Osallisuuskeskus Ainola

Kuva Osallisuuskeskus Ainolan Olohuone-tilasta. Etualalla punainen sohva ja sohvapöytä. Taka-alalla sininen sohvaryhmä sekä pöytiä ja penkkejä.

Osallisuuskeskus Ainola on kaikille avoin kohtaamis- ja tapahtumapaikka, joka on avoinna arkisin klo 10.00 – 13.00. Ainola sijaitsee Ivalon keskustassa, osoitteessa Petsamontie 9. 

Ainolassa voit esimerkiksi tavata muita ihmisiä, lukea lehtiä, kahvitella tai käyttää langatonta internet-yhteyttä. Ainolasta on saatavilla myös digiapua tai neuvontaa esimerkiksi kunnan, Kelan, TE-toimiston tai yhdistysten tarjoamien palveluiden käyttöön. Lisäksi Ainolan tilat ovat varattavissa veloituksetta yhdistyksille, kuntaorganisaation toimijoille ja muille toimijoille, jotka edistävät kunnan elinvoimaa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta sekä ovat tuottoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä toimijoita.

Ainolan tiloja voi varata muun muassa seuraaviin tilaisuuksiin:

 • Yhdistysten kokoukset
 • Tapahtumat
 • Koulutukset
 • Harrastajien kokoontumiset
 • Pienimuotoiset esitykset
 • Ryhmätoiminta (kaikille ikäryhmille)
   

Osallisuuskeskus Ainolan tilavaraukset

Osallisuuskeskus Ainolan tilat ovat varattavissa veloituksetta yhdistyksille, kunnan eri toimijoille sekä muille toimijoille, jotka edistävät kunnan elinvoimaa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, ja ovat tuottoa tavoittelemattomia yleishyödyllisiä toimijoita. Tilat ovat käytettävissä kaikkina viikonpäivinä klo 8.00 - 22.00 välisenä aikana.

Ainolassa useita erikokoisia tiloja, joissa voi järjestää toimintaa. Ainolan iso Olohuone-tila toimii arkipäivisin klo 10.00 - 13.00 yhteisöllisenä, kaikille avoimena kokoontumistilana. Kuka tahansa voi järjestää tilassa toimintaa tällöinkin, jos toiminta on kaikille avointa. Olohuoneen voi varata myös yhdistyksen ja tai muun toimijan käyttöön arkisin klo 16.00 jälkeen tai viikonloppuisin huomioiden tilojen muu mahdollinen käyttö. Lisäksi Ainolassa on kaksi muuta varattavaa tilaa, Suopursu ja Tupasvilla. Nämä tilat ovat varattavissa myös päiväsaikaan. Tilojen tarkemmat kuvaukset löytyvät Ainolan käyttäjän ohjeistuksesta.

Kaikissa Ainolan tiloissa on langaton internet-yhteys. Osassa Olohuone-tilaa on induktiosilmukka.

Ainolan tilat varataan paikan päältä, sähköpostitse osoitteesta osallisuuskeskus.ainola@inari.fi tai puhelimitse numerosta 040 5280 790.Tiloja ei voi varata majoitustilaksi eikä esimerkiksi perhejuhliin, sillä näitä palveluita on saatavilla paikallisten yrittäjien toimesta.

Ilmoitathan jo varaustiedustelua tehdessäsi seuraavat tiedot:

 1. Varauksen nimi.
 2. Varauksen vastuuhenkilön yhteystiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) sekä mahdollinen yhdistys tai muu taho, jonka nimissä teet varausta.
 3. Varattava tila: tila 1 / Olohuone, tila 2 / Suopursu tai tila 3 / Tupasvilla.
 4. Ajankohta: viikonpäivä, päivämäärä ja kellonaika, jolloin itse toiminta/kokous alkaa ja loppuu.
 5. Huomioithan varausta tehdessäsi, jos toimintasi tarvitsee erityisen pitkän valmisteluajan tai loppusiivous.

Ainolassa on sähkölukot, joihin tilojen käyttäjä saa sähköisen kulkuavaimen. Tarkemmat tiedot saat tilavarauksen yhteydessä.

Katso täältä Ainolan käyttäjän ohjeistus.
 

Virtu-piste

Ainolassa on Virtu-palvelupiste, jossa voi käyttää kuvapuhelinpalveluita, internetissä olevia palveluita, tulostaa, kopioida ja skannata asiakirjoja sekä maksaa laskuja viivakoodinlukijalla. Virtu-palvelupisteen voivat varata yksityishenkilöt tai yhdistykset tai muut toimijat, jotka haluavat esimerkiksi tutustua Virtu-pisteen toimintaan. Virtu-palvelupiste on varattava tila, mutta se on käytettävissä myös ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin klo 10.00 - 13.00, jos tila on vapaana.

Hävikkiruoan jako

Inarin kunta jakaa hävikkiruokaa. Jaettava ruoka on Ruokapalvelu liikelaitoksen Ivalon alueen jakelupisteistä ylijäävää lounasruokaa (lämmin ruoka ja salaatti). Jaettavan ruuan määrä vaihtelee päivittäin. On siis mahdollista, että kaikkina päivinä ruokaa ei tule jaettavaksi tai sitä ei riitä kaikille hakijoille.

 • Jakelu tapahtuu arkipäivisin Osallisuuskeskus Ainolassa Petsamontie 9 (ent. IKH) klo n. 12.15 -13.00.
 • Ruoan hakijalla tulee olla oma astia mukanaan. Ruokaa jaetaan yksi annos / hakija (huomioiden perheet).
 • Hävikkiruokaa ei jaeta koulujen loma-aikoina.
 • Ruoanjakelussa huomioidaan Eviran ohjeet sekä THL:n koronamääräykset.

 

Ainolan yhteystiedot

Osallisuuskeskus Ainola
Petsamontie 9
99800 Ivalo
osallisuuskeskus.ainola@inari.fi
p. 040 728 9698

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: