Inarin kunnanhallitus vieraili Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus SIIDA:ssa

06.11.2023

Kuva: Inarin kunnanhallitus Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus SIIDA:n näyttelyihin tutustumassa ja saamelaismuseon johtaja Taina Pieskin kanssa yhteistyötapaamisessa 6.11.

Siida on opas saamelaiskulttuuriin ja pohjoiseen luontoon vuosittain jo 200 000 talossa vierailijalle. Mikä määrä museolle ja luontokeskukselle! Kansainvälinen kiinnostus vain kasvaa.

Uusi päänäyttely -Enâmeh láá mii párnááh -Nämä maat ovat lapsiamme avattiin Siidan laajennuksen valmistuttua 1.6.2022 ja reilun vuoden aikana yli 100 000 pääsylipun lunastanutta vierailijaa on tutustunut siihen.

Siida on luontainen kohtaamispaikka Inarissa paikallisille, tärkeä saamelaisyhteisön palvelija, Metsähallituksen toimesta matkailuneuvonnan ydin ja vetovoimainen matkailukohde Lappiin tulijoille.

👉 Siidan toiminnasta vastaavat yhteistyössä Saamelaismuseo ja Metsähallituksen Ylä-Lapin luontokeskus.

👉 Saamelaismuseo on valtakunnallinen vastuumuseo erikoisalanaan saamelaiskulttuuri ja alueellinen vastuumuseo kulttuuriympäristötehtävissä saamelaisten kotiseutualueella.

👉 Metsähallituksen luontokeskukset ovat monipuolisia vierailukohteita ja luontotiedon elämyksellisiä lähteitä,jotka innostavat ihmisiä liikkumaan ja virkistäytymään luonnossa.

Lisätietoja: www.siida.fi
Siida - Saamelaismuseo ja Luontokeskus

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: