Herra Hakkarainen harrastaa -lastennäytelmä

La 11.2. klo 15, Ivalon ala-asteen iso sali
MLL Ivalon järjestämä kanttiini avoinna jo klo 14.30.

Turun Linnateatterin lasten uutuusnäytelmässä Herra Hakkarainen kuulee päiväsaikaan, mitä kaikkea muut tassulalaiset harrastavatkaan. Häntä harmittaa, kun kaikilla on niin hienoja harrastuksia eikä hänellä ole mitään. Onneksi ovat yöt. Silloin voi Herra Hakkarainenkin harrastaa ihan mitä vain: kerätä ihmeellisiä asioita, liikkua ilman rajoitteita ja toteuttaa itseään taiteen avulla. Tosin hän ei itse tiedä siitä mitään, koska hän… No, nukkuu. Onneksi Herra Hakkaraiselle löytyy lopuksi harrastus, josta hänkin voi olla ylpeä.

Ryppyotsaista harrastamista vastustava esitys pitää sisällään menevää musiikkia, riemastuttavia tapahtumia ja älyvapaata meininkiä.

Herra Hakkarainen, Masa-marsu ja ystävät valloittavat myös koko Suomen kiertueellaan!

Rooleissa Sami Markus ja Jaakko Loukkola
Alkuperäisteksti Mauri Kunnas
Dramatisointi ja ohjaus Sami Rannila
Lavastus Niina Suvitie
Musiikki ja äänet Kari Mäkiranta
Puvustus Anniina Kuula
Maskit Minna Pilvinen

Esitystä suositellaan kaikille yli 3-vuotiaille.
Esityksen kesto on noin 40 minuuttia.

Tapahtuman järjestää Inarin kulttuuritoimi ja runsaasta kanttiinista vastaa MLL Ivalo ry.


Ystävänpäivätanssit Kuulaassa

Ti 14.2. klo 11.30-14
Tanssimusiikkia esittää Peippo & Ajomiehet -orkesteri

Inari kiittää –tanssit on hyväksytty mukaan Koko Suomi kiittää –juhlahankkeeseen ensimmäisenä Lapissa

Inarin kunta järjestää kaikille avoimet Suomi 100-kiitostanssit ystävänpäivänä Ivalossa. Inari kiittää –tanssit on hyväksytty mukaan Koko Suomi kiittää Suomi 100 –juhlahankkeeseen ensimmäisenä Lapissa. Tätä hanketta koordinoi Siskot ja Simot ry, joka järjestää pop up -tyyppistä vapaaehtoistoimintaa vanhusten parissa. Siskojen ja Simojen tukena kiitosjuhla-hankkeessa on laaja kumppaniverkosto, muun muassa Kuntaliitto, MSL, Martta-liitto sekä Suomen Partiolaiset.

Suomi kiittää -juhlahankkeen tavoitteena on järjestää kiitostapahtuma vanhuksille mahdollisimman monessa Suomen kunnassa. Edelliset sukupolvet, jotka ovat rakentaneet isänmaatamme ja nykyistä hyvinvointiamme vuosikymmenten ajan, ovat juhlansa ansainneet. Kiitostapahtuma on arvostuksen ja kunnioituksen osoitus heille, hyvinvointimme rakentajille, asuvatpa he kotona, palvelutaloissa tai hoivaosastoilla. Innokkaimmat kunnat ovat jo ehtineet ilmoittautua kiitostempauksen järjestäjiksi: mukana ovat Inarin lisäksi jo Järvenpää, Nurmijärvi, Ilomantsi, Kokkola, Joensuu, Tyrnävä ja Saarijärvi.

Päivätanssien kautta Inarin kunta tahtoo kiittää ikäihmisiä Suomen 100-vuotisjuhlavuoden toteutumisesta. Tilaisuuteen kutsutaan vanhusten palvelukotien asukkaita, kotihoidon asukkaita, toimintakeskuksen asiakkaita ja Inarin kunnan ikäihmisten erityisyhdistysten jäseniä. Tavoitteena on toteuttaa iloinen virkistäytymistapahtuma kaikille päivätansseista kiinnostuneille.

Koko Suomi kiittää -tempauksella Siskot ja Simot haluaa herättää kiitollisuutta ja arvostusta hyvinvoinnin rakentajasukupolvea kohtaan. Hankkeeseen on kutsuttu mukaan Suomen jokainen kunta, kukin omalla tavallaan kiittämään oman kuntansa vanhuksia: iltapäivätansseilla, luontoretkellä, konsertilla – millä tahansa, kunhan mukana säilyy olennainen teema, eli kiitollisuus. Tavoitteena on luoda myös yhteisölli¬syyttä eri sukupolvien välille ja antaa mahdollisuus jokaiselle juhlajärjestelyihin osallistuvalle juhlia ikäihmisten kanssa yhdessä.

Päivätanssit järjestetään Ivalon kulttuuritila Kuulaassa ystävänpäivänä 14.2.2017 klo 11.30 alkaen kahvituksella ja klo 12 tanssituksella. Tanssittajana toimii Peippo & Ajomiehet –orkesteri. Musiikki on rautalankapohjaista iskelmää, linjalla Topi Sorsakoski & Agents. Peippo & Ajomiehet orkesteriin kuuluu Pertti Peippo; laulu, Rami Hammar; soolokitara, Pekka Mertaniemi; komppikitara, laulu, huuliharppu, Jyrki Rasmussen; basso Markku Pyykkönen; rummut. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta mukaan kannattaa varata hieman käteistä yhdistysten toimintaa tukevaa kanttiinia varten. Päivätanssit järjestää Inarin kunnan liikuntatoimi ja kulttuuritoimi + yhteistyötoimijat. Kanttiinin järjestää Inarin omaishoitajat ja läheiset ry ja Lapin muistiyhdistys - Ivalon Alaosasto ry. Kehitysvammaisten Tuki ry järjestää arpajaiset toimintansa tukemiseen.


Näyttely esillä vielä ystävänpäivänä!


LASTEN JA NUORTEN TANSSIKURSSIT JATKUVAT
IVALOSSA JA INARISSA
Lapsille ja nuorille suunnatut Breakdance -tanssitunnit sekä baletin, jazzin ja nykytanssin
perusteita läpikäyvä tanssin tiiviskurssi huippuammattilaisten hellässä huomassa.

Kurssit järjestetään Õhtteei Liikkõs -hankkeen kautta, jolle myönnettiin rahoitus Lapin Leader ry:n Rohkelikko-teemahankkeesta osana lasten ja nuorten iltapäivätoimintaa.

Lisätietoa hankkeesta löytyy täältä!


Kulttuuritila Kuulaan taidenäyttelytila Ivalon keskustassa vapaana näyttelyille jälleen alkuvuodesta 2017. Tule ja varaa teoksillesi ilmainen taidenäyttelytila! Varaukset ja tiedustelut kulttuurisihteeriltä nro 040 7767546 tai mirja.karjalainen@inari.fi


Elokuvateatteri Aslakin kevään 2016 ohjelmistosuunnitelma on julkaistu. Katso tulevien leffojen tiedot täältä tai elokuvateatteri Aslakin facebook-sivuilta!

Elokuvateatteri Aslak - digitekniikka ja tunnelmaa retrossa vanhan ajan elokuvateatterissa!

Katso ohjelmisto täältä:

Elokuvateatteri Aslak, Ivalontie 18, 99800 IVALO
Lippukassa avataan puoli tuntia ennen näytöstä.

Muutokset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia.