Tietoa elokuvateatteri Aslakin asiakkaille

Noudatamme toiminnassa THL:n ja Valtioneuvoston hygieniaohjeita.

Suosittelemme käyttämään suojamaskia. Saavu elokuviin ainoastaan oireettomana (ei kuumetta, nuhaa, yskää tai vatsaoireita).

Suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä elokuvateatteri Aslakin aulatilassa, jossa turvavälien pitäminen on haastavaa.

Salissa pystymme noudattamaan riittäviä turvaetäisyyksiä, sillä otamme saliin max. 50 katsojaa per elokuvanäytös. Desinfioimme salin ja aulan kosketuspinnat jokaisen näytöksen välissä ja me työntekijät käytämme kasvomaskeja ja suojakäsineitä.

Popparit myydään kannellisissa rasioissa. Aulasta löydät heti käsien desinfiointipisteen. Lippuja jonotetaan turvavälein. Suosittelemme käyttämään pankkikorttien lähimaksuominaisuutta, mutta käteinenkin käy.

Viikon elokuvaesitysten esitysajat, ikärajat, lipunhinnat ja kestot.

Aalto (dokumentti)
To 29.10. klo 18 viimeinen esitys!
K7, liput 8 €, kesto 1h 43min.

Bigfoot - Isojalan perhe
Pe 30.10. klo 17
Ma 2.11. klo 18
K7, liput 9 €, kesto 1h 28min.

***
Halloweenina 2020 Aslakissa:


Come Play
Pe 30.10. klo 19.30
La 31.10. klo 19.15
Ikäraja K16, liput 9 €, kesto 1h 37 min.

Northern Ballet esittää: DRACULA
David Nixon OBE –huikea balettitallenne!
La 31.10. klo 16
K12, liput 14 € (sis. väliaikatarjoilun), kesto 2h väliajan kanssa.

***

Anerca – elämän hengitys -elokuvakiertue
Su 1.11. klo 13 Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa (6 €)
Su 1.11. klo 16.30 Aslakissa (8 €)
K7, kesto 1h 26min.
Ohjaaja Markku Lehmuskallio on paikalla näytöksessä keskustelemassa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.

Lost Boys
Su 1.11. klo 19.30 viimeinen esitys!
K18, liput 9 €, kesto 1h 39 min.

Noudatamme THL:n ja Valtionneuvoston hygieniaohjeita.
Otamme esitykseen max. 50 katsojaa!
Suosittelemme vahvasti omien maskien käyttöä aulatilassa!

Viikon elokuvien juonikuvaukset:

Dracula - Northern ballet / balettiesitys.
Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Michael Daugherty, Sergei Rachmaninov.
Baletin kesto 2 h sisältäen väliajan.
Bram Stokerin klassinen vampyyritarina herää uudelleen eloon Northern ballet’n tulkitsemana. Tarina kuolemattomasta intohimosta ja rakkaudesta saa uuden hohteen Alfred Schnittken, Arvo Pärtin, Michael Doughertyn sekä Sergei Rachmaninovin musiikin siivittämänä – ja jättää yleisön janoamaan lisää!
Tallennettu lokakuussa 2019. Esitys elokuvateatteri Aslakissa vain 31.10.2020.


Bigfoot - Isojalan perhe

Adamin perhe on hiukan epätavallinen. Hänen isänsä on nimittäin ihan oikea isojalka – eikä siinä kaikki, hän on myös julkkis! Isä haluaa käyttää mainettaan hyviin tarkoituksiin, ja kun ympäristöjärjestö pyytää häntä auttamaan luonnonpuiston suojelemisessa öljy-yhtiön katalilta suunnitelmilta, hän tarttuu tilaisuuteen. Matkalla hän yllättäen katoaa jäljettömiin. Adamin ja hänen eläinystävänsä on lähdettävä etsimään häntä ja pelastettava aarniometsä hävitykseltä. Genret: Animaatio, koko perheen elokuva.


Come Play
Oliver (Azhy Robertson) on erilainen ja yksinäinen nuori poika. Ilman yhtään ystävää, Oliver etsii lohdutusta ja tukea kännykän ja tabletin videoiden maailmoista. Löytäessään tabletiltaan sadun karmivasta ja mysteerisestä hahmosta, Oliver ei osaa aavistaa, miten tuhoisan tapahtumaketjun sadun aloittaminen saa aikaan. Mitä pidemmälle sadun kertomus etenee, sitä vaativampana sen hahmo tunkeutuu Oliverin todelliseen maailmaan. Ennen kuin on liian myöhäistä, Oliverin ja hänen vanhempiensa (Gillian Jacobs ja John Gallagher Jr.) on keksittävä keino, miten toisesta ulottuvuudesta ulos pyrkivä hirviömäinen hahmo saadaan pysäytettyä. Genre: kauhu.

ANERCA - ELÄMÄN HENGITYS -elokuvan erikoisnäytökset Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa ja Elokuvateatteri Aslakissa.

Sajoksen elokuvaesityksen järjestää Elokuvakerho Filbmari. Ohjaaja Markku Lehmuskallio on paikalla molemmissa näytöksessä keskustelemassa ja vastaamassa yleisön kysymyksiin.


Anerca - elämän hengitys on elokuva arktisen alueen alkuperäiskansojen hengityksestä. Hengitystä on kahdenlaista: on elämää ylläpitävää hengitystä ja olemassaoloa ilmaisevaa hengitystä. Inuiittien kielessä runon synnyttämistä merkitsevä sana on sama kuin sana hengittää. Sana on johdannainen sanasta anerca. Anerca merkitsee sielua, elämänhengitystä. Kun henkilö, yhteisö tai kansa hengittää olonsa riemua tai tuskaa, se ilmituo jotain, joka on irti arkipäivästä tai on syvällä arkipäivässä ja joka on hengittäjälle tärkeätä. Se on elämän hengitystä. Elokuvassa Anerca arktiset kansat hengittävät.
Johannes ja Markku Lehmuskallion ohjaama ANERCA - ELÄMÄN HENGITYS sai Suomen ensi-iltansa elokuussa 2020. Ensi-ilta siirtyi keväältä loppukesään koronaviruksesta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi.

Kansainvälisen ensi-iltansa elokuva ehti saada arvostetulla Visions du Réel -festivaalilla, jossa se palkittiin "Most Innovative Feature Film - palkinnolla. Juryn lausunto: ”Isän ja pojan elokuva, valloitusten ja maan riiston historia, josta emme ole kuulleet. Elokuva, jossa etnografia etsii uutta, kiehtovaa kieltä, antaen meille todellisuuden monitahoisuuden.”

Elokuva on kiertänyt festivaaleilla mm. Etelä-Koreassa, Italiassa, Islannissa, Kanadassa, Ranskassa, ja Brasiliassa. Nyt Pohjois-Suomen kiertueella elokuva on mahdollista nähdä Rovaniemellä, Utsjoella, Inarissa, Ivalossa, Sodankylässä, Kemijärvellä ja Sotkamossa.
Elokuva kertoo pohjoisella napapiirillä elävistä alkuperäiskulttuureista. Se on musiikin, tanssin ja performanssin voimalla etenevä elokuvakertomus arktisen alueen ihmisen maailmasta.


Kielet: suomi, ruotsi, nenetsi, saami, tlingit. Tekstitys: suomi.


Johannes & Markku Lehmuskallio: ANERCA - ELÄMÄN HENGITYS (Suomi 2020)

Lost Boys

Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä. Heistä Jani tunnetaan Reindeerspotting – pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan (2010) päähenkilönä ja Joonas sen ohjaajana. Lost Boys -elokuvan päähenkilö on Joonas itse.

Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina kertoo siitä, mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun Joonaksen kaverit katoavat ja Jani kuolee väkivaltaisesti Phnom Penhissä, Kambodžassa.

Lost Boys -elokuvassa Joonaksen kamera vie katsojan niin Bangkokin huumaavaan meluun kuin Phnom Penhin öisille kujille, Janin viimeisiin elinviikkoihin sekä tämän katoamisen ja kuoleman jälkeiseen epätoivoiseen etsintään. Mitä kadonneille tapahtui?

Löytyykö vastaus Joonaksen kuvaamista videonauhoista vai jostain, joka on vielä tutkimatta ja kohtaamatta, kuvaamatta ja kertomatta? Onko kaikessa kyse huumeista, naisista ja rahasta, vai johtavatko jäljet johonkin syvemmälle?

Joku tietää jotakin. Joonas etsii ystäviään ja paikallisia naisia, joiden kanssa juhlittiin ja jaettiin se, mitä milloinkin oli jakaa.

Joonaksen on löydettävä oma totuutensa tapahtuneesta huumeiden ja hämärän keskeltä – eikä siellä ole sankareita. Ohjaaja: Joonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya. Genre: dokumentti, kotimainen.

Aalto
- Miksi rakentaa tavallista, jos voi luoda paratiisin -
Rakkaustarina ja kuvaus aikaansa edellä olleesta taiteilijapariskunnasta.


Palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana nousee esiin ja henkilökohtainen tarina kietoutuu orgaanisella tavalla arkkitehtuuriin ja työhön. Aalto kertoo rohkeista ja aikaansa edellä olleista luovista taiteilijoista ja yrittäjistä, Alvarista, Ainosta ja Elissasta, jonka kanssa Aalto meni naimisiin 1952 Ainon kuoleman jälkeen.


Elokuvassa on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin. Sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla.


Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa Helsingissä, Imatralla, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Säynätsalossa sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja. Genre: dokumentti.


Elokuvateatteri Aslakin lippujen ennakkomyynti

Lippuja myydään ennakkoon arkisin klo 9-15 kunnantalon §neuvonnasta osoitteessa Piiskuntie 2y, Ivalo.

Maksuvälineinä kunnantalon infossa käyvät käteinen, pankki- ja luottokortti, Smartum- ja RJ Tyky-Kuntoseteli, E-Passi sekä Ticket&Mind Body -setelit.

Elokuvateatteri Aslakissa ei oteta vastaan E-passi tai TicketMind Body -seteleitä. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella.

Tietoa lasten aamuelokuvista

Elokuvateatteri Aslakissa esitetään lmaiselokuvia varhaiskasvatusikäisille lapsille noin kerran kuukausessa perjantaisin klo 9.30. Seuraa Aslakin ilmoituksia tulevista lastenelokuvista Inarilaisesta ja Aslakin Facebook-sivuilta. Lasten päiväelokuvia esitetään pienemmällä äänenvoimakkuudella ja etsimme esitykseen mahdollisimman lyhyitä elokuvia.

Elokuvien ikärajojen sopivuudesta lapsille ja nuorille voi lukea erittäin hyödylliseltä sivustolta www.media-avain.fi

Tietoa päiväelokuvista

Päiväelokuvia esitetään kerran kuukaudessa maanantaisin klo 13.15, liput 9 €. Seuraa Aslakin ilmoituksia tulevista päiväesityksistä Inarilaisesta ja Aslakin omilta Facebook-sivuilta

Tietoa elokuvateatteri Aslakin toimintatavoista

Muutokset ja lisäykset ohjelmistoaikatauluissa mahdollisia. Muutoksista ilmoitetaan elokuvateatteri Aslakin Facebook-sivuilla @elokuvateatteriaslak -tunnuksella. Seuraa Aslakin Facebookia tästä!

Elokuvateatteri Aslakin sähköpostiosoite on aslak@inari.fi
Elokuvateatterin käyntiosoite on Ivalontie 18, 99800 IVALO.

Lipunmyynti asiakkaille avataan puoli tuntia ennen näytöstä.


Kuvaus elokuvateatteri Aslakista

Elokuvateatteri Aslak on Suomen pohjoisin yhä toiminnassa oleva elokuvateatterirakennus. Aslak on digitalisoitu Suomen Elokuvasäätiön avustuksella vuonna 2013 kuvalaadultaan ja tekniikaltaan nykyaikaiseksi elokuvateatteriksi, joka kykenee näyttämään 3D-elokuvia ja ensi-iltaelokuvat.

Aslakissa on mahdollista kokea myös Event Cinema-esityksiä, mikä on melko uusi ja voimakkaasti kasvava esityslaji elokuvateattereissa. Esitystekniikan digitalisoituminen on mahdollistanut mitä erilaisimpien sisältöjen tuomisen valkokankaille. Event Cinema esitykset voivat olla kaikkea muuta kuin tavanomaista elokuvaa. Event Cinema -tarjonta käsittää nykyään oopperan lisäksi mm. näytelmäteatteria, balettia, musikaaleja, konsertteja, urheilua tai vaikkapa taidenäyttelyitä. Esitykset tuotetaan useimmissa tapauksissa erityisesti elokuvateattereita varten, eikä niitä voi sellaisenaan nähdä muualla. Event Cinema -esitykset ovat tuoreita tallenteita.

Elokuvateatteri Aslak toimii aktiivisesti tarjoten perusohjelmiston lisäksi mediakasvatuksen tukemiseksi koulukinomuotoisia elokuvaesityksiä pienistä lapsista, peruskoululaisille, erityisryhmille ja eläkeläisille saakka.

Lippujen hinnat

Lippujen hinnat vaihtelevat elokuvan, elokuvatyypin ja elokuvan keston mukaan 9-12 € välillä.
Ennakkolippuja ja leffalahjakortteja elokuviin voi ostaa Inarin kunnantalon infosta arkisin klo 9-15. Suosittelemme asiakkaita maksamaan elokuvaliput mieluiten pankkikortin lähimaksuominaisuudella myös jatkossa.

Mikäli et pääse ostamaan lippua ennakkoon, voit jättää varauksen Aslakiin. Varatut liput maksetaan elokuviin tullessa. Varatut liput tulee lunastaa viimeistään 15 min ennen esityksen alkua.

Aukioloajat

Ovet avataan 30 min ennen ensimmäisen näytöksen alkua ja suljetaan viimeisen näytöksen alettua.

Maksutavat Aslakissa

Meillä voit maksaa:
– Käteisellä
– Yleisimmillä pankki/luottokorteilla
– Smartum seteleillä & Smartum-kortilla vuoden 2020 loppuun saakka. Smartum Pay-mobiilimaksu on jo käytössä.
– RJ-tyky kulttuuriseteleillä
– E-passilla voit ostaa elokuvalippuja vain Inarin kunnantalon infosta arkisin klo 9-15.
Yrityksiä ja ryhmiä palvelemme myös laskutuksella. Ota yhteyttä ennakkoon kulttuuritoimeen 040-7767546.

Ikärajat

Huomioithan, että elokuvaesityksissä noudatetaan ikärajajoustoa. Ikärajamerkittyyn elokuvaan pääsee 3 vuotta ikärajaa nuorempi täysi-ikäisen, oman lähiomaisen seurassa!  K18-luokituksessa ei noudateta ikärajajoustoa ja mukaan esitykseen on varattava kuvallinen henkilöllisyystodiste.

Esteettömyys

Elokuvateatteri Aslakiin pääsee myös pyörätuolilla. Lipunmyyjä avustaa eteisen kynnysten ylityksissä. Salissa on yksi pyörätuoliramppi, jonka lipunmyyjä laittaa pyydettäessä paikoilleen. Saattaja veloituksetta elokuvaan.

Salissa on kuulolaitteiden käyttäjiä varten asennettu induktiosilmukka.

Pysäköinti

P-paikat sijaitsevat rakennuksen välittömässä läheisyydessä. Mikäli pysäköintitila ei riitä, käytä naapuriyritysten parkkitiloja häiritsemättä heidän omaa toimintaa tai tukkimatta pelastusteitä. Pysäköiminen on ilmaista.

Ohjelmistoon vaikuttaminen

Voit vaikuttaa leffavalikoimaan jättämällä toiveita Facebookin kautta,, puhelimitse kulttuurisihteeri Mirja Karjalaisen numeroon 040-7767546, postitse kunnantalolle (Kulttuuritoimi, Piiskuntie 2, 99800 Ivalo) tai sähköpostiin aslak@inari.fi tai mirja.karjalainen@inari.fi.

Elokuvateatterin seuraaminen Facebookissa

Elokuvateatteri Aslakin löydät myös Facebookista. Käy tykkäämästä meistä Facebookissa linkistä www.facebook.com/elokuvateatteriaslak

Seuraa julkaisuja Facebookissa tai tee omia julkaisuja hashtagilla #elokuvateatteriaslak

Elokuvateatteri Aslak työllistäjänä

Työllistämme ilta- ja viikonlopputöihin osa-aikaisesti työntekijöitä tarvittaessa. Työn luonne sopii opiskelijoille. Työhön kutsutaan tarvittaessa.

Noudatamme KVTES - Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimusta.