Lauantai-live - Etäkonsertteja kotisohvalle

28.03.2020
Alkaa 18:00 - Loppuu 19:00

Inarin kulttuuritoimi tukee haastavassa poikkeustilanteessa taiteen ja kulttuurin toimijoita järjestämällä Inarin kulttuuritoimen Facebook-sivulla suoratoistona lähetettäviä Lauantai-live kulttuuriesityksiä lauantaisin klo 18.

– Kulttuuritapahtumat ovat tärkeitä kuntalaisille. Näiden suoratoistolähetysten avulla pystymme tarjoamaan hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukevia palveluita, mutta myös tukemaan artisteja, joilta on juuri peruuntunut suurin osa kevään töistä, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen sanoo.

Ensimmäinen etäkonsertti kuultiin viime lauantaina. Esiintyjäksi valikoitui Herrasmiehet-orkesteri, jonka piti saapua esiintymään Ivaloon huhtikuun alussa. Peruuntunut konsertti korvattiin Facebook-livenä järjestetyllä Eino Leino – Runolaulukonsertilla, joka koostui Taisto Wesslinin ja Perttu Hietasen sävellyksistä, joita muun muassa Vesa-Matti Loiri on esittänyt ja levyttänyt. Lauantain konsertissa kappaleet oli sovitettu kitaralle, viululle ja didgeridoolle.

Herrasmiehet-orkesterin konserttia seurasi nelisenkymmentä katselijaa ja palaute oli erittäin positiivista. Suora yhteys katsojilta esiintyjiin onnistui hyvin ja kesken konsertin artistit järjestivät myös arvonnan katselijoiden kesken.

– Lauantai-liven katselu vaatii sen, että seuraa Inarin kulttuuritoimen Facebook-sivua ja klikkaa tapahtuman kohdalta, että osallistuu tapahtumaan. Live-video pomppaa näkyviin kyseisellä tapahtumasivulla sen alkaessa. Esityksen aikana katsojat voivat kommentoida esiintyjille ja toisilleen, Mirja opastaa.

Tulevien lauantaiden esiintyjiä on vielä haussa

Inarin kulttuuritoimi etsii nyt esiintyjiä seuraaviin lauantai-liveihin.

– Se voi tapahtua samaan tyyliin kuin Herrasmiehet-orkesterin keikka viime lauantaina. Haluan rohkaista paikallisia esiintyjiä ottamaan minuun suoraan yhteyttä. Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen mirja.karjalainen@inari.fi ja esitellä oman liven sisällön. Myös kuvan esittävästä artistista tai orkesterista tarvitsen, jotta tapahtuma nousee hyvin näkyviin Facebookissa, kulttuurisihteeri neuvoo.

Lauantain 28.3. esiintyjäksi valikoitui Jan Vepsäläinen. Tule osallistumaan ja kurkkaamaan millainen konsertti on tarjolla!

Inarin kulttuuritoimen lauantai-livet jatkuvat kevään ajan.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: