Kotimainen Aino-elokuva Elokuvateatteri Aslakissa pe 22.2 klo 13:00

21.02.2019
Alkaa 10:32 - Loppuu 10:32

AINO on parituntinen taidokkaasti kudottu suomalainen draamaelokuva, joka koskettaa ja pysäyttää. Yllättävät juonenkäänteet vievät katsojan mukanaan Ainon ja Laurin sydäntä kouraisevaan tarinaan. Sotaa käydään siinä läpi kahden ihmisen rakkaustarinan kautta, niin kotirintamalla kuin sotatantereella. Elokuva kertoo Ainon ja Laurin sekä heille läheisten ihmisten elämästä toisen maailmansodan aikana.

Tositapahtumat taustalla

Turkulaisen Mika Kiiskisen ohjaama kotimainen elokuva on tehty itsenäisen Suomen ja sen puolesta taistelleiden kunniaksi. Aino on Kiiskisen ensimmäinen pitkä elokuva. Rakkaustarinan ympärillä olevat tapahtumat perustuvat pitkälti tosikertomuksiin. Inspiraation lähteenä on ollut Paimion Sotaveteraanien tuki ry:n kesällä 2017 julkaisema kirja ’Siellä jossain – Täällä kotona’, sekä elokuvan tekijöiden omien isovanhempien sota-ajan kirjeenvaihto ja tarinat.

Ainon tekemisessä oma tarinansa

Ainosta ei alun perin pitänyt tulla elokuvaa, vaan muutaman minuutin musiikkivideo. Innostuneiden ihmisten myötä projektin paisuessa näin kuitenkin pääsi käymään. Elokuva oli käsikirjoitettu ja kuvattu, tyhjästä valmiiksi, kahdeksassa viikossa, ilman rahoitusta. Kiiskisen intensiivinen kuvaustapa ja tarinan yllättävät juonenkäänteet imevät katsojan maagisesti mukaansa suuriin tunteisiin. Tapahtumia lisättiin käsikirjoitukseen koko kuvausten ajan sitä mukaa kuin rekvisiittaa saatiin, ja parin vuoden ajanjaksosta kertovat tarinat onkin liimattu taitavasti yhteen kodin ja rintaman väliä kulkeneiden kirjeiden kautta. Elokuvassa näyttelee noin 50 harrastajanäyttelijää. Upeat musiikit ovat saksalaisen Golja Brandin käsialaa. Aino on tehty talkoovoimin itsenäisen Suomen ja sodassa taistelleiden kunniaksi ja se on yllättänyt koskettavuudellaan niin tekijät kuin katsojat.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: