Inarijärven aarteet

Kansainvälisen kestävän matkailun toimintamalli syntyi alueen toimijoiden yhteisestä tahdosta

 

Inarin kunta hallinnoi Inarijärven aarteet, kansainvälisen kestävän matkailun toimintamalli -hanketta ajalla 1.11.2019–31.12.2020. Hankkeessa oli vuoden ajan yksi työntekijä, jonka koordinoimissa suunnittelutyöpajoissa ja infoluennoilla käsiteltiin sosiaalista, kulttuurista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä. Hankkeen rahoitus tuli Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta Leader Pohjoisin Lapin kautta alueelle.

Hankkeen toiminta-alueeksi valikoitui Inarijärvi ja sen läheinen vaikutuspiiri, sillä kyseisen alueen toimijat olivat aktiivisesti ideoimassa hanketta ja sen toimenpiteitä. Keskeisimmäksi tarpeeksi alueen toimijat ilmaisivat kestävän matkailun toimintatapojen viemisen käytäntöön.

Hankkeeseen osallistui 25 inarilaista matkailuyritystä ja kaksi kyläyhdistystä, jotka rakensivat tiiviisti yhteistä päämäärää, toimintamallia ja visionäärisiä kehittämis- ja investointitarpeita Inarijärven matkailualueelle.

Kansainvälistä kestävän matkailun toimintamallia varten pidettiin yhteensä 10 infotilaisuutta, viisi yhteistä työpajaa sekä neljä kylätilaisuutta, joiden pohjalta syntyi yhteinen näkemys tulevaisuuden kestävästä suunnasta. 

Hankkeen toteuttama Inarijärven aarteet -toimintamalli 2021-2035

 

Tutustu alueen vastuulliseen matkailutarjontaan Inari-Saariselkä Matkailun sivuilla >>

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: