Maksuttomat liikuntapalvelut omaishoitajille

17.06.2024

Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti maaliskuussa, että kunta tarjoaisi maksuttomat kunnan liikuntapalvelut sisältäen uimahallin ja kuntosalin käytön Inarin kunnassa asuville inarilaisille omaishoitajille. Maksuttomuus koskisi omaishoitajia, jotka ovat tehneet omaishoitosopimuksen Lapin hyvinvointialueen kanssa ja joille Lapin hyvinvointialue maksaa omaishoidon tukea tai palkkiota. 

Asia käsiteltiin sivistyslautakunnan kokouksessa 15.5., jossa sivistysjohtaja esitti, että liikuntapaikkojen hinnoitteluperiaatteisiin tehdä muutos 1.7.2024 alkaen, niin että hinnoitteluperiaatteisiin lisätään uutena maksuttomuuteen oikeuttavana ryhmänä Inarin kunnassa asuvat inarilaiset omaishoitajat, jotka ovat tehneet omaishoitosopimuksen Lapin hyvinvointialueen kanssa ja joille Lapin hyvinvointialue maksaa omaishoidon tukea tai palkkiota. Muutoksen myötä omaishoitajat voivat maksutta käydä uimahallilla, kunnan kuntosaleilla, osallistua kunnan järjestämiin liikuntaryhmiin sekä varata sulkapallokentän.

Sivistyslautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Panostus omaishoitajien hyvinvointiin ja turvallisuuteen kannattaa. Fyysinen aktiivisuus parantaa omaishoitajien omaa terveyttä ja lisää jaksamista. Hyvä toimintakyky vähentää omaishoitajien itse tarvitsemaa terveydenhuoltoa, kriisipalveluita sekä omaishoidettavien mahdollista siirtymistä kodin ulkopuoliseen hoitoon.

Kunnan verkkosivuille on nyt lisätty uusi hinnoitteluryhmä ''Inarilaiset omaishoitajat''

Jatkossa omaishoitajat, joilla on voimassaoleva sopimus Lapin hyvinvointialueen kanssa voivat noutaa itselleen maksuttoman liikuntapassin vapaa-aikasihteeriltä kunnantalolta. Liikuntapassi käy uimahallille, kunnan järjestämiin liikuntaryhmiin, Ivalon kuntosalille, Inarin kuntosalille ja sulkapallokenttämaksuna urheilutalolle. Liikuntapassi ei sisällä kulkutunnistetta (mikäli haluaa lunastaa kuntosaliavaimen, tulee ostaa myös liikuntapassi 7€/k). Liikuntapassia noutaessa tulee esittää todistus omaishoitajuudesta. Passi myönnetään aina vuodeksi kerrallaan. 

Lisätietoa
Tuija Mikkonen, vapaa-aikasihteeri
tuija.mikkonen@inari.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: