Lapsiperheiden palvelut Inarin kunnassa 


TÄSTÄ ESITTEESTÄ   löydät tietoa Inarin kunnan alueella toimivista palveluista, jotka on suunnattu erityisesti lapsiperheille.

Peruspalvelut ovat kaikille lapsiperheille tarkoitettuja palveluita. Niihin kuuluvat neuvolapalvelutsuun terveydenhoito, varhaiskasvatus, koulu, nuorisotyö, kotipalvelu sekä kirjasto-, kulttuuri- ja liikuntapalveluita. Ota yhteyttä!

 Inarilainen arki

Arki Inarissa on yhteisöllistä ja turvallista. Päiväkodit sijaitsevat Saariselällä, Ivalossa ja Inarin kirkonkylällä sekä peruskoulut Ivalossa, Inarin kirkonkylällä ja Sevettijärvellä. Varhaiskasvatuspalveluja on myös Sevettijärvellä ja Näätämössä. Ivalon koulukeskusta rakennetaan ja suunnitelmissa on uusi Inarin kylälle. Ne mahdollistavat entistä paremmin modernin ja toiminnallisen opetuksen.

Kirjastopalvelut ulottuvat läpi kunnan: Ivalon pääkirjaston lisäksi asukkaita palvelevat saamelaiskirjasto Inarin kylällä ja sivukylillä kirjastoauto Fáárust.  Inarin kansalaisopisto tarjoaa asukkaiden tarpeisiin ja toiveisiin perustuvia kursseja useissa kylissä hathajoogasta lasten muskariin, äijäjumpasta huonekalujen entisöintiin. Elokuvateatteri Aslak tarjoaa elokuvauutuudet kaiken ikäisille. 

Inarissa on hiihtolatuja, jäähalli, uimahalli ja lukuisia lähiliikuntapaikkoja. Täällä toimii mm. Suomen pohjoisin jääkiekkoseura Tunturi-Kiekko ja jalkapalloseura Ivalon palloilijat. Harrastuksia lapsille löytyy mm. pianonsoitosta kelkkailuun.
 
Inarin kunnan nuoriso-  ja luontomatkailukohde Vasatokka sijaitsee kauniin Muddusjärven rannalla Riutulan kylässä. Vasatokassa järjestyvät mukavasti leirikoulut, seinäkiipeily tai vaikka perhejuhlat.  

Tutustu myös lapsiperheen lomailumahdollisuuksiin  pohjoisimmassa Lapissa Inari-Saariselkä Matkailu Oy:n sivuilla.

[]
Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: