Johtavan lääkärin koronatiedote 26.11.2020

26.11.2020

Inarin kunta on päivittänyt tiedotetta 26.11.2020 klo 17.34 seuraavasti: 

Inarin kunnassa on todettu yksi COVID-19 – positiivinen tapaus, joka liittyy Leviltä lähtöisin olevaan tartuntaketjuun. Altistuneet on kartoitettu ja heidät on määrätty karanteeniin.

 Inarin kunta suosittelee vahvasti, että kuntalaiset käyttävät maskia kaikissa kontakteissa, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu. Erityisesti riskiryhmäläisten suojelu on tärkeää, koska koronaviruksen vakavalle tautimuodolle ovat erityisen alttiita yli 70-vuotiaat.

Tartuntataudeista vastaava lääkäri suosittelee, että kunnan ulkopuolella tapahtuva kilpailu- ja harrastustoiminta, jossa ei voida välttää lähikontakteja, perutaan 6.12.2020 saakka. Sama suositus koskee myös kunnan alueella tapahtuvaa kilpailu- ja harrastustoimintaa, johon osallistujat tulevat kunnan rajojen ulkopuolelta.

 Outi Liisanantti
Johtava lääkäri
Tartuntataudeista vastaava lääkäri

Toni K. Laine
kunnanjohtaja

Tässä aiemmin samana päivänä 26.11. julkaistu tiedote:

Inarin kunnassa on käynnissä COVID-19 –positiivisen potilaan altistuneiden kartoitustyö. Koska työ on kesken, suositan vahvasti tartuntataudeista vastaavana lääkärinä, että kunnan ulkopuoliset turnaukset ja pelireissut perutaan 6.12.2020 saakka. Sama suositus koskee myös kunnan alueella tapahtuvia turnauksia, joihin osallistujat tulevat kunnan rajojen ulkopuolelta.

Johtava lääkäri tiedottaa lisää tartuntaketjusta iltapäivän aikana. Tiedotteet julkaistaan kunnan kotisivulla www.inari.fi kohdassa "Tiedotteet" ja koronainfo

Outi Liisanantti
johtava lääkäri

 

Print icon Tulosta sivu
Jaa tämä sivu: