Inariin rakentuu uusi koulu - piha on edelleen työmaa-aluetta kesän aikana

17.05.2024

Inarin kunnan koulut

Inarin uusi koulurakennus sai jo aiemmin uudeksi nimekseen Šielâ. Koulu valmistuu juuri koulun alkamisen alla. Uusi lukuvuosi on tarkoitus aloittaa uudessa rakennuksessa, jonka sisältä on mahtavat maisemat Juutuanjoen alakoskelle. Pihaa rakennetaan kesän aikana, ja vaikka se kutsuu kesän aikana uusine välineineen, on se edelleen työmaa-aluetta, eikä siellä voi liikkua ilman lupaa.  Uuden koulun avajaisista ja yleisölle järjestettävistä avoimista ovista tiedotetaan loppukesällä.

Lisätietoja koulun rakentamisesta löydät täältä: 

https://peda.net/inari/inarin-kunna-koulut/inarin-koulu/ikk


Rakentaminen Saarikoskentiellä jatkuu, sillä saman tien aloitetaan saamenkielisen päiväkodin perustustyöt koululta vapautuvalle tontille. Suomenkielisen päiväkodin kunnostustyöt käynnistyvät samaan pihaan kesän aikana.

Ivalon koulukeskuksen piha on käytettävissä lasten ja nuorten leikkeihin läpi kesän, vaikka koulu ovensa sulkeekin kesän alussa. Koululla jatkaa kesäkerho, joten eloa on pihalla kesän aikanakin. Kesällä Kaarteessa järjestetään useita tapahtumia.

Sevettijärven koululla on tällä hetkellä purkutöiden jäljiltä iso monttu. Se enteilee kuitenkin hyvää. Syksyn myötä koulun kädentaitojen tila rakennetaan uusiksi ja tarkoitus on saada se valmiiksi vuoden vaihteeseen 2024-2025.

Monitoimitalo Kuulaassa Rantatiellä jatkuu toiminta kesän aikana. Kulttuuritoimella on näyttelyitä näyttelytilassa. Osallisuuskeskuksen koulujen hävikkiruoanjako on tauolla kun koulut ovat kesälomalla. Osallisuuskeskuksen toiminnasta tiedotetaan lähemmin kunnan verkkosivuilla. 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: