Inarin kunnan koronatiedote 11.1.

11.01.2022

Päivitetty 12.1.2022 AVI:n päätöksen osalta

Inarin kunnan poikkeusolojen johtoryhmä kokoontui tänä aamuna luomaan katsauksen kunnan koronatilanteeseen ja toimenpiteisiin.

                     
Terveydenhuollossa on kuormitusta, mutta se on helpottanut jonkin verran matkailun hiljentymisen myötä. Uusia tartuntoja diagnosoidaan 10-20 päivässä. Karanteeni- ja eristyspäätökset kulkevat hieman jälkijunassa.

Karanteenikäytäntöjen osalta odotetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen päätöstä karanteenin lyhentämisestä.

Rokotukset etenevät hyvin. Kolmansien rokotusten osalta kattavuus yli 12-vuotiailla on valtakunnassa 29, 5%, Lapissa 32,5 % ja Inarissa 44,8 %.

Inarin kunnan alueella on edelleen voimassa Lapin AVI:n rajoitus, jossa kielletään yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien järjestäminen sisätiloissa. Nyt asetetut määräykset ovat voimassa 22.2.2022 koko Lapin maakunnan alueella.
Linkki: AVI:n päätös 12.1.2022

 

Seuraavat suositukset jatkuvat Inarin kunnan alueella:

  • Etätyösuositus koko kunnan alueella
  • Maskisuositus jatkuu. Koulujen osalta se koskee 3-luokkalaisia ja sitä vanhempia. Tämä koskee myös koulukuljetuksia ja Ski-bussia Saariselälle.
  • Suositus, että yksityisiä tilaisuuksia ja kokoontumisia ei järjestetä
  • Ulkoilmatapahtumia voidaan järjestää, kun tapahtumaan osallistuvien turvaväleistä sekä muista hygienia ja turvallisuusasioista huolehditaan.
  • Ottelu ja turnaustoimintaa ja –matkoja voidaan järjestää ilman yleisöä
  • Lasten ja nuorten ryhmäharrastukset voivat jatkua, samoin aikuisten harrastukset.  Inarin kunnan järjestämät ohjatut kurssit mukaan lukien kansalaisopiston toiminta ovat tauolla.
Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: