Karanteenissa ja eristyksessä olevien äänestysmahdollisuudet aluevaaleissa

10.01.2022


Aluevaalit toimitetaan epidemiatilanteen edellyttämillä järjestelyillä. Oikeusministeriö ja THL ovat laatineet yhteistyössä ohjeita kunnille vaalien terveysturvallisesta järjestämisestä korona-aikana. 

Karanteenissa ja eristyksessä olevien äänestysmahdollisuudet Inarin kunnassa

Ennakkoäänestysaikana 12.-18.1.2022 lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä oleva ei saa tulla sisään äänestyspaikkaan. Inarin kunnassa ei ole mahdollisuutta äänestää ulkona ennakkoäänestysaikana. Kotiäänestykseen ilmoittautuminen on päättyy 11.1.

Linkki: Tietoa kotiäänestykseen ilmoittautumisesta

 Varsinaisena vaalisunnuntaina 23.1.2022 lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä oleva ei saa tulla sisään äänestyspaikkaan. Vaalisunnuntaina mahdollisuus ulkona äänestämiseen järjestetään. Äänestyspaikan ulko-ovella on tieto puhelinnumerosta, johon soitetaan ja ilmoitetaan ulkoäänestystarpeesta. Äänestämisen järjestämiseen voi mennä hetki aikaa riippuen vaalipaikan äänestysvilkkaudesta.

Kaikkein sujuvimmin ulkona äänestäminen käy, jos sitä tarvitsevat ottavat yhteyttä keskusvaalilautakuntaan p. 040 723 0697/ Anne-Marie Kalla jo ennen vaalisunnuntaita tai sunnuntaina ennen vaalipaikalle saapumista, jotta äänestykselle voidaan sopia kellonaika ja tarkempi paikka.

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: