Saamelaisalueen koulutuskeskuksen ja Inarin kunnan yhteistyötapaaminen Inarissa 6.11.

06.11.2023

Inarin kunnanhallitus ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen edustajat tapasivat Inarissa yhteistyön merkeissä. Kiitos koulutuskeskuksen toiminnan ja kehittämishankkeiden esittelystä. Ketterää tekemisen meininkiä, laajoja kansainvälisiä yhteistyöverkostoja ja monipuolista arktista ja perinteistä osaamista, myös ajan hermolla olevaa tulevaisuuden haasteisiin vastaamista. Kyllä on huippuoppilaitos pohjoisessa ja mikä ilo, että juuri Inarissa ja Inarista käsin toimitte laajalla alueella!

Monia yhteisiä tavoitteita alueen kehittämiseksi todettiin, mm. luonnontuotteiden jalostusasteen nostaminen, osaavan henkilöstön kouluttaminen alueen tarpeisiin ja yrittäjäyhteistyö. Kiitos myös opastuksesta pian valmistuviin laajennusosan tiloihinne. Keskusteluja on hyvä jatkaa, kun Lapin oppilaitosten yhteinen kuntakierros istahtaa saman pöydän ääreen Ivalossa 8.11.

👉 Saamelaisalueen koulutuskeskus on ainutlaatuinen toisen asteen oppilaitos, jolla on keskeinen asema saamelaisalueen kehittämisessä ja arktisessa osaamisessa. Oppilaitos järjestää monialaista ammatillista koulutusta sekä nuorille että aikuisille. Tarjoamme ainoana ammatillisena oppilaitoksena saamen kielten ja kulttuurin koulutusta.

Tutustu koulutustarjontaan: www.sogsakk.fi

Katso Saamelaisalueen koulutuskeskuksen esittelyvideo

Kuva: SAKK

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: