Muut palvelut matkailijoille

1. Hanki unelmapaikkasi Lapin kultamailta

Laske rinnettä alas suoraan omalle mökkipihalle tai ihaile Urho Kekkosen kansallispuiston upeaa luontoa paraatipaikalta. Kesällä voit patikoida ja tehdä retken vaikka Jäämerelle. Oma tukikohta Saariselän rinnealueella on kuin pala paratiisia. Luonto eri kasvillisuusvyöhykkeineen sekä revontulien ja keskiyön auringon kaltaisine elämyksineen on käden ulottuvilla. Samoin kuin Saariselän matkailukeskuksen monipuoliset, ympärivuotiset palvelut.

Tunturimaisemissa aktiviteettimahdollisuudet ovat lähes rajattomat vuodenajasta riippumatta. Siinä missä talvea vietetään lumisissa tunnelmissa hiihdon, laskettelun ja vaikka kelkkailun parissa, lumettomat vuodenajat tarjoavat puolestaan upeat puitteet esimerkiksi vaatimustasoltaan vaihteleville vaelluksille ja pyöräilylle. Mistä ikinä haaveiletkaan, hanki unelmillesi tontti Saariselältä.

Saariselän Kaunispään rinnealueella on myynnissä vielä muutamia loma- ja yrityskäyttöön tarkoitettuja tonttieja Lue lisää. 
Yhteystiedot: Saariselkä Oy, tontit@saariselka.fi

2. MapInari.fi -palvelu

MapInari.fi-paikkatietojärjestelmästä löydät yli sata inarilaista palvelua ja nähtävyyskohdetta yhdeltä kartalta helposti ja nopeasti. MapInarin kautta pääset varaamaan palveluja, etsimään nähtävyys- ja käyntikohteita ja löytämään tien haluamaasi yritykseen.

Mapinari.fi:stä löydät myös paikkakunnan käyntikohteista ja aktiviteeteista videoita. Katso videot Inari.fi-kotisivujen tai MapInari-palvelun kautta.

 

3. Luovakka.fi, inarilaisten luonnontuotteiden markkinapaikka

Inarissa voidaan olla ylpeitä alueen luonnontuotteiden korkeasta laadusta. Meiltä löytyy maailmalla haluttuja raaka-aineita, kuten lohta, taimenta, rautua, Inarijärven siikaa, poroa sekä keskiyön auringossa kypsyneitä marjoja, sieniä ja luonnonyrttejä. Lyhyt mutta intensiivinen kasvukausi tekee kasveistamme poikkeuksellisen ravinnerikkaita. Inari on sataprosenttisesti luomukeruualuetta, mikä osaltaan takaa puhtaat makuelämykset. Luontomme on myös arvokas kosmetiikkateollisuuden ja käsityöalan raaka-aineiden ja materiaalien lähde sekä ehtymätön voimavara kestävän matkailun kehittämisen näkökulmasta.

Tältä sivustolta löydät alueen luonnontuotteiden myyjät, ostajat ja kehittäjät. Liity mukaan verkostoon tai käy rohkeasti tekemään kauppaa Luovakka-torilla!

4. Jäähileasemat

Jäähilettä myydään Inarin kunnassa 6 eri pisteessä, Veskoniemessä, Inarissa, Nellimissä, Kotalahdessa, Partakossa ja Nitsijärvellä. Veskoniemen, Inarin ja Nellimin jääaseman avain maksaa 60 €/vuosi.  Avaimia voi ostaa Inarin kunnantalon neuvonnasta neuvonnan aukioloaikoina.

5. Tapahtumakota Auroraa vuokrataan tapahtumiin

Saariselälle Urho Kekkosen kansallispuiston laitaan on valmistunut inarilaisen arkkitehti Teemu Pirisen suunnittelmama Aurora-tupa, jossa on sekä avoin päivätupa että varattava tapahtumatupa. Varaustupa soveltuu vaikkapa juhlien tai kokouksen pitoon. Avoimen päivätuvan puolella paistat makkarat ja syöt eväät. Tapahtumatuvan voit varata Metsähallituksen asiakaspalvelupisteistä. Inarin kunta on ollut mukana rahoittamassa hanketta noin 190 000 eurolla. Aurora-tuvalle pääset kävellen reittien lähtöpisteestä talvikävelypolkua pitkin (700 m kävelymatka). Tarjoilut ja muut järjestelyt Aurora-tuvalle saat alueen pitopalvelu- tai safariyrityksistä.