Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi 261 joulukorttia Inarissa

21.12.2020

Suomen iloisin ja suurin joulukorttikampanja keräsi 261 joulukorttia ikääntyneille Inarissa. Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjesti yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 16.11. - 11.12.2020 yhtä aikaa 117 paikkakunnalla. Kampanjassa kerättiin joulukortteja kotihoidon ja asumispalveluiden ikääntyneille asiakkaille.

Inarissa kerätyt kortit jaetaan kotihoidon ja palveluasumisen piirissä oleville ikäihmisille sekä terveyskeskuksen vuodeosaston pitkäaikaispotilaille.

- On ollut hienoa nähdä, miten aktiivisesti Inarissakin on lähdetty mukaan tähän hyvän mielen kampanjaan. Inarissa kerätyt joulukortit riittävät kaikille Männikön palvelukodin ja Koivikon palvelukeskuksen asiakkaina oleville ikäihmisille, vuodeosaston pitkäaikaispotilaille sekä kotihoidon säännöllisen palvelun piirissä oleville ikäihmisille, kertoo Inarin kunnan hyvinvointikoordinaattori Verena Kortelainen.

Ensi kertaa maanlaajuisesti järjestetty Joulupostia ikäihmisille -kampanja keräsi peräti 146 185 joulukorttia ikääntyneille. Tavoitteena oli kerätä 50 000 joulukorttia ilahduttamaan ikäihmisiä - etenkin heitä, joilla hyvän joulun toivotukset ovat niukassa. Kortteja kertyi lopulta niin paljon, että niitä on riittänyt jaettavaksi myös senioritaloihin, vammaisten asumisyksiköihin ja terveyskeskusten vuodeosastoille. Kortteja on lähetetty kampanjaan osallistuneilta paikkakunnilta myös naapurikuntiin, jotka eivät ehtineet ilmoittautua mukaan keräykseen.

- Lähetettyjen joulukorttien määrä on vaikuttava. Se kertoo siitä, että ihmiset haluavat ilahduttaa lähimmäisiä ja kokea yhteisöllisyyttä. Kansalaisissa on paljon välittämisen potentiaalia, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

Joulukortteja tehtiin kansalaisopistoissa, kouluissa, päiväkodeissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja kodeissa. Kampanjan suojelija, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, osallistui puolisonsa Jenni Haukion kanssa myös korttikeräykseen.

- Kampanjaan osallistuneilla paikkakunnilla on tehty hienoa työtä tämän hyvän mielen kampanjan mahdollistamiseksi. Olemme saaneet paljon iloista palautetta kampanjasta, joka on näin suuressa mittakaavassa luonut hyvää joulumieltä valtakunnallisesti, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen Siskot ja Simot ry:stä sanoo.

Joulupostia ikäihmisille -kampanjan yhteistyökumppaneita olivat 117 paikkakunnan lisäksi Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto.

Lue lisää kampanjasta ja sen tuloksista: siskotjasimot.fi/joulupostia.


Lisätiedot:
Inarin kunta, hyvinvointikoordinaattori Verena Kortelainen verena.kortelainen@inari.fi / 040 626 1018
Siskot ja SImot ry, toiminnanjohtaja Eero Väisänen eero.vaisanen@siskotjasimot.fi / 050 545 3145
Siskot ja Simot ry, kampanjakoordinaattori Sari Turpeinen sari.turpeinen@siskotjasimot.fi / 050 544 5266

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: