Jukka Kuoppamäki hurmaa myös Ivalossa
Vuonna 2017 – kun Suomi täyttää sata vuotta – juhlitaan kautta koko maan. Vuoden kunniaksi myös Jukka Kuoppamäki lähtee Sininen ja valkoinen -juhlakiertueelle, josta Lapin ruskakiertue alkaa 4.9. Äkäslompolosta ja päättyy 16.9. Kuusamoon. Mukana on kirkkoja, kappeleita ja konserttisaleja - erilaisia konsertteja hengellisestä viihteelliseen. Spesiaalikiertueen keikkapäivämäärät voit katsoa keikkakalenterista.


”Esiinnyn mielelläni Kulttuuritalo Kuulaksen yleisölle, siellä on varmasti hyvä tunnelma ja suurenmoinen yleisö. Laulut ovat tuttua tavaraa, eli konsertissa kuullaan kaikki suurimmat viihteelliset suosikit urani varrelta sinivalkoisessa hengessä.” Jukka kertoo.
Konsertissa kuullaan kaikki suurimmat hitit, kuten Sininen ja Valkoinen, Pieni Mies, Paljon sanomatta jää ja Satulinna.


Inarin kunnan kulttuuritoimi ja liikuntatoimi järjestävät tapahtuman tukeakseen aikuisten ja ikäihmisten liikkumisen iloa. Kuoppamäen konsertin myötä kunta jatkaa 2016 syksyllä aloitettua päivätanssien sarjaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta kolikoita voi varata mukaan, jotta voi ostaa Ivalon Latu ry:n kanttiinista hiukopalaa tanssin ohessa ja Inarin kehitysvammaisten Tuki ry:n arpajaisista arpoja.


Saamelaismuseo Siida saa harvinaisen vieraan syyskesällä 2017. Suomen rakastetuimpiin klassikoihin kuuluva Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) on nähtävillä Saamelaismuseo Siidassa Inarissa 25.7.–27.8.2017.


Ateneumin klassikot kiertävät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Suomessa. Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) ja Eero Järnefelt Raatajat rahanalaiset (Kaski), 1893 ovat kaikkien suomalaisten yhteistä kansallisomaisuutta ja osa Ateneumin pysyvää kokoelmanäyttelyä.

Helene Schjerfbeck (1862–1946) lukeutui jo elinaikanaan maamme johtaviin kuvataiteilijoihin. Toipilas on maalattu Englannin Cornwallissa St. Ivesin kylässä. Helene Schjerfbeck vieraili seudulla kahteen otteeseen 1880-luvun lopulla. Mallina oli vilkas noin kuusivuotias tyttö, jolle tuskastunut opettaja antoi mielellään vapaata taiteilijoiden mallina oloa varten. Maalaus oli valmistumisvuo-tenaan esillä Pariisin Salongin näyttelyssä nimellä Première verdure, ensi viherrys.
Ateneumin taidemuseon teoksia voi käyttää lähtökohtana ja aineistona paitsi kuvataiteen, myös muiden oppiaineiden opetuksessa. Ateneumin Klassikot kiertueella sivustolta löytyy keskustelunaiheita, sekä tietoa Toipilas-teoksesta ja Helene Schjerfbeckistä.

Ohessa on internet-osoite, josta pääsee tarkastelemaan teokseen liittyvää lisäaineistoa ja katsomaan mm. videon teoksesta ja sen taustoista suomeksi, ruotsiksi ja viittomakielellä.


http://www.ateneum.fi/klassikot/helene-schjerfbeck-toipilas/


Kulttuuritila Kuulaan taidenäyttelytila Ivalon keskustassa vapaana näyttelyille jälleen kesällä 2018. Tule ja varaa teoksillesi ilmainen taidenäyttelytila! Varaukset ja tiedustelut kulttuurisihteeriltä nro 040 7767546 tai mirja.karjalainen@inari.fi


Elokuvateatteri Aslakin syksyn ensimmäiset elokuvatiedot on julkaistu. Katso tulevien leffojen tiedot täältä tai elokuvateatteri Aslakin facebook-sivuilta!

Elokuvateatteri Aslak - digitekniikka ja tunnelmaa retrossa vanhan ajan elokuvateatterissa!

Katso ohjelmisto täältä:

Elokuvateatteri Aslak, Ivalontie 18, 99800 IVALO
Lippukassa avataan puoli tuntia ennen näytöstä.

Muutokset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia.