Inari – arktisen matkailun ja kylmäteknologian veturi

Inari on paitsi pinta-alaltaan Suomen suurin kunta, niin myös merkittävä kansainvälinen matkailukohde ja kylmätestauksen kehittäjä.

Kunnan mielenkiintoinen sijainti Norjan ja Venäjän naapurina mahdollistaa kansainvälisen liiketoiminnan Pohjoiselle jäämerelle sekä Kuolan niemimaalle. Vilkasliikenteinen VT 4 kulkee kunnan läpi ja Ivalon kansainvälinen lentokenttä palvelee vuosittain neljännesmiljoonaa matkustajaa. 

Inari on matkailukunta ja luonto on sen vahva valttikortti. Inari, Saariselkä, Kakslauttanen, Kiilopää ja ympäröivät kohteet tarjoavat yhteensä 15 000 vuodepaikkaa. Matkailu on varsin kansainvälistä ja ulkomaisten yöpymisten osuus on lähes 60%. Matkailuelinkeino myös kasvaa koko ajan ja houkuttelee uusia investointeja alueelle.

Matkailun vahva kehitys vetää kasvuun myös muita toimialoja, kuten rakentamista. Puhtaasta ja arktisesta luonnosta tulevat inarilaiset luonnontuotteet, poronliha ja Inarijärven siika, ovat tunnettuja korkeasta laadustaan. 

Inarissa on pitkään panostettu kylmäteknologiaan sekä rengastestaukseen ja panostukset tuottavat tulosta. Kansainvälisesti tunnetut rengas- ja autobrändit tekevät kylmätestausta Inarissa huippuluokan testauskeskuksissa. Ympärivuotiset talviolosuhteet arktiseen testaustoimintaan löytyvät Test Worldin halleista.

Inarin kunnan kuntakortti House of Laplandin sivuilla. 

FAKTAA

Väestön määrä: 6 930
Yritysten toimipaikkojen määrä: 530 
Yritysten liikevaihto yhtensä 301 miljoonaa euroa 

YHTEYSHENKILÖ

Inarin kunta/ Elinkeinot & kehitys Nordica
Elinkeinojohtaja Samuli Mikkola
samuli.mikkola@inari.fi, p. 040 635 9101 
www.inari.fi 

SAARISELÄN RINNEALUEEN TONTTIEN MYYNTI:

 


* Saariselkä Oy:n tontit: Toimitusjohtaja Jyrki Pyykönen,
jyrki.pyykonen@op.fi
www.saariselkaoy.fi

* Inarin kunnan tontit: Tekninen johtaja Arto Leppälä
arto.leppala@inari.fi
www.inari.fi

* Metsähallituksen Laatumaan tontit:
Ulla-Maija Kaltiokumpu
ulla-maija.kaltiokumpu@metsa.fi
www.laatumaa.fi