Tiedote kuntalaisille rajanylityksistä Norjan ja Lapin välillä

27.11.2020

Norjan ulkoministeriö on päättänyt torstaina 26.11 poistaa Lapin sairaanhoitopiirin alueen asukkailta karanteenivelvoitteen heidän saapuessaan Norjaan. Muutos tapahtuu nyt perjantain ja lauantain välisenä yönä puolen yön aikaan. Norjan ulkoministeriön tiedotteesta löytyy tietoa myös muista sairaanhoitopiireistä.

 

Suomi pitää edelleen voimassa sisärajavalvontaa Norjan rajalla. Suomi kuitenkin sallii liikenteen rajayhteisöjen välillä, joihin myös Inarin ja Sör-Varangin kuntien asukkaat kuuluvat. Tämä tarkoittaa, että rajakuntien asukkailla ei ole karanteenivelvoitetta palatessaan Suomeen rajakunnasta Norjasta. Lisätietoja Rajavartioston ohjeistuksessa. Ohjeissa mainitaan, että rajayhteisöön kuuluminen pitää lähtökohtaisesti pystyä osoittamaan. Tietoja rajanylitysasioista saa soittamalla Rajavartioston kansalaisneuvontapuhelimeen: 0295 420 100 (arkisin klo 08.00-16.00).

 

Muistutamme kuitenkin, että valtioneuvosto on suositellut välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille ilman painavaa perustetta. Muistutamme myös, että Norjan linjauksia tarkastellaan viikoittain.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: