Tiedote kausi-influenssarokotuksista inarin kunnassa

23.11.2021


Ajanvarauksettomat kausi-influenssarokotusajat ovat:

Ivalon terveyskeskuksen neuvolassa

keskiviikkona   15.12.2021 klo 14 - 16

Inarin terveydenhoitajien vastaanotolla Sajoksessa:

tiistaisin            30.11 ja 14.12.2021 klo 12-15

Maksuttomaan kausi-influenssarokotteeseen ovat oikeutettuja:

  • Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
  • Raskaana olevat naiset
  • Kaikki 65 vuotta täyttäneet
  • 6kk - 6-vuotiaat lapset
  • Sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmiin kuuluvat
  • Varusmiespalveluksensa aloittavat miehet ja vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat naiset

Lisäksi kansallisen rokotusohjelman maksuttoman influenssarokotteen voi antaa ihmiselle, joka on toistuvasti läheisessä kontaktissa vakavalle influenssalle erityisen alttiiseen ihmiseen tai on toistuvasti läheisessä kontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin ihmisen kanssa, jota ei voida suojata influenssarokotteella. Toistuvasti läheisellä kontaktilla tarkoitetaan tilannetta, jossa henkilö asuu samassa asunnossa tai on viikoittain kasvotusten tekemisissä suojattavan ihmisen kanssa.

Osa lähipiirin rokotuksista on omakustanteisia

THL suosittelee influenssarokotusta myös kaikille niille, joiden lähipiirissä on vakavalle influenssalle altis ihminen. Tähän lähipiiriin kuuluvien rokottamiseen ei kuitenkaan käytetä kansallisen rokotusohjelman influenssarokotteita. Vakavalle influenssalle ovat alttiita

  • sairauden tai hoidon vuoksi riskiryhmään kuuluvat
  • 65 vuotta täyttäneet
  • alle 7-vuotiaat lapset.

Influenssarokotteen voi ostaa esimerkiksi reseptillä apteekista (pistettävän rokotteen hinta noin 15 euroa) tai yksityiseltä palveluntarjoajalta.

Kotisairaanhoidon tai palveluasumisen piirissä olevat sekä vuodeosaston potilaat rokotetaan terveydenhoitajan tai sairaanhoitajan toimesta erikseen sovittuina aikoina.

Kouluterveydenhuolto: Mikäli vanhemmat haluavat kausi- influenssarokotuksen riskiryhmiin kuuluville koululaisilleen, tulee heidän ottaa yhteyttä kouluterveydenhoitajaan.

Äitiyshuolto: Raskaana olevat saavat rokotteen äitiysneuvolakäynnin yhteydessä terveydenhoitajalta.

6 kk - 6 vuotiaiden lasten rokotukset annetaan lastenneuvolan terveydenhoitajan vastaanotolla ajanvarauksella marraskuun aikana. 2-6-vuotiaille rokotus voidaan antaa myös nenäsumutteena. Lasten ajanvaraus arkisin klo 8 - 9. Etelä-Inarin terveydenhoitaja puh. 040 841 7743, Pohjois-Inarin terveydenhoitaja puh. 040 - 844 5628, Sevettijärven terveydenhoitaja puh. 040 846 3078.

Aikoja voi varata myös puhelimitse tai sähköisesti: Kausi-influenssarokotusten puhelinajanvarausnumero:

040 - 486 2614 arkisin klo 8.30 - 11 ja 12 - 14.

Myös aikojen perumiset ja siirtämiset tulee tehdä tähän numeroon. Mikäli numero on varattu tai ei vastaa, teille soitetaan takaisin.

Sähköinen ajanvaraus : www.inari.fi  sosiaali- ja terveyspalvelut -> sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen verkkopalvelu -> siirry verkkopalveluun -> ajanvaraus -> terveydenhoitaja vo Ivalo ->  influenssarokotus -> hae ajat. Huomioithan, että sinulla tulee olla täytettynä sähköisen asioinnin suostumuslomake, joka löytyy sähköisen ajanvarauksen etusivulta. Lisäämme päivittäin sähköiseen ajanvaraukseen uusia aikoja. Mikäli sähköisessä ajanvarauksessa ei ole sinulle sopivaa aikaa, voit varata ajan puhelimitse.

Lisätietoja kausi-influenssarokotuksista vastaavalta terveydenhoitajalta arkisin klo 8 - 9, puh. 040 - 849 6392.

Avohoidon johtaja


 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: