Tiedote vierailuista Inarin kunnan alueella joulunpyhien 2020 aikana

15.12.2020

Koronavirustilanne on valtakunnallisesti hyvin vakava, ja tilanteen pelätään pahenevan joulumatkailun myötä. Viime aikoina tartunnat ovat levinneet erityisesti perhepiirissä, sukulaisten ja ystävien parissa. Koronavirusinfektio voi olla hengenvaarallinen erityisesti yli 70-vuotiaille.  Viime päivinä on ollut havaittavissa, että erityisesti ikäihmisten parissa tartuntojen määrä on lisääntynyt ja sairaalahoidon tarve on kasvanut.

Johtavan lääkärin ominaisuudessa toivoisin, että erityisesti kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilta alueilta tulevat omaiset välttäisivät vierailuja Ivalon terveyskeskuksen vuodeosastolla tai tehostetun palveluasumisen yksiköissä. Samoin suosittelisin, ettei vanhuksia otettaisi kotiin vierailulle pyhien ajaksi, koska kotona turvavälien ja maskien pitäminen on haastavaa. Tapaamiset on hyvä järjestää sovitusti yhdessä henkilökunnan kanssa tapaamismökeissä tai tilanteen vaatiessa potilashuoneissa turvavälit, käsihygienia ja maskien käyttö huomioiden. Vierailijoiden määrän toivomme rajoitettavan 2-3 vieraaseen ja vierailu korkeintaan 30 minuuttia.

Muistutan, että Inarin kunnalla on käytössään varsin luotettavat ja nopeat koronaviruksen antigeenitestit, joihin myös matkailijat voivat hakeutua epäillessään koronavirusinfektiota.

Pidetään yhdessä rakkaista lähimmäisistämme huolta ja muistetaan heitä tänä jouluna mieluummin etänä tai puhelimitse tai yhteisellä potkuriretkellä.

Hyvää, rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!

Outi Liisanantti
Johtava lääkäri

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, toimi näin

Varaa aika koronanäytteenottoon Ivalon terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta, puh. 040 188 7400 arkisin kello 8.15 - 10 ja kello 13-14. Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voitte soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon ympäri vuorokauden 24/7. Puh. 040 - 770 9187

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: