Kouta harrastajateatterikoulutus

03.11.2023

Tänään perjantaina 3.-5.11.2023 Kouta saapuu tähän mennessä pohjoisimmalle paikkakunnalleen, Ivaloon.

Ohjelmassa on viisi erilaista koulutuskokonaisuutta, joista osallistujat valitsevat mieleisensä aiheen, olipa se improvisaatiota, tarinateatteria taikka lavarunoutta. Koulutusten lomassa keskustellaan yhdessä pohtien harrastajateatterin tulevaisuudesta sekä vietetään vapaa-aikaa teatteriesityksiä katsellen ja open stage -iltamissa.

Mietimme suunnittelupalaverissa, kuinka mahtavaa olisi saada mukaan uusia ihmisiä kokeilemaan teatterin tekemistä. Joku heitti, että sinnehän voi tulla vaikka pystymettästä porukkaan! Siitäpä syntyikin tapahtuman slogani, kertoo tapahtuman tuottaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja Anne Niskanen.

Osallisuus-aihe ei jää tapahtumassa pelkästään sloganiksi:

Tavoitteena on hoksottaa osallistujille käytännön tekemisen kautta, mitenkä uuden ihmisen mukaan ottaminen toimii ja miltä se tuntuu. Porukan oven raottaminen tuntuu usein pelottavalta pitkään mukana olleille, ja uudella tulijalla on omat jännityksen aiheensa, pohtii yksi tapahtuman kanssajärjestäjistä, koulutussuunnittelija Annamari Martinviita Sivistysliitto ja Opintokeskus Kansalaisfoorumista.

Ohjelmaa teatterin tekijöille sekä katselijoille

Ivalon Kouta-tapahtumassa tekemistä on tarjolla myös yleisöille. Ohjelmassa on kaksi erilaista teatteriesitystä, joihin voivat Koutaan osallistuvien lisäksi ostaa paikan päällä lippuja myös muut kiinnostuneet:

Perjantaina 19.30-20.30 Hyppää pois! -tositapahtumiin pohjautuva näytelmä nuorista ja päihteistä / Hyppis-ryhmä, käsikirj. Jarkko Mikkola, ohj. Minna Kauppinen, bändin ohj. Katri Kittilä. K-12

Lauantaina 18.30-19.45 Historiaan sotkeutuneen koiran monologi - Eila Paananen esittää puolalaisen Nobel-palkitun runoilija Wislawa Szymborskan tuotantoon perustuvan monologin. Ohj. ja dramatisointi Esko Janhunen.

Liput näytelmiin 10 € ja lipunmyynti avataan 30 minuuttia ennen esitystä.

Lämpimästi tervetuloa KOUTA näytelmiin!

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: