Inarin kulttuuritoimi etsii paikallisia esiintyjiä lauantai-liveihin

Inarin kulttuuritoimi etsii paikallisia esiintyjiä lauantai-liveihin

Suomen poikkeuslain ja korona-tilanteen vuoksi Inarin kulttuuritoimi ja kunnan muut toimialat ovat löytäneet uusia toimintatapoja. Inarin kulttuuritoimi tukee haastavassa poikkeustilanteessa taiteen ja kulttuurin toimijoita järjestämällä Inarin kulttuuritoimen Facebook-sivulla suoratoistona lähetettäviä kulttuuriesityksiä lauantaisin klo 18. Katselu onnistuu älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

– Kulttuuritapahtumat ovat tärkeitä kuntalaisille. Näiden suoratoistolähetysten avulla pystymme tarjoamaan hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä tukevia palveluita, mutta myös tukemaan artisteja, joilta on juuri peruuntunut suurin osa kevään töistä, kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen sanoo.

Ensimmäinen etäkonsertti kuultiin lauantaina 21.3. Esiintyjäksi valikoitui Herrasmiehet-orkesteri, jonka piti saapua esiintymään Ivaloon huhtikuun alussa. Peruuntunut konsertti korvattiin Facebook-livenä järjestetyllä Eino Leino – Runolaulukonsertilla, joka koostui Taisto Wesslinin ja Perttu Hietasen sävellyksistä, joita muun muassa Vesa-Matti Loiri on esittänyt ja levyttänyt.

Suora yhteys katsojilta esiintyjiin onnistui hyvin ja kesken konsertin artistit järjestivät myös arvonnan katselijoiden kesken.

– Mukavia tuommoiset live-striimaukset. Kokee olevansa mukana konsertissa, kommentoi esitystä seurannut Inger-Mari Aikio Utsjoelta.

Facebook-seuraajat toivoivat lisää samanlaisia konsertteja. Ajankohtana lauantain kello kuuden konsertti vaikutti olevan juuri sopiva rennon lauantai-illan aloittamiseen. Tapahtuma sai jatkoa; lauantaina 28.3. esiintyi lappilainen lauluntekijä Miosha suorana Pyhätunturilta. Konserttia seurasi jo kuutisenkymmentä katselijaa kodeistaan.

Seuraavana Lauantai-live esiintyjinä oli 4.4. ivalolainen Jukka Huhtamella, vuoden 1988 Kultaisen harmonikan voittanut paikallinen taituri. Konsertissa kuultiin ikivihreitä mutta myös vähän harvinaisempia harmonikkakappaleita. Lauantai-live saikin Huhtamellan harmonikkakonsertin myötä katsojaennätyksen. Suoraa lähetystä seurasi samanaikaisesti 85 kuuntelijaa.

Lauantaina 11.4. lauantai-livessä esiintyy inarilainen muusikko Jan Vilhelm. Hän soittaa kitaraa ja laulaa omia laulujaan rakkaudesta, eläimistä ja kuolemasta. Mukana myös muutamia ikivihreitä.


Seuraavana lauantaina 18.4. on ivalolaisen musiikkipedagogi Jessika Lammen esityksen vuoro. Huhti-toukokuun esiintyjät ovat vielä haussa.

– Lauantai-liven katselu vaatii sen, että seuraa Inarin kulttuuritoimen Facebook-sivua ja klikkaa tapahtuman kohdalta, että osallistuu tapahtumaan. Live-video pomppaa näkyviin kyseisellä tapahtumasivulla sen alkaessa. Esityksen aikana katsojat voivat kommentoida esiintyjille ja toisilleen, Mirja opastaa.

Inarin kulttuuritoimi etsii esiintyjiä seuraaviin lauantai-liveihin.

– Haluan rohkaista paikallisia esiintyjiä ottamaan minuun suoraan yhteyttä. Minulle voi lähettää sähköpostia osoitteeseen mirja.karjalainen@inari.fi ja esitellä oman liven sisällön. Myös kuvan esittävästä artistista tai orkesterista tarvitaan, jotta tapahtuma nousee hyvin näkyviin Facebookissa, kulttuurisihteeri neuvoo.

Inarin kulttuuritoimen lauantai-livet jatkuvat kevään ajan. Kulttuuritoimi on hankkinut myös kouluille ja varhaiskasvatukseen etänä lähetettäviä live-konsertteja, joita järjestää mm. Konserttikeskus.

– Konsertit otettiin mukavasti osaksi kotiopetuksen musiikkitunteja. Kiitos tästä opettajille, jotka reagoivat nopeasti uusiin mahdollisuuksiin toimia etäopetuksen saralla. Työn alla on myös live-esitysten esittäminen palvelukodeissa.

Inariviikoille voi edelleen ilmoittaa tapahtumia

Suomen suurimman ja kauneimman kunnan kesätapahtumia on ehditty koota Inariviikkojen tapahtumakalenteriin 17.–26.7.2020 väliselle ajalle.

– Tapahtumajärjestäjät ovat nyt luonnollisesti epävarmoja jo ilmoitettujen tapahtumien järjestämisestä. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja jatkamme Inariviikkojen taustatyön parissa. Tapahtumia voi edelleen ilmoittaa mukaan Inariviikoille ja tarvittaessa tapahtuman järjestämisajankohtaa voi muokata myöhemmin. Nyt voikin olla sopiva hetki miettiä tuorein ajatuksin, millaisia tapahtumia haluaisi olla tulevaisuudessa järjestämässä Inarissa.

Inarilaisten taiteen ja kulttuurin tekijöiden esityksiä voivat matkailijatkin seurata nyt lauantai-liveissä, #livefrominari.

Lisätietoja: kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen, 040 776 7546Elokuvateatteri Aslak esittää elokuvanäytökset vielä viimeisimmän elokuvailmoituksen mukaisesti. Seuraamme aktiivisesti tilannetta ja tiedotamme toiminnastamme Aslakin somessa mikäli saamme uudet ohjeistukset.

Mikäli olet flunssainen tai epäilet altistuneesi kotona-virukselle, pyydämme välttämään elokuviin saapumista. Salissa on hyvin paikkoja väljempään istumistiheyteen. Lisäksi tiloissamme on käsidesiä ja mahdollisuus käsien huolelliseen pesuun wc-tiloissa. Laitoimme esille myös ohjeita oikeaan käsienpesu ja yskimistapaan.

Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella.

Tulevina viikkoina ilmoitamme mahdolliset elokuvaesitykset Inarilaisen sijaan pelkästään täällä kunnan nettisivulla, kunnan tapahtumakalenterissa ja Aslakin facebook-sivulla. Näin voimme reagoida pikaisesti koronan aiheuttamiin yleisötoiminnan järjestämisen muutoksiin.

Katso tulevien leffojen tiedot täältä tai Elokuvateatteri Aslakin facebook-sivuilta!

Muutokset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Äkilliset muutokset ilmoitetaan Aslakin facebook-sivulla!


Kulttuuritila Kuulaan taidenäyttelytila varattavissa omalla valvonnalla taidenäyttelyille Ivalon keskustassa vuonna 2020. Tule ja varaa teoksillesi ilmainen taidenäyttelytila! Varaukset ja tiedustelut kulttuurisihteeriltä nro 040 7767546 tai mirja.karjalainen@inari.fi


Elokuvateatteri Aslak - digitekniikka ja tunnelmaa retrossa vanhan ajan elokuvateatterissa!

Katso tulevien leffojen tiedot täältä tai elokuvateatteri Aslakin facebook-sivuilta!

Elokuvateatteri Aslak, Ivalontie 18, 99800 IVALO
Lippukassa avataan puoli tuntia ennen näytöstä.

Muutokset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Äkilliset muutokset ilmoitetaan Aslakin facebook-sivulla!