Koronatiedote 7.1.2022 - Maskisuositusta laajennetaan, Lapin sairaanhoitopiiirin vierailukielto koskee terveyskeskuksen vuodeosastoa

07.01.2022

Inarin kunnan poikkeusolojen johtoryhmä kokoontui tänään Lapin alueellisen koronakoordinaatioryhmän kokouksen jälkeen. Tartuntoja todetaan Inarin kunnassa edelleen päivittäin, osa tartunnoista on paikkakuntalaisilla.

Terveyskeskus hoitaa kiireelliset ja välttämättömät asiat
Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Ivalon terveyskeskuksen vastaanoton toiminta on ruuhkautunut. Vain kiireelliset ja välttämättömät asiat hoidetaan.

Tiedota lähikontaktisi, jos saat positiivisen testituloksen
Altistuneiden kartoitus tapahtuu viiveellä, joten positiivisen tuloksen saaneita kehotetaan itse välittömästi tiedottamaan lähikontaktinsa mahdollisesta altistuksesta. Rokotukset ja testaukset jatkuvat normaalisti.

Lapin sairaanhoitopiirin terveydenhuollon yksiköiden vierailukielto tartuntariskin pienentämiseksi koskee Inarin kunnassa Ivalon terveyskeskuksen vuodeosastoa seuraavin poikkeuksin

  • Päivystykseen saa tulla vain yksi saattaja
  • Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan kohdalla oireettomien läheisten vierailut ovat mahdollisia, niistä sovitaan erikseen

Inarin kunta laajentaa maskisuosituksen koulujen osalta koskemaan 3-5 luokkalaisia (eli maskisuositus alkaen 3.luokka)  Tämä koskee myös koulukuljetuksia ja Ski-bussia Saariselälle.

Maskin käyttö, turvavälit ja käsidesin käyttö

Me kaikki voimme osaltamme vaikuttaa koronatilanteen hillitsemiseen Inarin kunnan alueella. On erittäin tärkeää muistaa maskin käyttö, turvavälit ja käsidesin käyttö lähiviikkoina. Edelleen on tärkeää, että kouluun, töihin ja julkisiin tiloihin ei tulla sairaana tai altistuneena. Inarin kunnan alueella on edelleen voimassa Lapin AVI:n rajoitus, jossa kielletään yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien järjestäminen sisätiloissa. Inarin kunta suosittelee tämän koskevan myös yksityistilaisuuksia. 

Inarin kunta seuraa koronatilannetta aktiivisesti ja tiedottaa tarvittaessa. 

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: