Lapin sairaanhoitopiirissä palataan koronaepidemian perustasolle - Ryhmäharrastustoiminta käynnistyy Inarin kunnassa

07.04.2021

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä kokoontui 6.4.2021 ja päätti, että Lapin alueella voidaan palata koronavirusepidemian perustasolle rauhoittuneen koronatilanteen vuoksi. Lapin Sairaanhoitopiirin tiedote:  Lapin sairaanhoitopiirin alue palaa koronavirusepidemian perustasolle


Lapin Sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän suosituksesta Inarin kunta avaa vapaa-ajan toimintaansa. Julkisten kokoontumisten 6 henkilön rajoitus on voimassa 11.4.asti, jonka jälkeen Lapin Aluehallintovirasto päättää jatkotoimista. Ryhmätoimintaa ei enää suositella rajoitettavaksi.

 Liikunta- ja ryhmätiloja koskevat rajoitukset muuttuvat 8.4.2021 lukien. Tämä koskee liikuntasaleja, kuntosaleja ja sääsuojahallia. Tilat ovat edelleen avoimia vain kuntalaisille, eikä kertalippuja myydä.

Uimahalli ei ole kuntalaisten käytettävissä Rajavartiolaitoksen rajoitteista ja harjoitustoiminnasta johtuen vaan sen käytöstä tiedotetaan erikseen. Sääsuojahalli on käytettävissä viikot 14 ja 15. Osa urheiluseuran harjoitusvuoroista on jo vapautunut muuhun käyttöön. Koulujen salien osalta on hyvä varmistaa salin tilanne kyseiseltä koululta. Ivalon ala-asteen iso sali on koulun omassa käytössä viikolla 14 (12.4. asti).

Kansalaisopiston ja vapaa-aikatoimen ryhmätoiminta käynnistetään 12.4.2021 alkaen ja ryhmiä tiedotetaan erikseen, kuinka kukin ryhmä kevättään jatkaa. Elokuvateatterin käyttäjärajoitus nousee 20 henkilöön 12.4. lukien.

Kouluissa suositellaan edelleen laajaa maskien käyttämistä yläkouluissa ja toisella asteella, sekä erityiset hygieniasuositukset ovat edelleen voimassa.

Sairaanhoitopiirin rajojen ylittävää kilpailu- ja turnaustoimintaa ei edelleenkään suositella pois lukien SM- ja 1 divisioonatason urheilutapahtumat.

Edelleen on tärkeää noudattaa turvallisuusohjeita tartuntojen leviämisen estämiseksi

  • huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta
  • pitää 2 metrin turvavälit
  • käyttää kasvomaskia
  • hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, toimi näin

Varaa aika koronanäytteenottoon Ivalon terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta, puh. 040 188 7400 arkisin kello 8.15 - 10 ja kello 13-14. Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voitte soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon ympäri vuorokauden
24/7. Puh. 040 - 770 9187

 

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: