Ajankohtaista 

Vapaa-aikatoimen kesäajantoiminta 2024 luettavissa tiedotteesta.


Kiipeilyseinävuorot Kaarteessa perutaan 9.4., 16.4., ja 23.4. Kiipeilemään vapaa-aikatoimen vuorolla pääsee jälleen 30.4.2024. 


Lainattavat liikuntavälineet eivät ole lainattavissa tammikuun 2024 aikana. Siirrämme kaikki liikuntavälineet tammikuun 2024 aikana urheilutalolle.


Vapaa-aikatoimen joulunajan toiminta tiedotteessa.


Kiipeilyseinävuoro Kaarteessa tiistaisin klo 17-18.30

Vapaa-aikatoimella on nyt Kaarteessa avoin kiipeilyseinävuoro tiistaisin klo 17-18.30. Mukaan vuorolle pääsee joko kertalipukkeella tai liikuntapassilla. Vuoroa ohjaa köysitoimintaohjaajakoulutuksen käynyt Ulla Kakko. Alle 13-vuotiaat huoltajan seurassa. Tervetuloa kokeilemaan kiipeilyä. 


Vapaa-aikatoimen jumppatoiminta

Vapaa-aikatoimen järjestämä jumppatoiminta on vielä marraskuun ajan tauolla. Uusi liikunnanohjaaja Mia Karvonen aloittaa 1.12., jonka jälkeen saamme toiminnan jälleen käyntiin. Erityisliikunnanohjaaja Jaana Niskanen aloittaa 1.1.2024. 


Urheilijastipendit vuodelle 2023 haettavissa 15.11. klo 12.00 mennessä. Lue lisää.

30.10.2023 tiedoksi kuntalaisille: Jeeraan lisää kuntosalivuoroja keskiviikolle ja torstaille klo 9.00-11.00. Maksuna käy joko kertalipuke tai liikuntapassi. 


Inari kuntosali Jeerassa on kiinni syysloman ajan. Kuntosalia voi käyttää jälleen 25.10. alkaen keskiviikkoisin klo 15-18 ja perjantaisin klo 15-17. Selvityksen alla on saisimmeko Jeeraan myös muutaman aamuvuoron kävijöille. 

Yhteistyöterveisin, Inarin kunnan vapaa-aikatoimi


Ivalon urheilutalon kuntosali ja Kaarteen kuntosali 

Ivalon urheilutalon kuntosalin toimintaan tullaan tekemään muutoksia syksyn aikana. Kuntosalilta on nyt poistettu/siirretty Kaarteen kuntosalille kaikki muut vakiovuorot paitsi senioreille tarkoitetut vakiovuorot maanantaina klo 11.00-12.30 ja perjantaina klo 11.00-12.00. Miesten ja naisten vuorot eivät ole enää voimassa. Keräämme vuoden lopulla palautetta uudesta vuorokäytännöstä, jonka jälkeen tehdään lopullinen päätös, mitkä vakiovuorot jäävät voimaan. Vuorojen poistamisen tarkoituksena on mahdollistaa kuntosalin käyttö mahdollisimman laajasti kaikille kuntalaisille. Parhaimmillaan kevään kuukausikäyttäjämäärissä mentiin reilusti yli 1 000 henkilön.

Käyttöön liittyvä toinen asia: Kaikilta kuntosalin käyttäjiltä tullaan edellyttämään joko liikunta- tai yrityspassia tai kertalipuketta, jonka voi ostaa kunnantalon neuvonnasta tai kirjastoista niiden aukioloaikoina. Liikuntapaikan käyttöön oikeuttava liikuntapassi/kertalippu on esitettävä vapaa-aikatoimen työntekijän sitä kysyessä.

Kaarteen kuntosali on otettu käyttöön syyskuun alusta varausperiaatteella (seurat, yritykset, muut toimijat). Vuoroja on mahdollista tiedustella vapaa-aikasihteeriltä Tuija Mikkonen, tuija.mikkonen@inari.fi.

Yhteistyöterveisin, Inarin kunnan vapaa-aikatoimi


Liikuntasalivuorojen varaus ajalle 28.8.2023−2.6.2024 on auki. Vuorotoiveet pyydetään lähettämään kunnan vapaa-aikatoimeen (vapaa-aikatoimi@inari.fi) viimeistään 14.8.2023 mennessä. Vuorot ovat haettavissa alla olevista paikoista.

  • Ivalo, Koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteen liikuntasali, käytössä lohkot A, B ja C
  • Ivalon urheilutalon liikuntasali
  • Ivalon vanhan lukion liikuntasali
  • Ivalon säänsuojahallin luisteluvuorot (kausi loppuu huhtikuun tienoilla, kun jäätä aletaan sulattamaan)
  • Inari Vasatokka (tietyt vuorot) 

Tarkemmat ohjeet vuorojen hakemiseen löydät 27.7. julkaistusta tiedotteesta.

Lisätietoa: vapaa-aikasihteeri, Tuija Mikkonen 0400 172 304


Vapaa-aikatoimen vuoden 2023 kesäajan toiminta koottuna kahteen tiedotteeseen:

Vapaa-aikatoimen kesäajan toiminta
Kesän ajalle lisää tapahtumia ja aktiviteetteja vapaa-aikatoimelta

Lisätietoa: vapaa-aikatoimi@inari.fi


 

Vesiseikkailuun 2023 ilmoittautuminen on avatunut

Tule katsomaan mitä vedenalaisesta maailmasta löytyy sekä oppimaan lisää veden valtakunnasta ja sen asukkaista! Riemukkaan seikkailun aikana voit suorittaa itsellesi myös uimataitomerkin. Vesiseikkailuun voivat ilmoittautua vuosina 2011−2016 syntyneet lapset. 

Vesiseikkailun hinta on 45€/seikkailija, seuraavat saman perheen seikkailijat 35€/henkilö. Seikkailuun järjestetään kuljetus Inarista, mahdollisesti myös Nellimistä ja Saariselältä osallistujamäärä huomioiden. Ivalon ja lähiseudun lapset ryhmät klo 9.00 ja 10.00. Sivukylien lapset ryhmä klo 12.30 alkaen. Uintiaika on 1 tunti per päivä. Ilmoittautuneiden määrästä riippuen mahdollisuus vielä yhteen lisäryhmään. 

Ilmoittautuminen on avoinna 15.5. klo 9.00 – 31.5. klo 16.00 saakka. Ilmoittautuminen tästä linkistä.

Tarkempi Vesiseikkailuinfo ja -ryhmä ilmoitetaan sähköpostilla osallistujien huoltajille viikon 23 aikana.
Mikäli ilmoittautuneita tulee enemmän kuin mukaan mahtuu, etusijalla ovat lapset, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoa: vapaa-aikatoimi@inari.fi


Tilannetietoa liikuntapaikoista 16.3.2023

Kirkonkylällä kuntosalitoiminta on siirtymässä SAKKin tiloihin asuntola Jeeraan aiemmin ilmoitetuin käyttövuoroin. Kuntosali saadaan toimintaan, mutta salilla tehdään pieniä muutoksia, josta voi olla hetkellistä haittaa maaliskuussa laitteita uusittaessa. Liikuntasalivuoroja Vasatokkaan on edelleen saatavissa aiemman ilmoituksen mukaisesti.

Kaukalo otetaan SM-hiihtokilpailuista johtuen muuhun käyttöön 25.3.2023 ja luistelukausi päättyy hieman luonnonoloja aiemmin. SM-hiihdot järjestetään Inarissa 30.3.-2.4.2023, mikä rajoittaa Juutuanvaaran latujen käyttöä. Lisätietoa ja ohjelma löytyvät osoitteesta https://www.smhiihdot.com/ .  

Ivalossa sääsuojahalli on käytössä 6.4.2023 asti, jonka jälkeen koneet siellä sammutetaan ja se poistuu käytöstä. Kuntosali toimii edelleen urheilutalolla. Kaarteen kuntosalia ei ole vielä saatu julkiseen käyttöön kulkujärjestelmän keskeneräisyydestä johtuen.

Hiihtoladut ovat erinomaisessa kunnossa ja niiden viimeisin kunnossapitotieto löytyy osoitteesta: http://kartta.latutilanne.fi/

Terveisin

Inarin kunnan vapaa-aikatoimi ja tekninen toimi


Nuorisokeskus Vasatokasta Inarin kunnalle varatut liikuntasalivuorot haettavissa 13.3.2023 alkaen.

Seuraavat liikuntasalivuorot on varattu kunnalle;

Ma klo 17-19.
Ti klo 20-21.
Ke klo 19.30- 21.
Pe klo 17-21.

Kunnan varatut vuorot jatkuvat juhannukseen saakka. Vuoroja voi hakea vt. vapaa-aikasihteeriltä vapaa-aikatoimi@inari.fi 13.3.2023 alkaen.

Liikuntasaliin on oma kulku päärakennuksen ja salin välistä. Ulko-ovet ovat avoinna klo 17 alkaen ja viimeinen käyttäjä lukitsee ovet. Avaimia emme anna käyttäjille.

Salin ulkopuolella on pukuhuoneet miehille ja naisille ja ne ovat yhteiskäytössä kaikkien käyttäjien kesken. Ruokia ja juomia ei saliin saa viedä.

Salissa olevaan kiipeilyseinään ei saa mennä kiipeilemään ilman koulutettua ohjaajaa, seinä ei ole siis yleisessä käytössä. Salin liikuntaryhmien vastaaville jaetaan erillisohje vuoron vahvistuksen yhteydessä, jota voi jakaa käyttäjille. Sama ohje löytyy myös pukuhuoneista.

Käytettävissä olevat välineet löytyvät salin välinevarastosta ja siellä on palloiluverkot, mailat, patjat yms muut perusvälineet. Kaikki välineet tulee palauttaa omille paikoilleen käytön jälkeen. Liikuntasali ja pukuhuone jätetään asianmukaiseen siistiin kuntoon. Liikuntatiloissa saavat oleskella vain harjoituksiin osallistuvat henkilöt.

Salin käyttöoikeus voidaan perua, jos ohjeita ei noudateta.


Tiedote: Inarin kirkonkylän kuntosali sulkeutuu, korvaavia vuoroja Jeeraan

2.3.2023

Inarin kuntosali sulkeutuu kirkonkylällä koulun tiloissa. Koulu luovutetaan purettavaksi huhtikuun alussa ja sitä ennen kuntosalilaitteistot puretaan myöhempää käyttöä varten. Kuntosalin käyttö Inarin koululla päättyy 5.3.2023.

Inarissa on mahdollista käyttää kuntosalia Saamelaisalueen koulutuskeskuksen asuntola Jeeran tiloissa (Sarviniementie) valvotulla kunnan kuntosalivuorolla keskiviikkona klo 16.30-19.30 ja perjantaina klo 17-19. Vuorot ovat voimassa viikosta 12 alkaen.
Järjestely jatkuu, kunnes toisin tiedotetaan. Koulujen loma-aikoina ja juhlapyhinä käyttö on tauolla erikseen ilmoitettavina aikoina.

Vasatokan liikuntasalissa on kunnan vuoroja, joista kiinnostuneet ohjataan ottamaan yhteyden vt. vapaa-aikasihteeriin vkosta 11-12 eteenpäin, mirja.karjalainen@inari.fi  ja viikosta 14 alkaen vapaa-aikasihteeri Tuija Mikkonen.

Inarin kunta, vapaa-aikatoimi


Ivalon urheilutalon yleiset sulkapallovuorot


Yleinen sulkapallovuoro
Sulkapallo pelivuoro 1h/kerta. Käytössä 2 kenttää.

maanantai klo 15.30-17.00
tiistai klo 13.00-14.30
keskiviikko klo 13.00-15.00
torstai klo 14.00-16.00
perjantai klo 12.30-14.30

Vuorojen varaaminen liikunnanohjaajalta tekstiviesti/whatsapp puh. 040 7605139.
Varaathan vuorosi hyvissä ajoin.

Yleiselle vuorolle kentän varanneet ovat etusijalla, mutta jos vuorolla on tilaa, voit mennä pelaamaan myös ilman varausta.


Koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre -liikuntasali
 

Seurojen/muiden ryhmien vuorot alkavat liikuntasalissa 24.10.2022 alkaen.
Vuorojen vastuuhenkilöille pidetään opastus tilojen käyttöön 24.10.2022 klo 16.00 Kaarteen tiloissa Virastomestari Veli-Pekka Puttosen toimesta, p. 040 574 6542.

Vuorot liikuntasaliin ovat olleet haussa elokuussa muiden liikuntatilojen vuorohaun yhteydessä.
Kaarteen liikuntasaliin voi hakea yhdistykset/muut ryhmät vuoroa s-postilla: vapaa-aikatoimi@inari.fi.
Liikuntahallin vuorot löytyvät kalenterista.

Kaarteen kuntosali, kiipeilyseinä ja sulkapallovuorot avataan käyttöön samanaikaisesti vuoden 2023 alkupuolella. Näiden käytöstä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Vapaa-aikatoimi 19.10.2022


Harrastamisen Suomen mallin kerhotoiminta Inarin kunnan kouluilla

Harrastamisen iloa Inarissa -hanke käynnistyi 2021-2022
Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Inarin kunnassa harrastustoimintahanke aloitettiin lukukaudelle 2021-2022 saatuamme hankeavustusta koululaisten harrastustoiminnan kehittämiseen ja monipuolistamiseen 63 300 euroa. Avustuksen käyttöaikaa on jatkettu lukukaudelle 2022-2023 ja uutta rahoitusta haetaan kevään 2023 avustushausta toimikaudelle 2023-2024.

Tiedot Inarin kunnan järjestämistä harrastusryhmistä sekä ilmoittautumisohjeet harrastuksiin löytyvät Inarin koulujen Pedanetistä ja vapaa-aikasihteeriltä pyydettäessä. Inarin kunnan peruskouluilla toimii lukukaudella 2022-2023 yhteensä 14 erilaista Harrastamisen iloa Inarissa -kerhoa.

Inarin vapaa-aikatoimi koordinoi Harrastamisen Suomen mallin -kerhotoimintaa yhteistyössä yhdistysten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Lisätietoa Harrastamisen Suomen mallin nettisivuilta tästä linkistä.


Inarin koululaiset menestyneet hienosti KLL Pohjois-Lappi yleisurheilukilpailuissa 13.9.2022

Kenttälajien tulokset
Juoksumatkojen tulokset


Inarin koululaisten yleisurheilukilpailut 7.-9.luokat 8.9.2022 tulokset

KLL Pohjois-Lappi 13.9.2022 Sodankylä kilpailuhin valitut urheilijat yläaste

Inarin koululaisten yleisurheilukilpailut 3.-6.luokat 7.9.2022 tulokset

KLL Pohjois-Lappi 13.9.2022 Sodankylä kilpailuhin valitut urheilijat ala-aste


KLL:n Pohjois-Lapin hiihtomestaruuskilpailut 12.4.2022 Kittilä, tulokset

Inarin koululaishiihtojen 24.3.2022 tulokset 


Vapaa-aikatoimen toiminnat löytyvät Inarin kunnan tapahtumakalenterista.


Inarin kunnan liikunta- ja kuntosalien sekä sääsuojahallin vuorot löytyvät täältä.


Inarin kunnan vapaa-aikatoimi löytyy myös Facebookista, käythän tykkäämässä Facebook -sivusta tästä.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: