Vuoden 2021 osallistuvan budjetoinnin äänestys on päättynyt - 10 000 euroa käytetään lainattaviin liikuntavälineisiin

22.04.2021

Inarin kunnan vuoden 2021 osallistuvan budjetoinnin äänestys on päättynyt. Äänestyksen voitti 52 äänellä lainattavien liikuntavälineiden hankkiminen kunnalle. Näin ollen osallistuvaan budjetointiin varattu 10 000 euron määräraha käytetään liikuntavälineiden hankkimiseen.

Seuraavaksi eniten ääniä saivat laavu Ivalon kylälle (40 ääntä) ja ulkokuntoilulaitteiden hankkiminen Ivaloon (36 ääntä). Katso kaikki äänestyksessä olleet ehdotukset ja niiden saamat äänimäärät täältä.

Äänestys järjestettiin 29.3. - 19.4.2021. Äänestää saivat kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat inarilaiset. Hyväksyttyjä ääniä annettiin yhteensä 316 kappaletta, mikä on viidesosan enemmän kuin vuoden 2020 osallistuvassa budjetoinnissa. Hylättyjä ääniä oli 19. Ääni hylättiin, jos äänestäjän syntymäaika tai osoitetiedot puuttuivat tai äänestäjän kotikunta ei ollut Inari.

Äänestysprosentti oli 5,0, jota voidaan pitää hyvänä äänestysprosenttina osallistuvassa budjetoinnissa. Maailmalla osallistuvan budjetoinnin äänestysprosentit ovat vaihdelleet 2 - 10 prosentin välillä. Äänistä 94 prosenttia annettiin sähköisesti. Kuusi prosenttia äänistä annettiin Ivalon ja Inarin kirkonkylän kirjastoilla sekä Osallisuuskeskus Ainolassa olleilla äänestyspisteillä.

Seuraavaksi Inarin kunta kartoittaa mahdollisia hankittavia liikuntavälineitä ja selvittää, miten välineiden lainaus on järkevää toteuttaa. Liikuntavälineet hankitaan tämän vuoden aikana.

Inarin osallistuvassa budjetoinnissa kuntalaiset saavat päättää, miten tarkoitukseen varattu 10 000 euroa käytetään. Inarin kunta toteuttaa osallistuvaa budjetointia tänä vuonna kolmatta kertaa. Inarin vuoden 2021 osallistuvassa budjetoinnissa on neljä vaihetta: ehdotusten jättäminen, ehdotusten läpikäyminen kunnassa, äänestäminen ja voittajaehdotuksen toteuttaminen. Lue lisää Inarin osallistuvasta budjetoinnista kunnan verkkosivuilta.

 

Lisätietoja:

hyvinvointikoordinaattori Verena Kortelainen, puh. 040 626 1018, verena.kortelainen@inari.fi
hanketyöntekijä Tapio Kumpula, puh. 482 6498, tapio.kumpula@inari.fi

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: