Johtavan lääkärin muistutus 29.12.2020

29.12.2020

Näin joulumatkailun huippuvaiheessa ja ihmisten lomaillessa haluaisin muistuttaa edelleen koronatilanteen ajankohtaisuudesta. Muistuttaisin, että flunssaoireissa ei saa tavata ystäviä, vaikka koronatestin tulos olisikin negatiivinen. Lisäksi muistutan, että oireisina pysytään kotona, maski ei suojaa täydellä varmuudella tartunnalta tai sen levittämiseltä. Liikkeellä on koronaviruksen lisäksi muitakin hengitysinfektioita aiheuttavia viruksia eikä koronatestin tulos valitettavasti ole 100-prosenttisen varma.

STM:n, THL:n ja kunnan suositus on edelleen, että tapaamiset pyritään pitämään vähäisinä ja keskitytään oman lähipiirin kanssa loman viettoon ja ulkoiluun. Olemme varmasti kaikki jo hyvin väsyneitä koronatilanteeseen, mutta Inarin kunta on pärjännyt todella hyvin, joten yritetään vielä jaksaa pitää itsestämme ja toisistamme huolta.

Rokotuksista tiedotamme lisää ennen vuodenvaihdetta.

 

Matkailijoiden toivotaan tutustuvan Lapin sairaanhoitopiirin korona-ohjeistuksiin osoitteessa www.koronaturvallinenlappi.fi. Muista maskin käyttö ja turvavälit. Nauti luonnosta ja ulkoilusta.

Jos sairastut täällä, soita heti vähäisimmistäkin oireista (mm. kurkkukipu, nuha, yskä, lämpöily, vatsakivut, ripuli, maku- ja hajuaistin muutokset) Ivalon terveyskeskukseen ja pysy eristyksessä.

Jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan, toimi näin

Varaa aika koronanäytteenottoon Ivalon terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta, puh. 040 188 7400 arkisin kello 8.15 - 10 ja kello 13-14. Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voitte soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon ympäri vuorokauden 24/7. Puh. 040 - 770 9187. Muista taksia tilatessasi mainita, että olet menossa koronatestiin, jotta taksiyrittäjä osaa suojautua.

Ivalossa 29.12.2020

Outi Liisanantti
Johtava lääkäri

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: