Inarin kunta mukana kansainvälisessä naisyrittäjyyteen keskittyvässä GENGREEN-hankkeessa

24.04.2024

Vihreään naisyrittäjyyteen keskittyvä GENGREEN-hanke on käynnistynyt tammikuun alussa. Hankkeen tavoitteena on tukea yhteensä 50 naisyrittäjää Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Norbottenissa, Tromssassa ja Finnmarkissa.

GENGREEN-hanke toteutetaan Interreg Aurora -ohjelman tuella, joka tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia rajat ylittävään yhteistyöhön pohjoisessa Euroopassa Ruotsin, Suomen ja Norjan alueella.

GENGREEN-hanke kutsuu kaikki alueen naisyrittäjät rakentamaan kestävää liiketoimintaa. Hankkeen keskiössä on verkostojen ja synergiaetujen luominen, tiedon jakaminen osallistuvien yritysten välillä. Tavoite toteutuu hyödyntämällä erilaisia menetelmiä, kuten yhteisiä koulutusmoduuleja, työpajoja, kenttävierailuita sekä webinaareja. Hankkeeseen osallistuvat yritykset voivat odottaa mahdollisuuksia yhteistyöhön, oppimiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen.

Kohderyhmänä ovat yrittäjyystoimintansa eri vaiheissa olevat naiset: vastavalmistuneet, jotka ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä ja vastuullisuudesta, yrittäjät, jotka haluavat kehittää toimintaansa ympäristön kannalta kestävämmäksi ja he, joiden yritykset toimivat jo kestävästi, mutta haluavat tukea toimintansa kehittämiseen ja verkostoitua muiden kanssa.

Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin vanhempi tutkija ja projektipäällikkö Silvia Gaiani pitää tärkeänä keskittyä juuri naisyrittäjyyteen:

– Suomessa ja muissa Pohjoismaissa mies- ja naisyrittäjien välillä on edelleen kuilu, joka johtuu monista tekijöistä, kuten sukupuolten välisistä eroista yrittäjyyden motiiveissa sekä niiden esteiden määrässä ja laajuudessa, joita naiset kohtaavat rahoituksen ja verkostojen saavutettavuudessa. Lisäksi naisyrittäjät kohtaavat miehiä enemmän haasteita uuden yrityksen käynnistämisessä, sillä heidän on tutkitusti sovitettava samanaikaisesti yhteen perheen odotukset, henkilökohtainen elämä ja yrittämisen riskit.

Mukana hankkeessa on 9 toteuttajapartneria;  6 Suomesta (Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Into Seinäjoki, Lapin AMK, Centria-ammattikorkeakoulu, Inarin kunta ja kehittämisyhdistys Liiveri), 2 Norjasta (innovaatiokeskittymä ICE Kirkenes sekä Arctic economic council) ja yksi Ruotsista (Luleå tekniska universitet).

Lisätietoja:

Jonna Ylimaunu
Yritysneuvoja
045 610 1225
jonna.ylimaunu@inari.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: