Tervetuloa uudeksi Inarin kuntalaiseksi

01.10.2019

Olemme iloisia saadessamme Sinut Inarin kunnan asukkaaksi!

Kuva: Juha Kauppinen

Haluamme tarjota kaikille kuntalaisille laadukkaat palvelut sekä hyvät edellytykset työntekoon, yrittämiseen ja asumiseen – poikkeuksellisen ainutlaatuisessa ympäristössä. Inariin on viime vuosina muuttanut kunnan hyvän kehityksen myötä runsaasti uusia asukkaita ja on mukava, että olet osa tätä pohjoista kasvutarinaa.

Olemme mukana House of Laplandin Tervetuloa Lappiin- kampanjassa. Tarjoamme vuosina 2018 ja 2019 Inarin kuntaan muuttaneille INARI-passin, jota voi käyttää liikunta-, kulttuuri- ja kansalaisopiston palveluihin. Ilmoita meille tietosi niin lähetämme sinulle INARI-passin.

INARI-PASSI

ELÄMÄ INARISSA

Kun olet ehtinyt tutustumaan uuteen ympäristöösi, meille on erityisen tärkeää kuulla mielipiteesi uudesta kotikunnastasi. Olemme kiinnostuneita mielipiteistänne niin kunnan yleisilmeeseen, palveluihin, luontoon ja ympäristöön kuin harrastusmahdollisuuksiinkin liittyen. Yhteyttä voit ottaa esimerkiksi www.inari.fi kautta tai poikkeamalla käymään. Kunnan henkilöstö on valmiita auttamaan ja neuvomaan uuteen kotikuntaasi liittyvissä asioissa mielellään kunnantalolla ja muissa kunnan palvelupisteissä.

Sopeutumiseen uuteen asuinympäristöön ja viihtyvyyteen vaikuttavat monet seikat. Inarilaiset ovat aktiivisia ja ystävällisiä naapureita sekä aktiivisia kumppaneita niin harrastuksissa kuin yhteiskunnallisessa toiminnassa. Inarissa on aina ollut monenlaisia kulkijoita, matkailijoita ja ylipäätään runsaasti alueelle muuttaneita ihmisiä erilaisista taustoista. Inarilaiseksi onkin varsin helppo sujahtaa.

Kuva: Paadar Images

Yhden hyvän tutustumismahdollisuuden inarilaiseen elämään tarjoaa heinäkuussa järjestettävä Inariviikot, jolloin on tarjolla useita mahdollisuuksia uuteen kotikuntaasi ja sen muihin asukkaisiin ja ystäviin tutustumiseen eri tapahtumien puitteissa.

Inarin kunnan tunnus on ”Voimakas luonnostaan”, mikä hyvin moniselitteisesti kuvaa kuntaa. Inari on luonnoltaan, kulttuureiltaan, kieliltään ja tarinoiltaan äärimmäisen rikas ja ainutlaatuinen paikka. Toivomme, että viihdyt uudessa kotikunnassasi.

Tervetuloa inarilaiseksi!

Toni K. Laine

kunnanjohtaja