Avontunturipyöräily on nyt Open Fell Biking

Avotunturipyöräily eli Open Fell Biking (OFB) on ihme Saariselällä, jota varten tänne tullaan kauempaakin. Lähde polkemaan kohti tunturin huippua, josta avautuu maisema loputtomaan avotuntureiden ketjuun. Tai suuntaa pyöräsi metsän siimeksessä mutkittelevalle polulle ja anna hyvän flown viedä mukanaan. OFB-maasto soveltuu loistavasti sekä aloittelijoille, jotka kokeilevat läskipyörää ensimmäistä kertaa, että kokeneille polkijoille, jotka hakevat haasteita ja autenttisia seikkailuita kaukana Napapiirin yläpuolella villissä arktisessa luonnossa. Lue lisää Inari-Saariselkä Matkailun kotisivuilta

Open Fell Biking logo

Kaksi pyöräilijää avotunturissa. Kuva Henrik Morkel

Matkailupalvelut

Pyöräilijöitä palvelevat useat yritykset eri puolella Inarin kuntaa. Saariselältä löydät majoitusta ja ruokailupaikkoja moneen makuun, useita pyörävuokraamoja sekä mielenkiintoisia ohjelmapalveluita. Maastopolkupyöriä saa vuokralle myös mm. Inarin kylältä ja Ivalosta. Tutustu alueen matkailupalveluihin (Inarisaariselka.fi).

Reitit

Saariselällä on hulppeat 230 kilometriä pyöräiltäviä reittejä kesäisin. Talvikohtaisesti uudelleen suunniteltuja reittejä Saariselän alueelta löytyy 80 kilometriä ja osa näistä reiteistä on suunnattu ainoastaan pyöräilijöille. Talvireittien säännöllinen kunnossapito mahdollistaa sen, että ajettavaa löytyy jokaiselle päivälle. Reitit ovat selkeästi merkittyjä ja reittien varsilta löytyy taukopaikkoja. Pyöräillä voi metsän siimeksessä tai huiputtaa tuntureita. Lue lisää reiteistä Inarisaariselkä.fi-matkailusivuilta.

OFB-reitistön perustana on ns. runkoreitti, joka yhdistää alueet Kakslauttasesta Kiilopäälle, Saariselän kylälle ja aina Moitakuruun saakka. Ympyräreitit nro 1-7 on merkitty maastoon symbolilla ja reitin numerolla, joka näkyy myös kartassa. Suunnistaminen reiteillä on pyritty tekemään mahdollisimman vaivattomaksi. Reittejä 8 ja 9 ei ole merkitty maastoon ja Kulmakurun kierros on luonteeltaan luonnontilainen erämaareitti, jota suositellaan ainoastaan erittäin kokeneille suunnistustaitoisille maastopyöräilijöille. Kaikkien reittien GPS-jäljet ja reittikuvaukset on ladattavissa openfellbiking.com (inarisaariselka.fi)-sivuilta ja Inarin kunnan karttasivuilta. 

Kartat

Pyöräilymatkailun kehittämistä Inarissa

Lappi on profiloitunut maailmanlaajuisesti vetovoimaisena arktisena luonto- ja elämysmatkailukohteena. Inarin kunnassa on käynnissä EAKR-rahoitteinen Saariselkä kansainväliseksi pyöräilykohteeksi -kehittämishanke, jossa mm. luotu Open Fell Biking -brändi, tehty karttoja ja kehitetty edelleen pyöräilijöiden palveluita sekä viestitään alueen upeista  pyöräilymahdollisuuksista. Metsähallitus merkitsi pyöräilyreittejä Saariselän maastoon kesällä 2021. Lue lisää hankkeesta (siirryt Inarin kunnan yritys- ja kehittämispalveluiden sivuille).

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: