Inarin kunnan osallisuuskeskus

Kuva Osallisuuskeskus Ainolan Olohuone-tilasta. Etualalla punainen sohva ja sohvapöytä. Taka-alalla sininen sohvaryhmä sekä pöytiä ja penkkejä.

Inarin kunnan osallisuuskeskus on kaikille avoin kohtaamis- ja tapahtumapaikka, joka on avoinna arkisin klo 10.00 – 13.00. Inarin kunnan osallisuuskeskus sijaitsee entisen lukion tiloissa, osoitteessa Rantatie 10 B, Ivalo. 

Inarin kunnan osallisuuskeskuksessa voit esimerkiksi tavata muita ihmisiä, lukea lehtiä, kahvitella tai käyttää langatonta internet-yhteyttä. Osallisuuskeskuksesta on saatavilla myös digiapua tai neuvontaa esimerkiksi kunnan, Kelan, TE-toimiston tai yhdistysten tarjoamien palveluiden käyttöön. Lisäksi osallisuuskeskuksen tilat ovat varattavissa veloituksetta yhdistyksille, kuntaorganisaation toimijoille ja muille toimijoille, jotka edistävät kunnan elinvoimaa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä ovat tuottoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä toimijoita.

Inarin kunnan osallisuuskeskuksen tiloja voi varata muun muassa seuraaviin tilaisuuksiin:

 • Yhdistysten kokoukset
 • Tapahtumat
 • Koulutukset
 • Harrastajien kokoontumiset
 • Pienimuotoiset esitykset
 • Ryhmätoiminta (kaikille ikäryhmille)
   

Inarin kunnan osallisuuskeskuksen tilavaraukset

Osallisuuskeskuksen tilat ovat varattavissa veloituksetta yhdistyksille, kunnan eri toimijoille sekä muille toimijoille, jotka edistävät kunnan elinvoimaa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, ja ovat tuottoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä toimijoita. Tilat ovat käytettävissä kaikkina viikonpäivinä klo 8.00 - 22.00 välisenä aikana.

Osallisuuskeskuksessa on useita erikokoisia tiloja, joissa voi järjestää toimintaa. Osallisuuskeskuksen iso Olohuone-tila toimii arkipäivisin klo 10.00 - 13.00 yhteisöllisenä, kaikille avoimena kokoontumistilana. Kuka tahansa voi järjestää tilassa toimintaa tällöinkin, jos toiminta on kaikille avointa. Olohuoneen voi varata myös yhdistyksen ja tai muun toimijan käyttöön arkisin klo 15.00 jälkeen tai viikonloppuisin huomioiden tilojen muu mahdollinen käyttö. Tilojen tarkemmat kuvaukset löydät osallisuuskeskuksen käyttäjän ohjeistuksesta. Olemme siis muuttaneet ja uusi osoite on Rantatie 10 B. 

Osallisuuskeskuksen tiloissa on langaton internet-yhteys. Osassa Olohuone-tilaa on induktiosilmukka.

Osallisuuskeskuksen tilat varataan paikan päältä, sähköpostitse osoitteesta osallisuuskeskus@inari.fi tai puhelimitse numerosta 040 728 9698.Tiloja ei voi varata majoitustilaksi eikä esimerkiksi perhejuhliin, sillä näitä palveluita on saatavilla paikallisten yrittäjien toimesta.

Ilmoitathan jo varaustiedustelua tehdessäsi seuraavat tiedot:

 1. Varauksen nimi.
 2. Varauksen vastuuhenkilön yhteystiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) sekä mahdollinen yhdistys tai muu taho, jonka nimissä teet varausta.
 3. Varattava tila.
 4. Ajankohta: viikonpäivä, päivämäärä ja kellonaika, jolloin itse toiminta/kokous alkaa ja loppuu.
 5. Huomioithan varausta tehdessäsi, jos toimintasi tarvitsee erityisen pitkän valmisteluajan tai loppusiivous.

Osallisuuskeskuksessa on sähkölukot, joihin tilojen käyttäjä saa sähköisen kulkuavaimen. Tarkemmat tiedot saat tilavarauksen yhteydessä.

Katso täältä osallisuuskeskuksen käyttäjän ohjeistus. 
 

Hävikkiruoan jako

Inarin kunta jakaa hävikkiruokaa. Jaettava ruoka on Ruokapalvelu liikelaitoksen Ivalon alueen jakelupisteistä ylijäävää lounasruokaa (lämmin ruoka ja salaatti). Jaettavan ruuan määrä vaihtelee päivittäin. On siis mahdollista, että kaikkina päivinä ruokaa ei tule jaettavaksi tai sitä ei riitä kaikille hakijoille.

 • Jakelu tapahtuu arkipäivisin Osallisuuskeskuksessa, Rantatie 10 B, klo n. 12.15 -13.00.
 • Ruoan hakijalla tulee olla oma astia mukanaan. Ruokaa jaetaan yksi annos / hakija (huomioiden perheet).
 • Hävikkiruokaa ei jaeta koulujen loma-aikoina.
 • Ruoanjakelussa huomioidaan Eviran ohjeet sekä THL:n koronamääräykset.

 

Yhteystiedot

Inarin kunnan osallisuuskeskus
Rantatie 10 B
99800 Ivalo
osallisuuskeskus@inari.fi
p. 040 728 9698

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: