Valtuuston puheenjohtaja osallistui Murmanskin liikenneministeriön seminaariin 16.-17.11.

julkaistu: ti 21.11.2017 klo 14:44


Murmanskin liikenneministeriö kutsui Inarin kunnan edustajat järjestämäänsä seminaariin 16.-17.11. Seminaariin osallistuivat valtuuston puheenjohtaja Anu Avaskari ja kansainvälisten asioiden koordinaattori Eila Rimpiläinen. Liikenneministeri Dimitri Sosnin kertoi puheessaan Murmanskin alueen tiehallinnon hakeneen rahoitusta Kolarctic-ohjelmasta Lotta-Murmansk -tien korjaamiseen. Inarin kunta on toimittanut syyskuussa puoltokirjeen hankkeelle. Kiitospuheessaan Anu Avaskari totesi tien parantuneen kerta kerralta Murmanskissa käydessä. Hän sanoi tieyhteyksien olevan keskeisen tärkeitä yhteydenpidolle asukkaiden ja viranomaisten välillä.

 

Tieviranomaiset ovat hakeneet Kolarctic-ohjelmasta rahoitusta myös Kaamanen-Neiden -välin täsmäkorjaamiseen ja Raja-Joosepin rajanylityspaikan liikennejärjestelyihin.

 

Seminaarissa puhuivat Suomesta muun muassa Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten ylijohtajat Jaakko Ylinampa ja Matti Räinä. Norjan tiehallinnon pohjoisen alueen johtaja Trobjørn Naimak piti myös alustuksen, samoin ruotsalaiset asiantuntijat. Seminaariin osallistuivat Liikenneviraston suunnittelu ja hankkeet -toimialan ylijohtaja Rami Metsäpelto ja liikennejärjestelmäasiantuntija Anni Rimpiläinen, joka kuuluu Pohjois-Lapin maakuntakaava 2040 -hankkeen ohjausryhmään.

Murmanskin alueen liikenneministeri Dimitri Sosnin ja valtuuston puheenjohtaja Anu Avaskari.

 

Murmanskin alueen liikenneministeri Dimitri Sosnin ja kuvernööri Marina Kovtun.

 

Anu Avaskarin seurassa Liikenneviraston suunnittelu ja hankkeet -toimialan ylijohtaja Rami Metsäpelto ja liikennejärjestelmäasiantuntija Anni Rimpiläinen