Rajojen terveysturvallisuustoiminta Inarin kunnassa 26.7.2021 eteenpäin

27.07.2021

 

Päivitetty tiedote 27.7.2021

Eduskunnan tartuntatautilakiin tekemät väliaikaiset muutokset tulivat voimaan 12.7.2021. Valtioneuvosto päätti 22.7. päivityksistä asetukseen, jolla ehkäistään ulkomailta saapuvien koronavirustartuntojen leviäminen Suomeen. Suomeen saapuvilta henkilöiltä edellytetään todistusta saadusta koronavirusrokotussarjasta tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista. Jos henkilöllä on esittää todistus jommastakummasta edellä mainitusta, ei hänellä ole Suomeen saapuessaan muita terveysturvallisuuteen liittyviä velvollisuuksia.

Velvollisuus esittää todistus tai osallistua testiin ei koske henkilöitä, jotka saapuvat Suomeen maasta tai alueelta, jossa koronavirustaudin ilmaantuvuus tai muuntuneen viruksen yleisyys ei aiheuta erityistä epidemian leviämisen riskiä. Valtioneuvosto on antanut asetuksen näistä maista ja alueista. Nämä ovat Australia, Hongkong, Islanti, Israel, Kiina, Macao, (Malta pois) Puola, San Marino, Singapore, Slovakia, Taiwan, Uusi-Seelanti ja Vatikaani sekä Norjan Storfjordin, Kåfjordin, Nordreisan, Kautokeinon, Karasjoen, Tanan, Nessebyn ja Sör-Varangin kunnat. Asetus on voimassa 26.7.alkaen.

Muiden henkilöiden tulee esittää todistus ennen maahan saapumista tehdystä negatiivisesta koronavirustestistä tai todistusta vähintään 14 vuorokautta ennen maahan saapumista saadusta ensimmäisestä rokoteannoksesta. Molemmissa edellä mainituissa tapauksissa henkilön tulee lisäksi käydä testissä 3–5 vuorokauden kuluttua maahan saapumisestaan. Kontakteja tulee välttää ja pysytellä kotona tai majapaikassa, kunnes negatiivinen tulos on varmistunut.

Velvollisuus käydä testeissä koskee yli 16-vuotiaita.

Inarin alueen testauspiste toimii Ivalon terveyskeskuksessa.

Ajankohtaista tietoa maahantulon edellytyksistä maahantulijoiden koronatestauksista sekä testauksesta Lapin sairaanhoitopiirin alueella löydät Laplandentry-sivulta. Voit antaa myös tarvittavat tietosi maahantuloa varten tällä sivulla. 

Yhteystiedot:

  • Ivalon terveyskeskus, Sairaalantie 15, 99800 IVALO. Varaa aika koronanäytteenottoon Ivalon terveyskeskuksen ajanvarausnumerosta, puh. 040 188 7400 arkisin kello 8.15 - 10 ja kello 13-14.
  • Äkillisissä ja kiireellisissä sairausasioissa voitte soittaa päivystävän sairaanhoitajan numeroon Ivalon terveyskeskukseen ympäri vuorokauden 24/7. Puh. 040 - 770 9187

Lisätietoa:
Antero Taikina-aho, johtavan lääkärin sijainen
p. +358 40 630 8495
antero.taikina-aho@inari.fi
 

 

 

 

 

 

 

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: