Maastohiihto

Ivalon alueen latuverkostoon kuuluvat Jänkkävaaran, Rajankankaan ja Mukkavuopajan ladut. Latuverkostojen (yhteensä n. 30km, joista valaistuja n. 7,5km) ylläpidosta vastaa kunnan tekninen toimi. Alueella on lisäksi lyhyempiä latupätkiä mm. jääalueille, joita ylläpitävät mm. kyläyhdistykset tai yritykset.

Kuntolatuverkostojen lisäksi niin Inarissa (Juutuanvaara) kuin Saariselällä löytyy vaativampia latuja, joita käytetään kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailussa. Samoilta kyliltä löytyy myös retkilatuverkostot. Juutuanvaaran latuhuollosta vastaa Inarin Yritys ja Saariselällä Latuosuuskunta.

Latukartat voi ladata web-pohjaisen karttapalvelun kautta.
Latujen kunnostustilanteen näet latutilanne.fi -sivustolta.

Rajankankaan valaistun ladun koirahiihtovuorot näet tästä. Koirahiihtovuoroille ovat tervetulleita myös koirattomat hiihtäjät.

Lisätietoja: tekninen toimi, reittimestari p. 0400- 174 837 / vapaa-aikasihteeri 0400-172 304


Luistelu

Ulkoluistelualueet

Inarin kunnan ulkoluistelualueet löytyvät koulujen läheisyydestä sekä Saariselän urheilualueelta Urkinpuisto ja Ivalon urheilukeskuksesta Vasantie 1, Ivalo. Ulkoluistelualueiden kunnossapidosta vastaa kunnan tekninen toimi.

Lisätietoja: tekninen toimi, reittimestari p. 0400-174 837

Ivalon Sääsuojahalli Vasantie 1, Ivalo

Sääsuojahalli on ns. kylmähalli, jossa jääkausi alkaa yleensä syyskuun aikana ja päättyy maaliskuun lopussa (huhtikuun alussa). Kesäaikaan sääsuojahallia käytetään tapahtumapaikkana ja siellä voi pelata salibandya. Sääsuojahallin toiminnasta vastaa kunnan vapaa-aikatoimi.

Lisätietoja: vapaa-aikasihteeri p. 0400-172 304 / liikuntapaikanhoitaja p. 0400-522 381


Laskettelu ja lumilautailu

Suomen pohjoisin hiihtokeskus löytyy Saariselältä, n. 30km Ivalosta etelään. Kahden tunturin laskettelukeskus tarjoaa rinne-elämään hurahtaneille yhteensä 15 eritasoista rinnettä mukaan lukien Freestyle Parkin. Laskujen lomassa voit tankata energiaa rinneravintoloissa; Ski Bistro Pilkku ja Kaunispään Huippu.

Lisätietoja: Ski Saariselkä

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: