Selvä Peli kunniakirja 2023 Hyppää pois huumevalistus -näytelmäryhmälle

04.11.2023

Selvä peli -työryhmä jakaa vuosittain kiitosta ja kunniakirjan yhteisölle tai tekijöille, jotka edistävät lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia Inarin kunnassa.

Tänä vuonna työryhmä päätti yksimielisesti myöntää kunniakirjan Hyppää Pois -näytelmäryhmälle. Kunniakirjan lisäksi näytelmäryhmälle lahjoitetaan Ivalon Kokoomuksen Selvä Peli -työryhmälle antama 500 euron summa, jolla kokoomus haluaa lisätä ennaltaehkäisevää työtä kunnassa. 

Hyppää pois huumevalistus -näytelmäryhmä on koonnut ison joukon tekijöitä, nuoria ja aikuisia toteuttamaan näytelmää. Näytelmä esitettiin kaikille Inarin kunnan yläasteen oppilaille, Ivalon lukion ja Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijoille. Lisäksi on ollut yleisönäytöksiä Ivalossa ja Inarin kirkonkylällä. Nuorten palaute näytelmästä on ollut hyvä, näyttelijät rooleissa uskottavia ja näytelmä herätti monipuolista keskustelua oppitunneilla pidetyissä palautekeskusteluissa. Koulun opettajat kertoivat, että näytelmän sisällöstä on hyötyä ja keskusteltavaa useissa oppiaineissa. Ehkäisevä päihdetyö on osa hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistä. Sen tavoitteena on ehkäistä ja vähentää päihteiden käytön aiheuttamia haittoja niin päihteiden käyttäjille, heidän läheisilleen ja yhteiskunnallekin. Näytelmä avasi ymmärrystä päihteidenkäytöstä ja niihin liittyvistä ilmiöistä.

Kunniakirja ja lahjaraha luovutettiin perjantaina 3.11.2023 Ivalon kaarteessa  klo 20.30. Selvä Peli -työryhmän puheenjohtajan Virpi Valle-Perätalon, Kirsti Kustulan ja Kokoomuksen edustajan Janne Hannolan toimesta. 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: