Kirjastokortti

Kirjastokortin ja tunnusluvun saat asiakaspalvelusta. Tarvitset mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.  Alle 15-vuotiaalta tarvitaan huoltajan suostumus.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Olet vastuussa kortilla lainatusta aineistosta ja sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta vastaa huoltaja.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla. Ilmoita kadonneesta kirjastokortista kirjastoon. Asiakastiedot ja lainausoikeus tarkistetaan automaattisesti kolmen vuoden välein.

Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Tulostettava kirjastokorttihakemus

Lainaaminen, uusiminen, varaaminen, palauttaminen

Tarvitset kirjastokortin aina lainatessasi. Sinulla voi olla yhtä aikaa 100 lainaa. Kirjastossa noudatetaan elokuvien ja pelien ikärajoja lainauksessa.

Laina-ajat:
DVD-elokuvat 2 viikkoa
CD-levyt 4 viikkoa
Lehdet 2 viikkoa (uusinta numeroa ei lainata)
Lyhytlainat (kysytyt uutuudet) 2 viikkoa
Kirjat ja kielikurssit 4 viikkoa

Voit uusia lainat, jos niihin ei ole varausta. Lyhytlainoja ei voi uusia. Lainat voi uusia enintään viisi kertaa peräkkäin.

Aineistoa voi varata maksuttomasti.  

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Lapin kirjastokimpan kirjastoon.

Verkkokirjasto

Verkkokirjastossa voit etsiä ja varata aineistoa ja uusia lainojasi. Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvitset kirjastokorttiin liitetyn tunnusluvun, jonka saat käymällä lähimmässä kirjastossa. Unohtuneen tunnusluvun voi uusia suoraan Lapin kirjastojen sivujen kautta.

Lapsen kortin voi liittää huoltajan tiliin verkkokirjastossa. Katso ohje Lapin kirjaston verkkosivulta.

Kaukopalvelu

Voit lainata aineistoa Lapin kirjastokimpan ulkopuolisista kirjastoista kaukolainana. Kaukolainaaminen on maksullista. Kaukolaina-asioissa ota yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun puhelimitse, sähköpostilla tai henkilökohtaisesti asioimalla. Lisätietoa Lapin kirjaston ohjeessa.

Käyttösäännöt

Inarin kunnankirjasto on osa Lapin kirjastoa, joilla on voimassa yhteiset käyttösäännöt.
Lapin kirjaston käyttösäännöt

Rekisteriseloste

Lapin kirjaston asiakastiedot tallennetaan asiakasrekisteriin. Tietoja käytetään ainoastaan kirjastojen asiakassuhteiden hoitoon, lainauksenvalvontaan ja tilastointiin.
Lapin kirjaston rekisteriseloste

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: