Inarin hallitarvekyselyn tulokset

24.04.2024

Inarin kunnan hallitarvekysely kiinnosti laajasti ja saimme hyviä, kattavia ja mietittyjä vastauksia yhteensä 53 kappaletta. Kiitos aktiivisesta osallistumisesta kyselyyn vastanneille!

Kyselyyn vastanneista valtaosa, 41 henkilöä tai toimijaa, kaipasi hallia Ivaloon. Saariselkä kiinnosti kymmentä ja Inari kahdeksaa vastaajista. Myös Nellim ja Veskoniemi nousivat esiin. Vastaajista 74 % oli kiinnostunut ensisijaisesti vuokraamaan tilan käyttöönsä ja lisäksi 15 % oli halukkaita ostamaan halliosakkeen. Vuokraamisesta kiinnostuneista 42 % oli valmis yli vuoden vuokrasopimukseen ja 31 % pidempiaikaiseen, yli 5 vuoden vuokrasopimukseen. Myös lyhytaikaisesta viikkovuokrauksesta ja talvi- tai kesäkaudelle sijoittuvasta vuokrauksesta oltiin kiinnostuneita. Tarve ja tarjonta ei vastausten perusteella kohtaa, sillä vain 3 vastaajista oli kiinnostunut vuokraamaan nykyistä hallia tai rakentamaan uutta. Vastaajat kaipasivat etupäässä 20-50 m² kokoista lämmintä hallitilaa. Kiinnostusta oli niin ikään pienemmille halleille ja yli 100 neliöisiä hallejakin kertoi tarvitsevansa 9 vastaajaa.

Tarkemmat kyselyn tulokset esitettynä koosteessa, josta löydät myös vaatimuksia, ominaisuuksia ja sanallisia kuvauksia tarpeista ja toiveista, joita vastaajat kyselyyn jättivät.

Inarin kunnalla on tarjolla teollisuus- ja varastoalueen tontteja Inarin eteläpäässä sekä Ivalon Peräsaajossa. Kaavoitettavana on parhaillaan lisää teollisuus- ja varastoaluetta myös Ivalon Lintumaahan. Saariselällä Metsähallituksen kiinteistökehitys vastaa tonttien myynnistä ja vuokraamisesta. Muun muassa Nelostien länsipuolella on käynnissä asemakaavoitus.

Kyselyyn vastanneille tulokset on toimitettu sähköpostilla.

Reetta-Mari Tammela,  reetta-mari.tammela@inari.fi
Henna Kontsas, henna.kontsas@inari.fiKarttakuva
Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: