Osallistuvan budjetin äänestys 18.6. - 17.7.2020 - äänestä, miten 10 000 euroa tulisi käyttää!

24.06.2020

Osallistuvan budjetoinnin äänestys 18.6. - 17.7.2020

Inarin vuoden 2020 osallistuva budjetointi on edennyt äänestysvaiheeseen. Toteutettavaa ehdotusta voi äänestää 18.6. - 17.7.2020 välisenä aikana. Äänestää saavat kaikki tänä vuonna 12 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat inarilaiset. Yksi henkilö voi äänestää kerran.

Äänestyvaiheeseen edenneet ehdotukset:

1. Lasten leikkipuistojen kunnostaminen

2. Ivaloon joulukoristelua ja/tai joulupuisto

3. Esteetön ulkokuntoilupaikka Ivalon keskustan läheisyyteen

4. Skeittiparkki Inarin kirkonkylälle

5. Ivalon skeittiparkin uudistaminen

6. Lainattavia ulkoliikuntavälineitä kunnalle (esim. kajakkeja, kanootteja, packrafteja, SUP-lautoja)

7. Partakkoon lastaus- tai venelaituri.

ÄÄNESTÄ TOTEUTETTAVAA EHDOTUSTA TÄMÄN LINKIN KAUTTA.

Inarilaiset jättivät 61 ehdotusta

Osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia sai jättää 5. - 19.5.2020 välisenä aikana. Inarilaiset jättivät yhteensä 61 ehdotusta siitä, miten 10 000 euron määräraha tulisi käyttää. Iso kiitos kaikille ehdotuksen jättäneille!

Kaikki ehdotukset käytiin kunnassa läpi. Samankaltaisia ehdotuksia yhdisteltiin ja ehdotusten toteuttamiskelpoisuutta arvioitiin yhdessä kunnan toimialojen ja johtoryhmän kanssa. Tässä vaiheessa karsiutuivat sellaiset ehdotukset, jotka voidaan toteuttaa osana kunnan perustyötä tai jotka olivat toteutumassa jo muutenkin. Äänestysvaiheeseen eivät edenneet myöskään sellaiset ehdotukset, joiden toteuttaminen 10 000 euron määrärahalla ei olisi ollut mahdollista tai jotka on muuten järkevämpää huomioida osana laajempaa suunnittelua. Ne ehdotukset, joita ei toteuteta osallistuvan budjetoinnin määrärahalla, pyritään huomioimaan mahdollisuuksien mukaan kunnan talouden ja toiminnan suunnittelussa.

Katso kaikki osallistuvassa budjetoinnissa jätetyt ehdotukset täältä

Inarin kunta toteuttaa osallistuvaa budjetointia toista kertaa. Inarin vuoden 2020 osallistuvassa budjetoinnissa on neljä vaihetta: ehdotusten kerääminen, ehdotusten valmistelu äänestykseen, äänestäminen ja voittajaehdotuksen toteuttaminen. Lue lisää Inarin osallistuvasta budjetoinnista täältä.

Lisätietoja: hyvinvointikoordinaattori Verena Kortelainen, puh. 040 626 1018, verena.kortelainen@inari.fi.