Lapecon vuosittainen ecoKIERROS sekä ecoNOUTO /Tilattava etukäteen 17.6.mennessä

01.06.2020

Lapin Jätehuolto kuntayhtymän ecoKIERROS sekä ecoNOUTO kiertävät Lapissa

Kotitalouksille tarkoitettu keräyskierros kiertää yhdeksässä Lapin kunnassa 22.6.-23.7.2020

INARIN KUNNASSA 20.-27.HEINÄKUUTA

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecon vuosittainen ecoKIERROS sekä ecoNOUTO kiertävät tänäkin vuonna toimialueen kunnissa: Enontekiö, Inari, Kittilä, Muonio, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä ja Kemijärvi. Palvelut järjestetään aiemmasta poiketen yhtä aikaa ajalla 22.6.-23.7.2020. Pysähdyspaikat ja -ajat voi tarkistaa Lapecon asiakaspalvelusta tai kuntayhtymän nettisivuilta osoitteesta https://lapeco.fi/jatehuolto/ecokierros

Kierrokselle kodin eri jätejakeita sekä UFF:n lahjoitukset!

ecoKIERROKSELLA vastaanotetaan maksutta kotitalouksien vaaralliset jätteet, sähkölaiteromut, metalliromut, lajittelemattomat jätteet sekä kaatopaikkajätteet ja UFF:n keräykseen soveltuvat lahjoitukset. Kierrokselle toimitettavat jätteet tulee luovuttaa suoraan keräysautoon aikataulussa ilmoitettuun aikaan. Mitään jätteitä ei saa jättää pysähdyspaikalle etu- tai jälkikäteen. Kierroksella vastaanotettava maksimimäärä on 1 henkilöauton peräkärry/kotitalous. Kuntayhtymä kehottaa tutustumaan hyvissä ajoin lajittelu- ja pakkausohjeisiin, jotta jätteiden vastaanotto olisi pysähdyspaikalla vaivatonta.

Noutopalvelu on nyt ecoNOUTO!

ecoKIERROKSEN lisäksi jo useana kesänä kuntayhtymältä on voinut tilata erillisen noudon suurikokoiselle metalliromulle sekä romuajoneuvoille. Noutopalvelu sai viime keväänä oman nimen; ecoNOUTO. ecoNOUTO noutaa maksutta romuajoneuvot ja isot metalliromut suoraan kiinteistöltä. Noudosta sovitaan etukäteen 12.6.2020 mennessä puhelimitse Lapecon asiakaspalvelussa, puh. 040 - 3511 771 arkisin klo 9.00 - 15.30 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@lapeco.fi.

ecoKIERROS ja ecoNOUTO –palvelut ovat osa ekomaksuvaroilla tuotettavia jätehuoltopalveluita, joiden tarkoitus on helpottaa erityisesti pitkien etäisyyksien lappilaisten sekä vapaa-ajan asukkaiden jätehuollon järjestämistä.

Muuta ajankohtaista jäteasioista:

Asumisessa syntyvien jätteiden polttaminen on pääsääntöisesti kiellettyä

Ympäristösuojeluviranomainen valvoo tehostetusti romuajoneuvojen asiatonta säilytystä/Tilaa ecoNOUTO 17.6.mennessä