Monipaikkaisuudesta hyvinvointia, onnellisuutta ja rytmiä arkeen

Monipaikkaisuus ilmiönä voidaan liittää asumiseen, työhön, vapaa-aikaan tai identiteettiin. Tyypillisimmillään se on etätyötä tai muulla tavoin arjen rakentamista fyysisesti useaan lokaatioon. Monipaikkaisuus lisää tutkitusti ihmisten tyytyväisyyttä ja aktiivisuutta. Ajoittainen ympäristönvaihdos arjessa luo hyvinvointia ja näemme sen keskeisenä ja tärkeänä osana puhuttaessa onnellisesta inarilaisuudesta.


Inarin kunta ja alueen elinkeinoelämä pyrkivät aktiivisesti edistämään monipaikkaisuuden toteutumisen edellytyksiä. Uudistamme työelämän käytäntöjä ja tapakulttuuria sekä investoimme mm. työssä käytettävien toimitilojen ja tietoliikenneyhteyksien kehittämiseen. Myös alueen elinkeinoelämä nojaa jo vahvasti palvelutarjonnassa monipaikkaisuuden trendiin mm. majoitus- aktiviteetti- ja toimitilapalveluiden osalta. Inarin ympäristön vetovoimaisuus, kasvava liikkuvuus työelämässä sekä luontoyhteyden kaipuu ilmiönä luovat jatkuvasti uusia mahdollisuuksia elinkeinoelämän kehittämiselle ja myös kunnan asukasluvun kasvulle. Haluamme kehittyä yhteisönä. Monipaikkaisuuden ja etätyön kehittämisen Inarin kunnassa on mahdollistanut Lapin liiton AKKE-hankerahoitus. Lue lisää hankkeesta.


 

Yhdistä loma ja arki, Etänä Inarissa -videot

Pohditko lomasi ja arkielämäsi yhdistämistä? Tässä inspiraatioksi päätöksentekoon muutama lyhytvideo (20 sek/video).

Video 1; Mahtavan töyssyinen työmatka (Youtube)
Video 2; Vain hetki kalkulointia ja mäkeen (Youtube)
Video 3; Etäyhteydestä luontoyhteyteen (Youtube)
Video 4; Ensi kerralla avarampi neukkari (Youtube)
Video 5; Arkeen suunnitelmallista laskemista  (Youtube)
Video 6: Etätöistä tulille ja ladulle (Youtube)
Videot on tehnyt Sky Production Oy 4/2022.

 

Kuva: Juha Kauppinen

Kokeile inarilaisuutta!

Pohditko muuttoa pohjoiseen? Luontoyhteys, harrastusmahdollisuudet ja inarilainen elämänrytmi houkuttelevat kokeilemaan. Lue lisää!

Kuva: Juha Kauppinen

Lomalla ja etätöissä?

Töistä liikenneruuhkaan vai jälleen suoraan seikkailuun? Pidennä lomaasi sujuvasti etätöiden lomassa ja tee niitä asioita, joista eniten nautit vielä hetken verran pidempään. Lue lisää!

Kuva: Juha Kauppinen

Etätyökohteet Inarissa

Inarin kunnassa on runsaat 700 yritystä, joten palvelutarjonnasta löytyy varmasti vaihtoehtoja moneen tarpeeseen. Tässä on esitelty muutama etätyökohde Inarissa. Lue lisää.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: