Lapin sairaanhoitopiiri koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen - uusia rajoituksia ja suosituksia käyttöön Inarin kunnassa

19.02.2021

Lapin sairaanhoitopiiri siirtyy koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen


Sairaanhoitopiirin alueella on useita tartuntaketjuja, joiden lähteitä ei ole saatu selvitettyä. Myös virusmuunnosta on havaittu sairaanhoitopiirin alueella. Uusia rajoituksia ja suosituksia otetaan käyttöön Inarin kunnassa. Lapin sairaanhoitopiirin alueella yli 20 hengen tilaisuudet on Lapin aluehallintoviraston päätöksellä kielletty 22.2.-21.3.2021 (linkki AVI: n tiedotteeseen)

Inarin kunnan alueella tilanne on vielä varsin rauhallinen


Inarin kuntalaisilla on raportoitu yksi (1) koronavirustartunta viimeisen viikon aikana ja altistuneet on saatu kartoitettua.  Inarin kunta suosittelee etätyötä kaikille, joille se on mahdollista. Lisäksi suositellaan kasvomaskin käyttöä kaikilla työpaikoilla ja kaikissa julkisissa tiloissa. Maskin käyttöä suositellaan myös yläkoulun ja lukion oppilaille. Sivistystoimi ohjeistaa tarkemmin koululaisten maskin käyttöä.

Suositukset yli 16-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminnan rajoittamiseksi ajalla 22.2.-14.3.


Ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettävän yli 16-vuotiaiden osalta seuraavan kolmen viikon ajaksi. Inarin kunnan kansalaisopiston yli 16-vuotiaiden ryhmien lähiopetus keskeytetään ajalle 22.2-14.3.2021. Suositus ei koske lasten harrastustoimintaa. Inarin kunta suosittaa kuitenkin vahvasti, ettei Inarin kunnan rajat ylittävää turnaus- tai pelitoimintaa toteuteta myöskään nuorempien lasten osalta lauantaista 20.2.alkaen. 

Koronatestiin matalalla kynnyksellä


Ivalon terveyskeskus suosittaa koronavirustestiin hyvin matalalla kynnyksellä. Testeihin pääsee helposti. Testi on maksuton ja tulos valmistuu tunnin sisällä.  Varaa aika koronanäytteenottoon Ivalon terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta, puh. 040 188 7400 arkisin kello 8.15 - 10.00 ja kello 13.00-14.00.  Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voitte soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon ympäri vuorokauden 24/7. Puh. 040 - 770 9187

Inarin kunta seuraa aktiivisesti tilannetta ja tarkentaa ohjeita tarvittaessa.

 Lisätietoja:

Outi Liisanantti
johtava lääkäri

Ilkka Korhonen
sivistysjohtaja

Toni K. Laine
kunnanjohtaja

Tiedotetta päivitetty koronatartuntojen määrän osalta 22.2.2021. 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: