Suomi 100 -tapahtumia Inarissa

julkaistu: ma 24.04.2017 klo 14:49


Inarin kunnassa järjestetään aktiivisesti kulttuuri-, urheilu-, matkailu- ja koulutustapahtumia. Nyt erilaiset tapahtumat on koottu kunnan verkkosivuilla olevaan tapahtumakalenteriin, josta tapahtumia voi selata ajan tai tapahtumajärjestäjän mukaan. Suomi 100 -tapahtumat on merkitty kalenterissa omalla tunnuksella.

Alkuvuoteen on mahtunut runsaasti erilaisia Suomi 100 -tapahtumia: lautapeli-iltaa, lastenteatteriesityksiä, musiikkikonsertteja, kuten Inarin nuorisotyön ja seurakunnan yhdessä järjestämään tapahtumasarjaan kuuluva lautapeli-ilta, kansalaisopiston oppilastöiden näyttely sekä Suomen pohjoisimmat Koko Suomi kiittää -tanssit. Kevään ja alkukesän ohjelmassa on runsaasti tapahtumia kaikenikäisille.

 

Kansallisena veteraanipäivänä 27.4. ohjelmassa on kenttähartaus ja kunniavartio sankarihaudoilla Ivalossa, inarilainen perinneruokailu seurakuntasalissa, Suomi 100 -villasukkien jako sotaveteraaneille sekä veteraanipäivän juhla.

 

Toukokuussa villiinnytään keväästä pienellä retkellä Inarissa, Juutuanjoen varrella. Saamenkielinen lintuhetki järjestetään klo 12–14 ja suomenkielinen lintuhetki klo 15–17. Retkelle lähdetään Ylä-Lapin luontokeskus Siidan pihalta.

 

Tanssiseura Heinäkengät järjestää juhannuksena yhdessä Hotelli Kultahovin kanssa yöttömän yön tanssit kauniin Juutuankosken rannalla. Hulahula Suomi -juhannusjuhlien ohjelmassa on Robinin Hula hula -tanssin lisäksi hyvää tanssimusiikkia ja yöttömän yön risteilyä Inarijärvellä. Hotelli Kultahovin ravintolassa on tarjolla oman alueen raaka-aineista valmistettuja ruokia.

Kaikki kevään ja alkukesän tapahtumat Inarissa löytyvät nyt osoitteesta www.inari.fi/fi/tapahtumat. Lisää tapahtumia voi ilmoittaa mukaan samasta osoitteesta löytyvällä lomakkeella.

 

#lapinsuomi100 #suomi100 #luonnonpäivät #hulahulasuomi #inari

Lisätietoja: Inarin kunnan kulttuurisihteeri Mirja Karjalainen (25.4. alkaen), 040 776 7546, mirja.karjalainen@inari.fi
Lisätietoja Hulahula Suomi -juhannusjuhlista: Pekka Marin, Tanssiseura Heinäkengät, 040 517 4665
Lisätietoja keväisistä lintuhetkistä: Kirsi Ukkonen, Metsähallitus, Siida, 0400 479 986

 

Kommentointi

Otsikko:
Sähköposti:
Kommentti: