisuutta, oma-aloitteisuutta ja hyvää asiakaspalveluasennetta työhön. Työn viikko-tuntimäärä on 0-25 h, työ ajoittuu pääasiassa iltoihin ja viikonloppuihin. Työ jaksottuu elokuvanäytösten ja tilausnäytösten mukaan, mikä ei takaa täysiä tai säännöllisiä työtunteja. Työhön kutsutaan tarvittaessa.

Palkka muodostuu tehtyjen työtuntien perusteella käyttäen laskennallisena pohjana KVTES:n palkkaperustetta kulttuurin peruspalvelutehtävistä. Lisäksi maksetaan KVTES:n mukaiset lisät. Työtehtävissä noudatetaan 3 kk:n koeaikaa.

Kirjalliset hakemukset ja CV tulee toimittaa perjantaihin 2.8.2024 klo 15.00 mennessä Kuntarekryn kautta tai postitse osoitteella Kulttuuritoimi Inarin kunta, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo.
Lisätietojen antajat: Kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen ja ajalla 18.6.-14.7.2024 vapaa-aikasihteeri Tuija Mikkonen.
Hakuaika alkaa : 14.6.2024
Työ alkaa: 23.8.2024 - 31.7.2025
Palvelusuhteen tyyppi: Määräaikainen
Palkka: Tuntipalkka, perustuen KVTES:n määrittelemään kulttuurin peruspalvelutehtävään.
Työn luonne: Osa-aikatyö
Tehtäväalue: Kulttuuri- ja museoala
Rekrytoiva yksikkö: Sivistysosasto, kulttuuritoimi
Työnantaja: Inarin kunta
Työnantajakuvaus: Inari on Suomen suurin kunta. Sen voimavara on mahtava luonto, josta voi olla aidosti ylpeä. Inarin helmi ja aarreaitta on ainutlaatuinen ja karun kaunis Inarijärvi, joka on Suomen kolmanneksi suurin järvi. Luontoarvojen ja puhtauden ympärille rakentuva lappilainen elämäntyyli kiinnostaa ja vetää puoleensa.


Elokuvateatteri Kaarteen lippujen ennakkomyynti

Lähtökohtaisesti Kaarteen elokuviin ei tarvitse ostaa ennakkolippua, sillä Kaarteen katsomossa on 172 istumapaikkaa + kolme liikuntarajoitteisen pyörätuolipaikkaa. Lipunmyynti alkaa aina 30 minuuttia ennen näytöksen alkamista.

Ennakkolippuja myydään arkisin klo 9-11 kunnantalon neuvonnasta osoitteessa Piiskuntie 2, Ivalo, mutta pääsääntöisesti Elokuvateatteri Kaarteeseen ei ole tarvetta ostaa ennakkolippua.

Maksuvälineinä kunnantalon infossa käyvät käteinen, pankki- ja luottokortti, SmartumPay, Smartum-seteli ja RJ Tyky-Kuntoseteli, E-Passi sekä Ticket&Mind Body -setelit.
Elokuvateatteri Kaarteessa voi maksaa pankkikorteilla, käteisellä, Smartumeilla ja mobiili EPassilla. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella.


Tietoa lasten aamuelokuvista

Varhaiskasvatusikäisten aamupäivän elokuvat ovat kaikille avoimia esityksiä, jonne saa tulla varhaiskasvatuksesta, kouluista tai perheen kanssa.

Elokuvateatterissa esitetään jatkossa Kaarteessa ilmaiselokuvia varhaiskasvatusikäisille lapsille muutaman kerran vuodessa perjantai-aamuisin klo 9.30. Seuraa Elokuvateatteri Kaarteen ilmoituksia tulevista lastenelokuvista Inarilaisesta ja Kaarteen Facebook-sivuilta. Lasten päiväelokuvia esitetään pienemmällä äänenvoimakkuudella ja etsimme esitykseen mahdollisimman lyhyitä elokuvia.

Seuraava näytös tulossa elo-syyskuussa 2024.

Elokuvien ikärajojen sopivuudesta lapsille ja nuorille voi lukea erittäin hyödylliseltä sivustolta www.media-avain.fi 
Media-avain on vanhempia palveleva verkkosivu, joka arvioi lapsille ja nuorille suunnattuja mediasisältöjä kasvatuksen, myönteisten viestien ja medialukutaidon näkökulmasta.
Palvelun tuottaa Koulukino – Skolbio ry.
Koulukinon Media-avain auttaa löytämään sopivat elokuvat koko perheelle. Media-avain arvioi lasten- ja nuortenelokuvia ja antaa välineitä elämysten purkamiseen yhdessä. Koulukinon asiantuntijapalvelu kertoo elokuvan sisällöstä laajemmin kuin pelkkä ikäraja. Media-avain arvioi erityisesti elokuvien myönteisiä viestejä ja sopivuutta tietyn ikäiselle katsojalle. Samalla arviot auttavat myös soveltamaan ikäjoustoa ja ymmärtämään ikärajoja paremmin.


Tietoa päiväelokuvista

Päiväelokuvia esitetään muutamia kertoja vuodessa sunnuntaisin klo 13, liput 10 €. Seuraa Kaarteen ilmoituksia tulevista päiväesityksistä Inarilaisesta ja Kaarteen omilta Facebook-sivuilta. Päiväesityksissä ei pääsääntöisesti paahdeta popcorneja, mutta muut leffaherkut ovat ostettavissa.


Tietoa elokuvateatteri Kaarteen toimintatavoista

Muutokset ja lisäykset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Muutoksista ilmoitetaan elokuvateatteri Kaarteen Facebook-sivuilla @elokuvateatterikaarre -tunnuksella. Seuraa Facebookia tästä!

Elokuvateatteri Kaarteen sähköpostiosoite on mirja.karjalainen@inari.fi tai elokuvateatteri.kaarre@inari.fi
Elokuvateatterin käyntiosoite on Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre, Koppelontie 4, 99800 IVALO.

Lipunmyynti asiakkaille avataan puoli tuntia ennen näytöstä.


Lippujen hinnat

Lippujen hinnat vaihtelevat elokuvan, elokuvatyypin ja elokuvan keston mukaan 10-12 € välillä. Peruslippu on 10 €. Yli kahden tunnin elokuvat maksavat 10-12 €. Event Cinema -liput ovat arvokkaampia.

Otamme vastaan Elokuvateatteri Kaarteessa Smartumeita ja mobiili EPassi-maksuja! Epassi sovelluksesta löydät meidän toimipisteen Inarin kunta / kulttuuripalvelut -hakusanalla.

Ennakkolippuja ja leffalahjakortteja elokuviin voi ostaa Inarin kunnantalon infosta arkisin ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-11. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella myös jatkossa.

Mikäli et pääse ostamaan lippua ennakkoon, voit jättää varauksen. Varatut liput maksetaan elokuviin tullessa. Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 15 min ennen esityksen alkua.


Aukioloajat

Kaarteen pääovet avataan 30 min ennen ensimmäisen näytöksen alkua ja suljetaan elokuvan alkaessa.


Maksutavat elokuvateatteri Kaarteessa

Meillä voit maksaa:
– Pankki/luottokorteilla
– Käteisellä
– SmartumPay mobiilimaksu, löydät elokuvateatteri Kaarteen toimipisteen nimellä Kunnallinen Elokuvateatteri Kaarre
– RJ-tyky kulttuuriseteleillä ja Smartum-seteleillä.
– E-passilla, löydät elokuvateatteri Kaarteen toimipisteen nimellä Inarin kunta / kulttuuripalvelut

Yrityksiä ja ryhmiä palvelemme myös laskutuksella. Ota ryhmävarauksen tiimoilta yhteyttä Inarin kulttuurisihteeriin mirja.karjalainen@inari.fi


Ikärajat

Suomessa elokuvien, televisio-ohjelmien, digitaalisten pelien ja muiden kuvaohjelmien ikärajat ovat sitovia, ja niitä tulee noudattaa kuvaohjelmia tarjottaessa. Ikärajoilla ei suositella ohjelmaa tietyn ikäisille, vaan ne varoittavat lapsen kehitykselle mahdollisesti haitallisista sisällöistä.

Ikärajat ovat:
-S- sallittu kaikenikäisille
K7 -sallittu yli 7-vuotiaille
K12 -sallittu yli 12-vuotiaille
K16 -sallittu yli 16-vuotiaille
K18 -kielletty alle 18-vuotiailta. K18-luokituksessa ei noudateta ikärajajoustoa.

Huomioithan, että elokuvaesityksissä noudatetaan ikärajajoustoa. Ikärajoista voi joustaa enintään kolme vuotta, jos lapsi on aikuisen seurassa koko kuvaohjelman esityksen ajan. Ikärajajousto on tarkoitettu lapsen hyvin tuntevan täysi-ikäisen, useimmiten vanhemman tai huoltajan harkiten käytettäväksi. Joustoa ei ole tarkoitettu käytettäväksi lapsiryhmissä. Jousto ei koske ikärajaa 18.

Ikärajat perustuvat arvioon siitä, millainen sisältö kuvaohjelmissa voi olla haitallista lapsen kehitykselle. Lapsen kehitykselle haitallisia sisältöjä voivat olla väkivalta, seksuaalinen tai ahdistusta aiheuttava sisältö ja päihteiden käyttö. Mikäli kuvaohjelma ei sisällä lapsille haitallista sisältöä, tulee sen ikärajaksi sallittu kaikenikäisille.

Tutustu elokuvien todelliseen ikärajasopivuuteen Media-avain.fi verkkopalvelusta tästä linkistä. Media-avain on verkkopalvelu, joka antaa vanhemmille ja muille kasvattajille tietoa uusista elokuvista. Palvelun tuottaa Koulukino, elokuvakasvatuksen valtakunnallinen asiantuntijajärjestö.

Media-avain antaa perheille ennakkotietoa elokuvista ja eväitä elämysten purkamiseen. Koulukinon asiantuntijat esikatselevat ja arvioivat teatterilevitykseen tulevat lasten- ja nuortenelokuvat tarkastellen muun muassa elokuvan myönteisiä viestejä sekä soveltuvuutta tietyn ikäiselle katsojalle.

Media-avain arvioi elokuvia kasvavan lapsen näkökulmasta, etsii myönteisiä mediasisältöjä ja pyrkii vastaamaan kysymykseen: ”Minkä ikäiselle tämä elokuva on omiaan?” Media-avain on riippumaton ja voittoa tavoittelematon palvelu. Tavoitteena on antaa vanhempia hyödyttävää tietoa elokuvista ja harjaannuttaa perheiden medialukutaitoa.


Saavutettavuus

Elokuvateatteri Kaarteeseen pääsee myös pyörätuolilla. Kaarteen pääoven edessä on 3 inva-pysäköintipaikkaa ja taksikuljetukselle soveltuva asiakkaiden jättöalue. Lipunmyyjä avustaa liikuntarajoitteisten kulkua elokuvasaliin tarvittaessa. Salissa on kolme liikuntaesteisen tilaa pyörätuolille, kaksi alhaalla ensimmäisen penkkirivin molemmin puolin ja yksi katsomon yläosassa, jonne kuljetaan lipunmyyjän avustamana hissillä eteisestä. Tasanne löytyy salin oikealta takaseinältä. Avustaja pääsee näytökseen maksutta, avustettava ostaa normaalin lipun.

Liikuntarajoitteisten yleinen esteetön "LE-wc"-kyltillä varustettu wc on sisään saavuttaessa pääoven oikealla puolen vaatenaulakkotilan yhteydessä. Naulakkotilan WC:ssä on myös vauvanhoitopöytä.

Salissa on kuulolaitteiden käyttäjiä varten asennettu ääntä vahvistava induktiosilmukka.

Elokuvateatteri Kaarre järjestää ajoittain heikkokuuloisille asiakkaille suomeksi tekstitettyjä elokuvaesityksiä kotimaisista elokuvista. Heikkokuuloisille tekstitetyistä elokuvaesityksistä tiedotetaan elokuvateatteri Kaarteen ohjelmistoilmoituksen yhteydessä paikallislehti Inarilaisessa, Inarin kunnan internet-sivuilla ja elokuvateatteri Kaarteen Facebook-sivulla.

Kuvailutulkkauksia elokuviin voi asiakas ladata itse puhelimeensa MovieReading sovelluksen Play-kaupasta. Sovelluksen asentaminen ja käyttö on maksutonta ja auttaa heikkonäköisiä ymmärtämään elokuvan tapahtumat. Sovelluksessa kuvaillaan, mitä elokuvassa tapahtuu, ei lueta repliikkejä.


Pysäköinti

Elokuvateatteri Kaarteen asiakkaiden pysäköinti tapahtuu isolle parkkipaikka-alueelle, josta kävellään pääovelle. Liikuntarajoitteisten P-paikat sijaitsevat rakennuksen välittömässä läheisyydessä pääoven etupuolella. Älä tuki kiinteistön pelastusteitä. Pysäköiminen on ilmaista.


Ohjelmistoon vaikuttaminen

Voit vaikuttaa leffavalikoimaan jättämällä toiveita Facebookin kautta,, puhelimitse kulttuurisihteeri Mirja Karjalaisen numeroon 040-7767546, postitse kunnantalolle (Kulttuuritoimi, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo) tai sähköpostiin mirja.karjalainen@inari.fi.


Elokuvateatterin seuraaminen Facebookissa

Elokuvateatteri Kaarteen löydät myös Facebookista. Seuraa julkaisuja Facebookissa tai tee omia julkaisuja hashtagilla #elokuvateatterikaarre


Työntekijäksi elokuvateatteri Kaarteeseen?

Inarin kulttuuritoimeen voi jättää avoimen työhakemuksen, mikäli olet kiinnostunut työskentelystä elokuvateatteri Aslakissa. Tarvitsemme ajoittain lisätyövoimaa. Haemme työntekijöitä kerran vuodessa tai kahdessa avoimen haun kautta. 
Työhakemustiedot voi jättää kulttuurisihteerille mirja.karjalainen@inari.fi


Kuvaus elokuvateatteri Aslakista

Elokuvateatteri Aslak oli Suomen pohjoisin 1960-vuodesta 2023 vuoteen saakka toiminnassa oleva alkuperäinen elokuvateatterirakennus. Aslak on digitalisoitu Suomen Elokuvasäätiön avustuksella vuonna 2013 kuvalaadultaan ja tekniikaltaan nykyaikaiseksi elokuvateatteriksi, joka kykenee näyttämään 3D-elokuvia ja ensi-iltaelokuvat.

Aslakissa oli mahdollista kokea myös Event Cinema-esityksiä, mikä on melko uusi ja voimakkaasti kasvava esityslaji elokuvateattereissa. Esitystekniikan digitalisoituminen mahdollisti mitä erilaisimpien sisältöjen tuomisen valkokankaille. Event Cinema esitykset voivat olla kaikkea muuta kuin tavanomaista elokuvaa. Event Cinema -tarjonta käsittää nykyään oopperan lisäksi mm. näytelmäteatteria, balettia, musikaaleja, konsertteja, urheilua tai vaikkapa taidenäyttelyitä. Esitykset tuotetaan useimmissa tapauksissa erityisesti elokuvateattereita varten, eikä niitä voi sellaisenaan nähdä muualla. Event Cinema -esitykset ovat tuoreita tallenteita.

Elokuvateatteri Aslak toimi aktiivisesti tarjoten perusohjelmiston lisäksi mediakasvatuksen tukemiseksi koulukinomuotoisia elokuvaesityksiä pienistä lapsista, peruskoululaisille, erityisryhmille ja eläkeläisille kesäkuuhun 2023 saakka. Inarin kunnan kulttuuritoimi jatkaa elokuvateatteritoimintaa heinäkuun 22. päivä alkaen Ivalon koulu- ja kulttuurikeskuksen auditoriossa uudella nimellä Elokuvateatteri Kaarre.


Suomen elokuvasäätiö on tukenut elokuvateatteri Aslakin / Kaarteen toimintaa 2023!
www.ses.f

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: