Tiedote alle 70- vuotiaiden riskiryhmien koronarokotuksista Inarin kunnassa

12.02.2021

Aloitamme alle 70-vuotiaiden 1. riskiryhmään kuuluvien rokotukset viikolla 8 ja ensivaiheessa rokotetaan henkilöt, joilla on:

 1. Elinsiirto tai kantasolusiirto
 2. Aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (sytostaatti- tai sädehoito) 
 3. Vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • Ryhmään kuuluvat
  • henkilöt, joilla on vaikea perinnöllinen immuunivajavuus tai muusta syytä alentunut puolustuskyky
  • henkilöt, joilla on harvinaissairaus, joka vaikuttaa immuunipuolustukseen
  • henkilöt, joilta on poistettu perna
  • HIV-positiiviset henkilöt, joilla CD4-auttajasolutaso on alle 0,350 x 109 solua/l.
 1. Vaikean kroonisen munuaissairauden dialyysihoito
 2. Vaikean kroonisen keuhkosairauden vuoksi happirikastin
 3. Downin oireyhtymä (aikuiset) 

Em. riskiryhmiin kuuluvia pyydetään soittamaan puhelinnumeroon 040 – 571 8515 ja ilmoittautumaan rokotuslistalle. Mikäli numero on varattu tai ei vastaa, teille soitetaan takaisin. Rokotukseen tullessa pyydämme riisumaan päällystakin etukäteen pois.

Riskiryhmien rokottamisessa edetään rokotetoimitusten mukaisesti, toistaiseksi Suomeen saapuvat rokotetoimitukset ovat pieniä. Seuraavista rokotettavista ryhmistä ilmoitamme Paikallislehti Inarilaisessa sekä Inarin kunnan internet-sivuilla siinä vaiheessa, kun kyseisen ryhmän rokottamisajankohta on varmistunut. 

Lisätietoja rokotuksesta saa rokotusyhdyshenkilöltä, puh. 040 849 6392 arkisin klo 8 - 9 välisenä aikana.

Avohoidon johtaja

Lisätietoa rokotejärjestyksestä: 

 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronarokotuksien riskiryhmien listauksen pohjalta on Lapin alueen koronarokotuksia koordinoivan ryhmän toimesta tehty riskiryhmä yhden sisäinen rokotus-järjestyksen priorisointi. Priorisointi on tarpeen, koska riskiryhmään yksi kuuluu enemmän henkilöitä, kuin mitä AstraZenecan rokotetta on lähiviikkoina saatavilla. Inarissa rokotukset toteutetaan tämän em. työryhmän antaman rokotusjärjestyksen mukaisesti.


Tämän hetken tiedon mukaan saamme viikolle 9 vain 70 annosta Astra Zenecan rokotteita, jotka on tarkoitettu alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokottamiseen. Tämä rokotemäärä riittää vain näille ryhmille, jotka on mainittu. Kyllä kaikki riskiryhmään kuuluvat rokotetaan siinä vaiheessa kun saamme lisää rokotteita. Me tiedämme noin viikkoa aikaisemmin seuraavasta rokote-erästä. Tässä vaiheessa emme tiedä, milloin yli 70-vuotiaita päästään rokottamaan. Tässä täytyy muistaa, että alle 70-vuotiaat rokotetaan eri rokotteella kuin yli 70-vuotiaat. Ilmoitamme ajantasaisesti rokotustilanteesta sen mukaisesti, miten saamme tietoa rokotetoimituksista.

 

 

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: