Golden Route of Lapland -yritysryhmähanke

Hankkeen kesto 1.1.202130.11.2022  (hanke sai jatkoajan marraskuun 2022 loppuun saakka)

Inari-Saariselkä-Utsjoki -alueelle syntyy vuoden 2021 aikana uusi kiertomatkatuote, joka tulee kantamaan nimeä Golden Route of Lapland. Hankkeen hallinnoijalle, eli Inarin kunnan yritys- ja kehittämispalveluille tämä hanke on ensimmäinen yritysryhmähanke ja se koostuu jopa yhdeksästä palvelualalla toimivasta yrityksestä. Lähitulevaisuudessa matkailijoilla tulee olemaan mahdollisuus kokea mielenkiintoinen, heidän tarpeisiinsa räätälöity kiertomatka, joka näyttää heille parhaat palat upeasta ja monimuotoisesta alueesta - ja mikä parasta, vieläpä kahden maan sisällä. 

Golden Route of Lapland -hankkeen takana on yhdeksän yrityksen muodostama yritysryhmä. Yrittäjien ideoinnin ja monipuolisen osaamisen avulla aletaan luomaan pohjoisimpaan Lappiin uutta kiertomatkatuotetta, joka tulee kantamaan nimeä Golden Route of Lapland. Kiertomatkatuotteen aloitus- ja päätöspiste tulee olemaan Ivalon lentoasema ja sen pääasiallisina matkakohteina tulevat olemaan Saariselkä, Inari, Lemmenjoki, Kielajoki, Näätämö ja Nuorgam. Kiertomatkaan siis saadaan paketoitua monen alueen omat erityispiirteet, jotka tekevät kokemuksesta varmasti aidon ja uniikin. Näiden lisäksi yhtenä matkakohteena tulee olemaan Pohjois-Norjan alue, joka on mukana tuomassa tuotteelle lisäarvoa tarjoilemalla matkailijalle mahdollisuuden päästä näkemään Pohjoiskalotin aluetta kahden maan sisällä. 

Hankkeessa koetaan tärkeänä vahvistaa Pohjois-Lappia aitona ja kestävän kehityksen kohteena ja siinä panostetaan aitoihin ja vastuullisesti tuotettuihin kulttuuri- ja matkailuelämyksiin. Tavoitteena onkin, että hankkeen avulla tehtävä tuote olisi pysyvä kestävän kehityksen kiertomatkatuote, joka toisi uusia asiakkaita alueen yrittäjille ympäri vuoden ja vahvistaisi Ivalon lentoaseman asemaa Pohjoiskalotin omana solmukohtana. Hankkeen kohderyhminä ovat kotimaiset ja kansainväliset matkatoimistot, matkanjärjestäjät sekä incoming-agentit. Hankkeen asiantuntijana toimii arcticXpertin yrittäjä Ari Siivikko ja hankkeen hallinnoijan yhteyshenkilönä Inarin kunnan yritysneuvoja Jennika Salomaa.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 79 808 € ja sen rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Hankkeen yksityisen rahoituksen osuudesta vastaa yritysryhmään kuuluvat yritykset. 

Lisätietoa

Inarin kunta, Yritys- ja kehittämispalvelut, yrityspalvelut@inari.fi

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: