Investoijan Inari

Onko yrityksenne suunnitelmissa investointi? Miksi investoisit Inariin? Inari on paitsi pinta-alaltaan Suomen suurin kunta, niin myös merkittävä kansainvälinen matkailukohde ja kylmätestauksen kehittäjä. Pinta-alaltaan Suomen suurimmassa kunnassa on tilaa asua ja yrittää. Kunnan mielenkiintoinen sijainti Norjan naapurina mahdollistaa kansainvälisen liiketoiminnan pohjoiselle Jäämerelle. Vilkasliikenteinen Vt 4 kulkee kunnan läpi ja Ivalon kansainvälinen lentokenttä palvelee vuosittain neljännesmiljoonaa matkustajaa. 

[]

Inari on matkailukunta ja luonto on sen vahva valttikortti. Inari, Saariselkä, Kakslauttanen, Kiilopää ja ympäröivät kohteet tarjoavat yhteensä 15 000 vuodepaikkaa. Matkailu on varsin kansainvälistä ja ulkomaisten yöpymisten osuus on lähes 60%. Matkailuelinkeino myös kasvaa koko ajan ja houkuttelee uusia investointeja alueelle.

Matkailun vahva kehitys vetää kasvuun myös muita toimialoja, kuten rakentamista. Puhtaasta ja arktisesta luonnosta tulevat inarilaiset luonnontuotteet, poronliha ja Inarijärven siika, ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. 

Inarissa on pitkään panostettu kylmäteknologiaan sekä rengastestaukseen ja panostukset tuottavat tulosta. Kansainvälisesti tunnetut rengas- ja autobrändit tekevät kylmätestausta Inarissa huippuluokan testauskeskuksissa. Ympärivuotiset talviolosuhteet arktiseen testaustoimintaan löytyvät Utac Ivalon (entinenen Test Worldi) halleista.

Pohditko millaisia bisnesmahdollisuuksia Lapissa on? Tutustu Lapin kasvulukuihin, bisnesmahdollisuuksiin ja yritysten menestystarinoihin Lapland.fi-sivustolla. 

Faktaa Inarin kunnasta


Väestön määrä: 6 930
Yritysten toimipaikkojen määrä: 530 
Yritysten liikevaihto yhtensä 301 miljoonaa euroa 

Tutustu muihin Inarin tilastolukuihin.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: