Ulkoliikunta-alueiden kartat löytyvät täältä.


Hiihto
 

Ivalon alueen latuverkostoon kuuluvat Jänkkävaaran, Rajankankaan ja Mukkavuopajan ladut. Latuverkostojen (yhteensä n. 30km, joista valaistuja n. 7,5km) ylläpidosta vastaa kunnan tekninen toimi. Alueella on lisäksi lyhyempiä latupätkiä mm. jääalueille, joita ylläpitävät mm. kyläyhdistykset tai yritykset.

Kuntolatuverkostojen lisäksi niin Inarissa (Juutuanvaara) kuin Saariselällä löytyy vaativampia latuja, joita käytetään kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailussa. Samoilta kyliltä löytyy myös retkilatuverkostot. Juutuanvaaran latuhuollosta vastaa Inarin Yritys ja Saariselällä Latuosuuskunta.

Latujen kunnostustilanteen näet latutilanne.fi -sivustolta.

Rajankankaan hiihtoladulla voit hiihtää koiran kanssa. 

Etiketti koiraladulle
 
  • Varaudu aina yllättäviin tilanteisiin. Koirahiihto on vauhdikas laji. Pidä turvavälit äläkä jää seisoskelemaan mutkiin tai alamäkiin. Pysähtyessä pidä koira lähelläsi ladun reunassa tai jalkojesi välissä.
  • Hiihdä aina oikeaan hiihtosuuntaan.
  • Koirahiihtoladulla koiran tulee olla aina kytkettynä, eikä kävely laduilla ole sallittua.
  • Jos edelläsi on koirakko, ilmoita ohitusaikeesi ajoissa ja kuuluvasti. Kerro, kummalta puolelta tulet ohi (yleensä vasemmalta). Anna ohitettavalle aikaa ottaa oma koiransa halutessaan lähemmäs tai kokonaan ladun sivuun. 
  • Jos olet ohitettavana, siirry ladun laitaan (yleensä oikean reunaan), hidasta vauhtiasi ja tarvittaessa pysähdy, jotta koirasi on varmasti hallinnassasi.
  • Koirille sallituilla ladulla on usein myös koirattomia hiihtäjiä. Ilmoita myös heille ohitusaikeesi ajoissa ja ohita riittävän kaukaa ja turvallisella vauhdilla. Kiitä!
  • Pyri pitämään koirasi pois perinteisen hiihtotyylin latu-uralta. Ura rikkoontuu ja epätasaisella alustalla kovissa vauhdeissa koiran nyrjähdysvammojen riski kasvaa.
  • Anna koirasi tehdä tarpeensa jo ennen hiihtolenkkiä, ja korjaa ehdottomasti jätökset aina pois ladulta!
  • Älä missään nimessä tuo aggressiivista tai arvaamattomasti käyttäytyvää koiraa ladulle.


Lisätietoja

Tekninen toimi, reittimestari p. 0400- 174 837 / vapaa-aikasihteeri 0400-172 304


Luistelu
 

Ulkoluistelualueet

Inarin kunnan ulkoluistelualueet löytyvät koulujen läheisyydestä sekä Saariselän urheilualueelta Urkinpuisto ja Ivalon urheilukeskuksesta Vasantie 1, Ivalo. Ulkoluistelualueilla ei ole varattuja vuoroja, jäät ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Ulkoluistelualueiden kunnossapidosta vastaa kunnan tekninen toimi.

Lisätietoja: tekninen toimi, reittimestari p. 0400-174 837

Ivalon sääsuojahalli Vasantie 1, Ivalo

Sääsuojahalli on ns. kylmähalli, jossa jääkausi alkaa yleensä syyskuun aikana ja päättyy maaliskuun lopussa (huhtikuun alussa). Kesäaikaan sääsuojahallia käytetään tapahtumapaikkana ja siellä voi pelata salibandya. Sääsuojahallin toiminnasta vastaa kunnan vapaa-aikatoimi.

Lisätietoja: vapaa-aikasihteeri p. 0400 172 304 / liikuntapaikanhoitaja p. 0400 522 381


Laskettelu ja lumilautailu
 

Suomen pohjoisin hiihtokeskus löytyy Saariselältä 30 kilometriä Ivalosta etelään. Kahden tunturin laskettelukeskus tarjoaa rinne-elämään hurahtaneille yhteensä 15 eritasoista rinnettä mukaan lukien Freestyle Parkin. Laskujen lomassa voit tankata energiaa rinneravintoloissa; Ski Bistro Pilkku ja Kaunispään Huippu.

Lisätietoja: Ski Saariselkä

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: